مراقب باش چه آرزویی می کنی
کد خبر: ۹۸۰۳۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: 2018 January 20    -    ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۱
افرادی که در شغلشان تغییر یا پیشرفتی می کنند، از نظر میزان خوشحالی بعد از حدود سه ماه دوباره به همان حالت اولیه برمی گردند. علم این اثر را تردمیل خوشبختی می نامد. ما سخت تلاش می کنیم، پیشرفت می کنیم و می توانیم چیزهای بیشتر و بهتری را بخریم، ولی این موارد در حال حاضر ما را خوشحال تر نمی کنند.
 مراقب باش چه آرزویی می کنی
 
مراقب باش چه آرزویی می کنی به گزارش «تابناک باتو»؛ فرض کن روزی تلفن زنگ می زند. صدایی پرهیجان به تو می گوید برنده ی جایزه ی بزرگ ده میلیون دلاری بخت آزمایی شده ای! چه احساسی خواهی داشت و این احساس چه قدر دوام خواهد آورد؟
سناریوی دیگر؛ تلفن زنگ می زند و متوجه می شوی بهترین دوستت از دنیا رفته. دوباره چه احساسی خواهی داشت و برای چه مدت؟
 
چگونه می توانیم احساساتمان را پیش بینی کنیم؟ آیا در مورد خودمان تخصصی داریم ؟ آیا برنده شدن در بخت آزمایی ما را سال ها به شادترین انسان زنده تبدیل می کند؟

دن گیلبرت روان شناس دانشگاه هاروارد نظرش منفی است. او در مورد برندگان بخت آزمایی پژوهشی انجام داد و متوجه شد اثر شادی آنها بعد از چند ماه فروکش می کند. بنابراین، فرد چند وقت پس از دریافت چکی با مبلغ کلان مانند گذشته راضی یا ناراضی خواهد بود. او این موضوع را «پیش بینی احساسی» می نامد: ناتوانی ما در پیش بینی صحیح احساسات خودمان.

افرادی که در شغلشان تغییر یا پیشرفتی می کنند، از نظر میزان خوشحالی بعد از حدود سه ماه دوباره به همان حالت اولیه برمی گردند. علم این اثر را تردمیل خوشبختی می نامد. ما سخت تلاش می کنیم، پیشرفت می کنیم و می توانیم چیزهای بیشتر و بهتری را بخریم، ولی این موارد در حال حاضر ما را خوشحال تر نمی کنند. پس اتفاقات منفی چگونه بر ما اثر می گذارند؟ مثلاً آسیب دیدگی از ناحیه ی نخاع یا از دست دادن یک دوست؟ در این جا هم ما مدت و شدت احساسات آینده مان را بیش از حد تخمین میزنیم. برای مثال، زمانی که یک رابطه ی عشقی به پایان می رسد، احساس می شود زندگی دیگر به روال عادی بازنمی گردد.

 زوج پریشان کاملاً متقاعد شده اند هرگز شادی را تجربه نخواهند کرد، اما بعد از چند ماه قرار ملاقات های جدید را از سر می گیرند.

 خوب نبود اگر می دانستیم ماشین، شغل یا رابطه ی عشقی جدید دقیقاً چقدر خوشحال مان می کنند؟
خب، بخشی از آن عملی است. این توصیه ها را که از نظر علمی نیز تأیید شده اند به کاربر تا تصمیمات بهتر و هوشمندانه تری بگیری؛

۱) از چیزهای منفی که نمی توانی به آنها عادت کنی اجتناب کن، مثل تردد بین خانه و محل کار، سروصدا یا استرس مزمن

 ۲) از چیزهای مادی مثل ماشین، خانه، برنده شدن در لاتاری، پاداش ها و جوایز انتظار شادی کوتاه مدت داشته باش

 ۳) تا حد ممکن وقت آزاد و مستقل برای خودت در نظر بگیر، چون آثار مثبت طولانی مدت معمولاً از آنچه پیوسته انجامش می دهی نشأت می گیرند. علایقت را دنبال کن، حتا اگر مجبور باشی بخشی از درآمدت را صرفشان کنی. روی دوستی ها سرمایه گذاری کن. برای اکثر مردم، داشتن موقعیت اجتماعی حرفه ای شادی طولانی مدتی به ارمغان می آورد، به شرطی که در همان زمان به دنبال تغییر تراز اطرافیان خود نباشند. به عبارت دیگر، اگر به پست مدیرعاملی ارتقا پیدا کنی و فقط با سایر مدیران و هم رتبه هایت صمیمی شوی، اثر ناشی از شادی مدیر شدنت به زودی از بین می رود.



نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۳۰
1
2
فروکش کردن احساسات اولیه کاملا درسته.
یکبار که به یکی از آشنایانمان علاقه مند شده بود و به هیچ وجه نمی توانستم ایشان را فراموش کنم یکی از دوستانم به من گفت که او را در یک شرایط غیرقابل تحمل تصور کن تا احساساتت فرو کش کنه. برای مثال تصور کن که او در خانه ایستاده, یک پیژامه راه راه به تن کرده و پس از خوردن قورمه سبزی و پیاز در حالیکه آب بینی اش را بالا می کشد رو به تو می کند و می گوید:
اوی ضعیفه کجا با این عجله؟ نبینم بی من بری بیرون.
و من دیدم که واقعا خودم رو برای این شرایط غیرقابل تحمل آماده نکرده ام و فقط ظاهر اداری او من را فریفته است و بی خیالش شدم. :)
پاسخ ها
حامد
| |
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
شوهر کجا بود خانم، چرا بی خیالش شدی.
ناشناس
| |
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۱
چیزی که زیاده شوهره. خوبش نیست عزیزم. اشاره کنم از در و دیوار شوهر میباره مثل چی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار