یک فوق تخصص خون و سرطان گفت: مصرف طولانی مدت غذاهای دودی، خشک شده یا نمک سود عاملی برای سرطان معده است.
دکتر
مریم برخوردار اظهار کرد: یکی از سرطانهای شایع در ایران سرطان معده
است که متاسفانه در مراحل اولیه بدون علامت بوده و دیرهنگام تشخیص داده
میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف طولانی مدت غذاهای دودی و خشک
شده یا نمک سود عاملی برای سرطان معده است، تصریح کرد: به علت غلظت بالای
نیترات، این غذاها مستعدکننده سرطان معده هستند.
وی در ادامه
افزود: سابقه جراحی معده، کاهش اسید معده و مصرف غذاهای فاسد نیز عوامل
خطرزا برای این بیماری هستند. آندوسکوپی و نمونهبرداری از ضایعه معده
میتواند تشخیصدهنده این نوع سرطان باشد.
این فوق تخصص خون و
سرطان در استان چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس آمار، سرطان معده در
افراد گروه خونی A بیشتر دیده میشود، اما هنوز علت قانعکنندهای برای آن
پیدا نشده است.
برخوردار با بیان اینکه فاکتورهای ایجاد سرطان،
ژنتیکی و محیطی است، تصریح کرد: استعمال سیگار یک فاکتور محیطی ایجاد
سرطان به شمار میآید. این بیماری در برخی موارد با علائمی نظیر کاهش وزن،
کاهش اشتها، تهوع و استفراغ، اختلال در بلع، آنمی به علت فقر آهن بویژه
در مردان و خون مخفی در مدفوع خود را نشان میدهد.
این فوق تخصص
خون و سرطان در پایان توصیه کرد: استفاده از آب و غذای سالم و عدم مصرف
غذاهای دودی و فاسد و رعایت نکات مربوطه میتواند از ایجاد سرطان معده
جلوگیری کند.
ايسنا