«تابناک باتو» میوه ی سبز رنگ و کال انگور که دارای طعم ترش می باشد، غوره نام دارد و برای درست کردن انواع ترشی و آبغوره مورد استفاده قرار می گیرد. آبغوره دارای اسید سوکسینیک ، اسید مالیک، اسید گلوکولیک ، اسید فرمیک، اسید اگزالیک و قند می باشد. آبغوره دارای خواص بی شمار و مفید برای سلامتی است ، از جمله کمک به هضم غذا، کنترل وزن، مصرف به عنوان منبع ویتامین C و بسیاری موارد دیگر که با نوشیدن اندکی از این نوشیدنی به آن دست خواهید یافت. با رعایت ۱۶ نکته ساده یک آبغوره هیجان انگیز درست کنید.
۱. ابتدا غورهها را پاک کرده و دم آنها را بگیرید.
۲. غورهها را در یک ظرف بزرگ آب ریخته، تمیز بشویید و آبکشی کنید.
۳. پس از اینکه آب آن گرفته شد، غورهها را روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
۴. غورهها را پس از خشک شدن در آبمیوهگیری ریخته و آب آنها را بگیرید و یا در مخلوط کن بریزید و سپس غورههای له شده را در یک صافی ریخته و صاف کنید.
۵. آبغوره را در یک پارچ شیشهای ریخته و چند ساعتی صبر کنید تا املاح و پوستههایی که از صافی رد شدهاند تهنشین شوند.
۶. آبغوره را در بطری شیشهای مورد نظر ریخته و در آن را محکم ببندید. برای اینکه هوا به داخل بطری نفوذ نکند میتوانید از چند روش استفاده کنید:
- با استفاده از آب و آرد، خمیری درست کرده و در بطری را با خمیر بپوشانید.
- با نوار چسب، درب بطری را محکم کنید.
- یک قاشق روغن زیتون در بطری بریزید تا روی آبغوره را بپوشاند و مانع نفوذ هوا به داخل آبغوره شود، سپس یک تکه پلاستیک روی در بطری قرار داده و محکم ببندید.
۷. برای نگهداری طولانی مدت آبغوره و خوشرنگتر شدن آن، آبغوره را با کمی نمک بجوشانید و در طی جوشیدن، کفهای جمع شده روی آن را بردارید. حرارت را ملایم کرده و پس از حدود ۱۵ دقیقه، از روی حرارت برداشته، اجازه دهید تا خنک شده و املاح آن تهنشین شوند. سپس آبغوره را به آرامی از روی املاح تهنشین شده برداشته، پس از صاف کردن در بطری شیشهای بریزید و در آن را محکم ببندید.
۸. نوع غوره مورد استفاده برای تهیه آبغوره با کیفیت، بهتر است از نوع عسگری باشد که هسته ندارد و برای تهیه پودر غوره و استفاده در غذا هم بهتر است، ولی غورههای دانه درشت آب بیشتری دارند.
۹. دم غورهها و حتی چوبهای ریز آن را به خوبی جدا کنید تا آبغوره طعم گس پیدا نکند.
۱۰. اگر میزان ترشی آبغوره به اندازه دلخواه نباشد، با جوشاندن آن به مدت چند دقیقه کمی غلیظتر و ترشتر خواهد شد و مدت نگهداری آن نیز بیشتر میشود.
۱۱. قرار دادن آبغوره در معرض نور خورشید باعث ایجاد تغییرات شیمیایی زیانباری در آن میشود، بنابراین آبغوره را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
۱۲. آبغوره و مواد ترش را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید، زیرا اسید موجود در آن باعث تجزیه پلاستیک و ایجاد مواد مضر میگردد.
۱۳. بهتر است آبغوره را در شیشههای نسبتا کوچک نگهداری کرده و پس از باز کردن در آن، هر چه سریعتر مصرف کنید.
۱۴. آبغوره را در شیشههای دهانه باریک نگهداری کنید تا به آسانی کپک نزند.
۱۵. شیشهای که آبغوره را در آن نگهداری میکنید باید کاملا خشک باشد.
۱۶. برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره، بهتر است شیشهها را قبل از مصرف، استریل کنید.
ایرنا زندگی
این کار اشتباه است ،زیرادر گرمای نورخورشید محتوی آبغوره هیچ وقت به دمای پاستوریزه نمی رسد.
بهترین کار این است که آبغوره ، آب نارنج ،آب انار ترش و...را بعد از آبگیری داخل دیگ ریخته وچند دقیقه در حالت جوش قرار داده سپس بصورت داغ داخل شیشه درب دار تمیز ریخته ودرب آن را فورا"ببندید.
برای این که شیشه بر اثر شوک حرارتی نشکند ابتدا کمی آبغوره را به ملایمت داخل شیشه ریخته ،وآن را تکان داده تا گرمای آن به همه شیشه آغشته وگرم شود .سپس کم کم شیشه راپر ودرب آن را ببندید.با این روش میکروارگانیزم ها موجود از بین رفته
وزمان طولانی قابل نگهداری در خارج از یخچال می باشد.
هروقت درب شیشه برای مصرف باز کنیدبدون هیچ گونه تغیردر طعم ومزه آبغوره ومشابه آن ،درست مثل روز اول آب گیری آن را مشاهده خواهید کرد.