سید رضا غلامی، مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص، با تأکید
بر این که از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی نگهداری می شوند، باید
خودداری کرد، ادامه داد: شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز
خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محل های غیر مجاز و دستفروشان
خودداری شود.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص تاکید
کرد: خرید شیرینی های سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبه های مشخص و دارای
مهر استاندارد و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت باشد.
غلامی با
بیان اینکه در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه غذا
بهداشت فردی را رعایت کنند، خاطرنشان کرد: آش و حلیم و مواد غذایی مشابه از
محل های مجاز و شناخته شده، خرید و تهیه شود و توزیع این مواد غذایی در
ظروف یکبار مصرف مناسب و ترجیحا گیاهی باشد.
وی گفت: نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار مصرف نازک و رنگ روشن باشد.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص درخصوص نگهداری غذا نیز گفت:
غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری
نشود و در سریع ترین زمان ممکن مصرف شود.
ضمنا در تهیه مواد غذایی
بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی مشابه به سالم
بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقضا توجه شود.
غلامی
افزود: افرادی که غذای سحری را هنگام افطار یا شام تهیه می کنند، در صورت
پخت روی شمعک گاز و یا سماور نگهداری کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد.
وی
تصریح کرد: در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعده های غذایی نسبت به
سالم سازی آن توجه شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد
گندزدای مجاز و شستشوی نهایی ضروری است.
این مقام مسئول تاکید کرد:
مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی
از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط، نگهداری و فروش مواد
غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات
مردمی 190 وزارت بهداشت را مطلع کنند.
مسئول مدیریت بهداشت محیط
مناسبت ها و ایام خاص در توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان به متصدیان و
شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی، توصیه کرد
همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت محیط را در اولویت قرار دهند.
غلامی
گفت: رعایت بهداشت فردی به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت
نظافت و بهداشت محل کار خود، به ویژه محل و کارگاه های تهیه و طبخ شیرینی
های سنتی، زولبیا بامیه و آش و حلیم و سایر مواد غذایی الزامی است.
وی
ادامه داد: مواد غذایی پخته شده از جمله آش و حلیم روی شعله پایین گاز
نگهداری شود و یا درصورت نگهداری در فر، حرارت غذا از بین نرفته باشد.
این
مقام مسئول تاکید کرد: فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه توجه کنند که
جهت توزیع و فروش این مواد از جعبه های مقوایی و یا بسته های بهداشتی
دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده کنند. همچنین
فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز
و در خارج از ویترین خود داری کرده و هنگام بسته بندی از انبرک و یا دستکش
یکبار مصرف استفاده کنند.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و
ایام خاص درخصوص تهیه شیرینیجات نیز گفت: تهیه کنندگان شیرینی سنتی و
زولبیا بامیه از روغن های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده کرده و از چند
بار مصرف نمودن روغن خودداری کنند.
غلامی، به هیات های امنای مساجد
و محل های برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای این محافل مواد غذایی
سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل، بهداشت فردی خدمه ها در
هنگام تهیه و طبخ رعایت شود.
وی گفت: مواد غذایی پخته شده در محیط
آشپزخانه و یا صحن مساجد در مدت طولانی نگهداری نشود و ترجیحا در کمتر از
دو ساعت توزیع و مصرف شود.
وی بر توزیع غذای پخته شده به صورت گرم
در مساجد تاکید کرده و افزود: غذای گرم در ظروف مناسب و تمیز توزیع شده و
در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ترجیحا از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا
آلومینیومی استفاده و از ظروف و لیوان یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.
مسئول
مدیریت بهداشت محیط مناسبت ها و ایام خاص گفت: در هنگام توزیع غذا خادمین
از راه رفتن روی سفره خود داری کرده و نظافت و بهداشت صحن مساجد و محل های
برگزاری مراسم رعایت شود.
وی بر رعایت نظافت و بهداشت سرویس های
بهداشتی و وضو خانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا جعبه های مایع
دستشویی در این محل ها تاکید کرد و گفت: باید دقت شود که دخانیات توسط
مراجعین در مساجد و محل های برگزاری مراسم استعمال نشود.
این مقام مسئول در پایان به خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری توصیه کرد؛ بهداشت فردی را رعایت کنند.
فارس