یک متخصص تغذیه گفت: اغلب افراد هنگام درست کردن سالاد یا خورشت، پوست پیاز
را دور میاندازند؛ در حالی که این ماده به ظاهر غیرضروری، دارای مواد
معدنی و اثرات درمانی غیرقابل باوری است.
ژاله بیات
گفت: براساس جدیدترین تحقیقات صورت گرفته، بیرونیترین پوست پیاز که به
رنگهای قهوهای، سفید و بنفش بسته به نوع این سبزی وجود دارد، دارای خواص
درمانی منحصربفردی است؛ از جمله دارای ترکیبات فیبر، آنتی اکسیدان و
فلاونوئیدها که همگی برای سلامت پوست بسیار مفید هستند.
وی افزود:
در پوست این گیاه رنگدانههای گیاهی فوقالعاده پر خاصیتی به نام کورستین
وجود دارد که در کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از انسداد سرخرگهای خونی
موثراست. همچنین پوست پیاز خواص ضد سرطانی، ضد قارچ و ضد باکتری نیز دارد.
بیات
اضافه کرد: پزشکان، پوست پیاز را به رژیم غذایی روزانه برای کاهش خطر
ابتلا به بیماریهایی چون مشکلات قلبی عروقی، سرطان روده بزرگ، چاقی، دیابت
نوع دو، مشکلات روده و معده توصیه میکنند.
این متخصص تغذیه
خاطرنشان کرد: انواع شیوهها برای استفاده از خواص پوست پیاز وجود دارد و
میتوان پس از شستوشوی دقیق و خشک کردن پوست این گیاه، آن را در آب جوشاند
و به صورت محلولی مقوی و سرشار از آنتی اکسیدان قبل از خواب به میزان یک
لیوان نوشید. کورستین موجود در پیاز همچنین دارای اثرات آرام بخشی است و
میتواند باعث رفع مشکل کم خوابی در افراد نیز شود.
بیات افزود:
پوست پیاز را همچنین میتوان به صورت چاشنی به انواع غذاها و خورشتها
اضافه کرد و از مزایای درمانی آن بهره برد. این ماده به عنوان یک سمزدایی
قوی میتواند مواد آلوده را از بدن دفع کند و فیبر موجود در آن باعث افزایش
حرکات روده و تنظیم( پی اچ) آن میشود و میتواند مانع ازابتلا به بسیاری
از بیماریها شود.
وی در پایان گفت: زنان باردار و شیرده تحت هیچ
شرایطی از پوست پیاز در رژیم غذایی خود استفاده نکنند و برای بهرهمندی از
خواص پیاز، خود پیاز را مصرف کنند.
ايسنا