آخرین اخبار از تلفات ویروس تب کریمه کنگو
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۴۹۴۰
تاریخ انتشار: 2017 May 31    -    ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه ویروس تب کریمه را نمی توان در کشور ریشه کن کرد، گفت: متاسفانه در سال جاری سه نفر در کشور به علت ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جان باخته اند.
 
مهدی خلج درخصوص آخرین وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در کشور گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اساسا یک بیماری دامی نیست و دردام علائم مشکوک به بیماری را نمی‌توان مشاهده کرد، فقط اقداماتی که سازمان دامپزشکی کشور انجام می‌دهد برای این است که به بهداشت عمومی و سلامت جامعه کمک کند.

وی با بیان اینکه ویروس این بیماری برای اولین بار از سال ۱۹۷۳ یعنی ۴۳ سال قبل در کشورتشخیص داده شده است، افزود: این ویروس میزبانان متعددی درطبیعت ازجمله کنه‌ها و مهره داران داشته و باعث می‌شود چرخه پایداری ویروس همیشه درطبیعت حفظ شود، بنابراین ازگذشته این ویروس در کشوروجودداشته و نمی‌توان برای حذف ویروس اقدامی کرد؛ البته کشورهای اطراف ایران نیزبه این ویروس آلوده هستند.

رییس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه براساس شناخت بیشتر در تشخیص بیماری، روند بیماری روبه جلو و قابل قبول است، تصریح کرد: درسال ۱۳۸۹، ۱۵۴ مورد انسان مبتلا به این بیماری وجود داشته است که حدود ۲۸ نفر فوت کردند، اما درسال ۱۳۹۵، ۶۲ نفربه این بیماری مبتلا شدند که ۶ نفرمتاسفانه جان خود را ازدست دادند؛ همچنین درسال جاری ۳۱ نفر مبتلا شدند که ۳ نفر فوت شدند، بنابراین اولین موضوع برای کنترل و مقابله با این بیماری این است که همکاری‌های سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت و درمان افزایش پیدا کند؛ البته بایداقدامات بیشتری نیزصورت گیرد.

وی ادامه داد: اولین گام آن است که آموزش عمومی و اطلاع رسانی‌ها درخصوص استفاده از گوشت و خریداری از مراکز بهداشتی افزایش پیداکند، ضمن اینکه مردم باید از خرید گوشت از کشتارهای غیرمجاز به طور جد خودداری کنند؛ همچنین گوشت از مراکز عرضه مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری شود؛ ازسوی دیگر دامداران و روستاییان درارتباط با دام باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.

خلج تاکید کرد: از سوی دیگر فضاهای کشتارگاه‌های صنعتی افزایش پیداکند، همچنین کادرفعال درکشتارگاه‌ها نیز نکات ایمنی را رعایت کنند، البته درکشتارگاه‌های صنعتی دام باید پس ازکشتارحدود ۲۴ ساعت درشرایط یخچالی باقی بماند، هرچند که درحال حاضر حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد دام عرضه شده درمراکزمجاز همه این مراحل را طی کرده است؛ همچنین از ۱۴ روز قبل ازکشتار، مبارزه با انگل‌های خارجی و سم پاشی نیز انجام شود.

وی درخصوص برخی انتقاد‌ها نسبت به عمکلرد سازمان دامپزشکی درنظارت بر مراحل ذبح دام، تصریح کرد: این انتقاد‌ها قابل قبول نیست، زیرا سازمان دامپزشکی سال گذشته بالغ بر ۳ میلیون نوبت همه اماکن عرضه، کشتارگاه و مراکز پرورش و واحدهای خود را مورد نظارت قرار داده است، بنابراین درهمه کشتارگاه‌ها برنامه ساماندهی کشتارگاه‌های دام وجود دارد و درحال حاضر بالغ بر ۸۰ کشتارگاه صنعتی در کشورفعالیت می‌کنند و کشتارگاه‌های دیگر نیز بازسازی شدند؛ اما برای تقویت عملکرد سازمان دامپزشکی باید مجلس و دولت کاری کنند تا به ازای هر کشتارگاه دام و طیورمجوز استخدام یک نفر صادر شود.

رییس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه هنوز درجامعه اهمیت دامپزشکی شناخته نشده است، گفت: یکی از ابزارهای حفظ تامین بهداشت دام اعمال ضوابط قرنطینه است، بنابراین در نقاط غیراستانی ومرزی استقرارپست‌های سیارو ثابت قرنطینه‌ای باید انجام شود بنابراین کاملا درست است که دامپزشکی امکانات کافی برای این موضوع ندارد؛ اما این به آن معنا نیست که سازمان دامپزشکی با امکانات موجود کم کاری می‌کند.  
تسنيم
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv