اینترنت ماهواره‌ای استارلینک جهان را به خطر انداخت
کد خبر: ۳۰۸۴۳۰
تاریخ انتشار: 2024 March 18    -    ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
صورت فلکی عظیم ماهواره‌های استارلینک اسپیس‌ایکس تاکنون با نگرانی‌های متفاوتی از سوی کارشناسان مواجه شده است.

صورت فلکی عظیم ماهواره‌های استارلینک اسپیس‌ایکس تاکنون با نگرانی‌های متفاوتی از سوی کارشناسان مواجه شده است. در گزارش‌های قبلی به نگرانی‌های مربوط به زباله‌های فضایی و حتی مسدودکردن قابلیت رصد ستاره‌ها اشاره شده بود و حالا در تحقیق جدیدی، به سوختن ماهواره‌های استارلینک در جو و تأثیر احتمالی آن بر میدان مغناطیسی زمین اشاره شده است.

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک جهان را به خطر انداخت
 
 

طبق ادعای برخی دانشمندان، همان‌طور که ماهواره‌های استارلینک و سایر ماهواره‌ها در جو زمین می‌سوزند، «غبار مغناطیسی» آن‌ها می‌تواند جو سیاره ما را آلوده کند و این امر باعث تضعیف میدان مغناطیسی زمین (که از سیاره ما در برابر تشعشعات خطرناک کیهانی محافظت می‌کند) می‌شود.

«سیرا سولتر-هانت» از دانشگاه ایسلند، نویسنده این مطالعه است که البته هنوز همتاداوری نشده. او می‌گوید: «از تمام چیزهایی که پیدا کرده‌ام شوکه شده‌ام و هیچ‌کس این موضوع را بررسی نکرده است. فکر می‌کنم [این موضوع] واقعاً بسیار نگران‌کننده است.»

نحوه تأثیر ماهواره‌ها بر میدان مغناطیسی زمین

سولتر-هانت تخمین می‌زند که این احتمال وجود داشته باشد که مقدار ذرات فلزی جو زمین از آغاز عصر ماجراجویی‌های فضا تاکنون یک میلیون برابر شده باشد. او می‌گوید با پرتاب‌کردن ماهواره‌های تجاری بیشتر و سوزاندان آن‌ها در جو در دهه‌های آینده، این آمار می‌تواند به یک میلیارد برابر نیز برسد و بیشتر غبارهای ماهواره‌های مرده در ناحیه بالایی جو به نام «یونوسفر» که نزدیک به 650 کیلومتر با زمین فاصله دارد، جمع می‌شود و «احتمالاً برای همیشه در آنجا باقی خواهد ماند.»

این امر می‌تواند یک «شبکه رسانای کامل در اطراف سیاره ما» تشکیل دهد که اگر بار الکتریکی داشته باشد، میدان مغناطیسی محافظ ما در امتداد یونوسفر را مسدود خواهد کرد. او توضیح می‌دهد که در «شدیدترین حالت»، لبه‌های بیرونی جو ما که دیگر کاملاً توسط میدان مغناطیسی محافظت نمی‌شود، توسط تشعشعات شدید فضا طی قرن‌های آینده از بین می‌رود.

نتایج این مطالعه نگران‌کننده درحالی منتشر شده که اسپیس‌ایکس تاکنون نزدیک به 6000 ماهواره پرتاب کرده است و آمازون قصد دارد با استقرار بیش از 3200 ماهواره به رقابت با آن بپردازد.

خبرآنلاین
 
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار