کوفته سماق از مجموعه دستور غذایی های ایرانی است که طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم . با ما همراه باشید.
مواد لازم:
به میزان لازم روغن
۱ عدد بزرگ پیاز
به میزان لازم نمک
به میزان لازم فلفل
به میزان لازم زردچوبه
۲۰۰ گرم برنج
۱۰۰ گرم لپه
۵۰۰ گرم گوشت
۵۰۰ گرم سبزی کوفته
۲ عددتخم مرغ
۱ قاشق غذاخوری آرد سوخاری
۱/۲ قاشق مرباخوری پودر زیره
۲۰ گرم سماق
طرز تهیه:
۱- پیاز را ریز خرد کنید.
۲- برنج و لپه را بشویید و از ۲ ساعت قبل خیس کنید.
۳- از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
۴- سبزی کوفته را هم بشویید و خرد کنید. می توانید از سبزیجاتی مانند مرزه، ترخون، پیازچه، گشنیز و جعفری استفاده کنید.
۵- از سماق آسیاب نشده استفاده کنید. آن را هم از شب قبل خیس کنید. می توانید از ۲ قاشق غذا خوری پودر سماق هم استفاده کنید.
در قابلمه ای روی حرارت ملایم کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. به آن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.در ظرفی برنج، لپه، گوشت، سبزیجات، تخم مرغ ها، آرد سوخاری به همراه نصف پیاز سرخ کرده و پودر زیره را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید. اگر از پودر سماق استفاده می کنید آن را هم در این مرحله ی با سایر مواد ترکیب کنید.از مواد توپ هایی به اندازه پرتقال بردارید، آن ها را خوب فشار دهید تا هنگام پخت باز نشوند.روی باقیمانده ی پیاز، ۵ لیوان آب بریزید و آن را بجوشانید. کوفته ها را در آب در حال جوش بندازید (سطح آب باید روی کوفته ها را بپوشاند)، حرارت را کم کنید و آن ها برای حدود ۳۰ دقیقه بپزید.در نهایت، آب سماق را روی کوفته ها بریزید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید.
آشپز باشی