روغن کنجد یا روغن زیتون، کدام یک بهتر است؟
کد خبر: ۲۲۶۴۲۷
تاریخ انتشار: 2021 October 25    -    ۰۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸

روغن کنجد یا روغن زیتون، کدام یک بهتر است؟

خرید روغن زیتون یا خرید روغن کنجد؟ برای هر خانه‌داری این سؤال پیش می‌آید که کدامیک اقدام درست‌تری است. مطمناً این سؤال شما نیز هست که کدامیک از روغن‌های زیتون و کنجد گزینه سالم‌تری برای آشپزی و مصرف روزانه خانواه به حساب می‌آید. در واقع این موضوع دغدغه ما نیز محسوب می‌شود. به همین خاطر در این نوشته برای شما توضیح می‌دهیم که هر کدام از این روغن‌ها چه کاربردی داشته و جایگاه هر کدام در زندگی روزانه شما چیست؟

 

روغن‌ کنجد چیست؟

این روغن گیاهی از دانه کنجد استخراج می‌شود و در دو نوع روغن کنجد بو داده و روغن کنجد خام تولید می‌شود. روغن کنجد دو مزیت بزرگ دارد و آن مقدار زیاد چربی اشباع‌نشده و مفید و مقدار محدود چربی اشباع‌شده و مضر در آن است. این روغن برای قلب مفید است و مزایای قابل‌توجهی به پوست و مو دارد. از این روغن همچنین به عنوان التیام‌بخش زخم و سوختگی استفاده می‌شود. اما آیا می‌دانید کاربردهای منحصر به فرد روغن کنجد کدامند؟

 

 کاربردهای متفاوت روغن کنجد

علاوه بر مزایای بالقوه روغن کنجد برای پوست و مو، از این روغن در آشپزی، به عنوان داروی یبوست و حتی به شکل دهان‌شویه استفاده می‌شود. اما کاربرد این روغن در آشپزی، خود شامل چند بخش مختلف است:

سرخ کردن غذاها با استفاده از روغن کنجد؛ یک گزینه امن و سالم محسوب می‌شود. چرا که نقطه دود یا همان دمایی که روغن شروع به اکسید شدن و تولید ترکیبات مضر می‌کند، در این روغن بالا است. بنابراین از این محصول می‌توان در سرخ کردن انواع گوشت و سبزیجات استفاده کرد.

چاشنی غذا؛ به خصوص بعد از اینکه شعله را خاموش می‌کنید یکی از کاربردهای این روغن در آشپزی است. روغن کنجد در این شرایط طعم شیرین و دلچسبی به غذا داده و کیفیت آن را بالا می‌برد.

تهیه سس سالاد؛ بوسیله این روغن طعم لذیذی به سالادهای شما می‌دهد. بیشتر سالادهای آسیایی یا شرقی با کمی روغن کنجد سرو می‌شوند.

روغن کنجد یا روغن زیتون، کدام یک بهتر است؟

سبزیجات سرخ‌کرده؛ با استفاده از روغن کنجد طعم بی‌نظیری به خود می‌گیرند.

چاشنی سوپ؛ در حد چند قطره از این روغن عالی طعم جالبی پیدا می‌کند. به خصوص در تهیه سوپ رشته فرنگی از این روغن استفاده می‌کنند.

 

روغن زیتون چیست؟

این محصول روغن میوه درخت زیتون است و به خاطر خواص بیشماری که دارد شناخته می‌شود. روغن زیتون را به عنوان یکی از بهترین روغن‌ها برای پوست و مو می‌شناسند. به علاوه درمان اختلالات دستگاه گوارش، بهبود سلامت قلب و مغز، درمان دیابت و فشار خون و همچنین برطرف کردن عارضه‌های کلیوی از جمله خواص این روغن است. به همین دلیل است که خرید روغن زیتون را به همه پیشنهاد می‌کنیم.

 

کاربردهای متفاوت روغن زیتون

روغن زیتون را می‌توان به عنوان محصول زیبایی پوست و مو مورد استفاده قرار داد. اما کاربرد آن در آشپزی شامل موارد زیر است:

طبخ پلو؛ با استفاده از این روغن در میان مردم کشورهای مختلف رایج است.

سس سالاد؛ آسیایی و مدیترانه‌ای و البته سالادهای مخصوص فرهنگ‌های مختلف با استفاده از روغن زیتون طعم دلچسبی پیدا می‌کند.

مزه‌دار کردن گوشت؛ قبل از گریل یا کباب با استفاده از روغن زیتون آن را ترد می‌کند. همچنین در مزه‌دار کردن سیب‌زمین و هویج و دیگر سبزیجات با استفاده از این روغن رایج است.

تهیه کیک، شیرینی و نان؛ با روغن زیتون به جای کره در میان مردم کشورهای مختلف رایج است.

تفت دادن مواد غذایی؛ البته با حرارت بسیار ملایم و مدت زمان کوتاه یکی از کاربردهای روغن زیتون در آشپزی است.  فقط لازم است به یاد داشته باشید که از روغن زیتون تصفیه شده برای تفت دادن غذا استفاده کنید. چرا که این نوع روغن دارای نقطه دود یا دمای اکسید شدن بالایی است و سریع نمی‌سوزد.

 

استفاده از روغن کنجد و روغن زیتون چه تفاوتی دارد؟

آشپزها به خصوص آنهایی که کمی خلق و خوی ماجراجویی دارند، از به کارگیری و حتی مخلوط کردن انواع روغن‌ها در طبخ غذا دریغ نمی‌کنند. اما گاهی افراد خانه‌دار هر روغنی که در قفسه فروشگاه برچسب قیمت ارزان‌تری خورده‌است را انتخاب می‌کنند. شما باید بدانید که حتی میان دو روغن زیتون و کنجد تفاوت‌های زیادی وجود دارد و با انتخاب دائمی یکی از اینها خودتان را از مزایای دیگری محروم می‌کنید. به هر حال تفاوت‌های میان این دو روغن عبارتند از:

طعم و مزه:

تفاوت اصلی روغن کنجد با روغن زیتون در طعم آن است. روغن کنجد طعمی شبیه به مزه خاک دارد، در حالیکه روغن زیتون طعم تلخ، کره‌ای و البته شبیه به سبزیجات دارد. همچنین می توانید طعمی شبیه به میوه‌ را در روغن زیتون احساس کنید.

منبع استخراج:

این دو روغن به لحاظ منبع دسترسی متفاوت هستند. هر دوی این روغن‌ها از گیاهان گرفته می‌شوند و بسیاری آنها را به طور مشابه به عنوان روغن گیاهی طبقه‌بندی می‌کنند. اما روغن کنجد از یک نوع دانه (دانه کنجد) و روغن زیتون از یک نوع میوه (میوه زیتون) استخراج می‌شود.

کاربرد:

درست است که شما می‌توانید از هر دو روغن برای چاشنی غذا، مزه‌دار کردن گوشت و تفت دادن سبزیجات استفاده کنید؛ با این حال، کاربردهای متفاوتی در آشپزی برای این دو روغن تعریف شده است. همانطور که گفتیم روغن زیتون را نمی‌توان در دمای بالا و مدت زمان طولانی در سرخ کردن مواد غذایی به کار برد. از طرفی طعم روغن کنجد اجازه نمی‌دهد که آن را در هر غذایی به کار برد.

تنوع:

تنوع در روغن زیتون بیشتر از روغن کنجد است. شما می‌توانید روغن کنجد را فقط در دو نوع معمولی (با رنگ روشن) و روغن کنجد بوداده (با رنگ تیره) خریداری کنید. اما روغن زیتون را می‌توان در انواع روغن زیتون بکر، روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون معمولی (یا خالص)، روغن زیتون سبک و ... خریداری کرد.

ارزش غذایی:

جالب است بدانید ارزش غذایی روغن زیتون از روغن کنجد بیشتر است! هر دوی این روغن‌ها حاوی نوع مفید چربی غیر اشباع هستند، اما روغن زیتون دارای کلسیم و کولین بیشتری است. روغن زیتون همچنین دارای ویتامین E بیشتری نسبت به روغن کنجد است. همچنین روغن زیتون مقدار ویتامین K بیشتری در ترکیبات خود دارد.

ویژگی‌های ظاهری:

روغن کنجد به رنگ زرد کم رنگ (روغن کنجد فشرده سرد)، طلایی (روغن کنجد هندی)، قهوه‌ای روشن، قهوه‌ای یا قهوه‌ای تیره (روغن کنجد بو داده) وجود دارد. اما روغن زیتون در رنگ‌های زرد کم‌رنگ، طلایی، سبز یا سبز تیره دیده می‌شود.

روغن کنجد یا روغن زیتون، کدام یک بهتر است؟

کدامیک از دو روغن کنجد و زیتون توصیه می‌شود؟

روغن کنجد و روغن زیتون در طبخ غذاهای سالم برای قلب در سراسر جهان کاربرد دارند. از طرفی روغن کنجد یک روغن رایج در آشپزی و غذاهای کره‌ای، ژاپنی و آسیایی است. اما کشورهای مدیترانه‌ای و خاورمیانه بیشتر از روغن زیتون در پخت و پز خود استفاده می‌کنند. بنابراین انتخاب روغن بهتر به سبک آشپزی شما هم بستگی دارد. به علاوه توصیه ما به شما خرید روغن زیتون و روغن کنجد به صورت همزمان و استفاده از هر دو روغن در بخش‌های مختلف طبخ غذا و سالاد است.

نتیجه‌گیری ما از نوشته بالا در چند نکته کاربردی زیر خلاصه می‌شود:

  • روغن کنجد و روغن زیتون هر دو جزء روغن‌های سالم بوده و دارای چربی‌های اشباع نشده هستند.
  • روغن زیتون مواد مغذی بیشتری نسبت به روغن کنجد دارد.
  • روغن کنجد روغن گرفته شده از خشکبار و با طعم خاکی است، در حالیکه روغن زیتون کره‌ای، کمی تلخ و دارای طعم سبزیجات است.
  • طعم روغن کنجد می‌تواند مزه غالب غذا باشد، اما روغن زیتون خنثی است.
  • روغن کنجد از دانه کنجد و روغن زیتون از میوه زیتون به دست می‌آید.
  • روغن زیتون نقطه دود پایین‌تری نسبت به روغن کنجد دارد و به همین خاطر کاربرد کمتری در سرخ کردن غذاها و آشپزی در حرارت بالا دارد.

 

خرید روغن زیتون و روغن کنجد

خرید روغن کنجد و روغن زیتون اگر بکر و خالص باشد منافع زیادی برای سلامت شما و خانواده‌تان خواهد داشت. روغن‌های گیاهی و محصولات طبیعی زیمالب نیز دقیقاً همین کارکرد را دارند. روغن زیتون زیما و روغن کنجد زیما دو محصولی است که باید در کنار هم و در کابینت آشپزخانه شما وجود داشته باشد. بدین ترتیب می‌توانید همه نیازهای آشپزی خود را از هر سبکی که باشد برآورده کنید.

روغن‌های زیما با استفاده از فرآیندهای طبیعی تولید شده و هیچ اثری از مواد و روش‌های شیمیایی در استخراج آن وجود ندارد. بنابراین تمام عناصر معدنی، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب موجود در این محصولات دست نخورده باقی مانده است. به همین خاطر شما می‌توانید با خیال راحت و بدون کوچکترین نگرانی این دو روغن را خریداری و استفاده کنید.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار