اعتیاد به تلفن همراه در مجردها بیشتر است یا متأهل‌ها
کد خبر: ۳۰۷۱۸۸
تاریخ انتشار: 2024 March 07    -    ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰
فابینگ اصطلاحی ترکیبی در زبان‌انگلیسی به معنی پرداختن به گوشی همراه و بی‌اعتنایی نسبت به افرادی است که در اطراف ما حضور دارند. حالا یک تحقیق تازه به میزان انجام «فابینگ» در میان گروه‌های مختلف پرداخته است. فابینگ ممکن است با تنهایی یا مشکلات ناشی از رابطه مرتبط باشد.

اعتیاد به تلفن همراه در مجردها بیشتر است یا متأهل‌ها (صبح من)

اعتیاد به تلفن همراه در مجردها بیشتر است یا متأهل‌ها (صبح من)«تابناک با تو» - فابینگ اصطلاحی ترکیبی در زبان‌انگلیسی به معنی پرداختن به گوشی همراه و بی‌اعتنایی نسبت به افرادی است که در اطراف ما حضور دارند. حالا یک تحقیق تازه به میزان انجام «فابینگ» در میان گروه‌های مختلف پرداخته است.

فابینگ ممکن است با تنهایی یا مشکلات ناشی از رابطه مرتبط باشد. اخیراً مطالعه‌ای درباره این موضوع، نتیجه شگفت‌انگیزی به همراه داشته است؛ برخلاف تصویری که تاکنون از زندگی خانوادگی در تلویزیون‌های قرن بیست و یکمی دیده‌اید، ظاهراً افراد متاهل نسبت به افراد مجرد کمتر فابینگ می‌کنند.

اعتیاد به تلفن همراه در مجردها بیشتر است یا متأهل‌ها (صبح من)

بر اساس آمارهای اخیر، در حال حاضر ۴.۳ میلیارد نفر در سراسر جهان صاحب گوشی هوشمند هستند. این رقم اکثریت جمعیت جهان را شکل می‌دهد. هر کجا که تلفن‌های هوشمند باشند، فابینگ هم اتفاق می‌افتد و دانشمندان علاقه‌ی روزافزونی به بررسی تأثیر این دستگاه‌های کوچک حتی بر خصوصی‌ترین روابط انسانی پیدا کرده‌اند.

نویسنده نخست این مطالعه، «کارلا اَبی دومیت» از دانشگاه کاسلیک در لبنان و همکارانش، ۴۶۱ جوان بین سنین ۱۸ تا ۲۹ سال را بررسی کردند تا در مورد عادت‌های فابینگ آن‌ها بیشتر بدانند. آن‌ها این فرضیه را مطرح کردند: کسانی که برون‌گرا هستند، کمتر مستعد فابینگ هستند و آن‌ها که احساس کسالت و تنهایی می‌کنند، بیشتر فابینگ می‌کنند.

نتایج جالب و متنوع این پژوهش

نتایج متنوع بود. هیچ ارتباط واضحی بین برون‌گرایی و فابینگ وجود نداشت، اما جایی که افراد هم برون‌گرا بودند و هم مستعد فابینگ، تمایل کمتری به این رفتار نشان دادند. نویسندگان مقاله نتیجه گرفتند: «این موضوع بیانگر این است که افراد برون‌گرا ملالت‌شان را به جای استفاده از تلفن همراه، با معاشرت رفع می‌کنند.»

افزون بر این، آن‌ها دریافتند افرادی که پذیرندگی بالایی دارند یا به عبارتی، سطح کنجکاوی بالایی دارند و از تجربه‌های جدید استقبال می‌کنند، کمتر به فابینگ روی می‌آورند. به طور کلی، همان‌طور که انتظار می‌رفت، احساس ملال و بی‌حوصلگی شاخص مثبت فابینگ است.

همه ما چنین احساساتی را تجربه کرده‌ایم مثلاً در یک جلسه چندساعته نشسته‌ایم که ترجیح می‌دادیم زودتر تمام شود و تنها چیزی که می‌توانسته تحمل آن ساعات طولانی را برای ما آسان‌تر کند، نگاه اجمالی به گوشی همراه بوده!

اعتیاد به تلفن همراه در مجردها بیشتر است یا متأهل‌ها (صبح من)

فابینگ در مجردها بیشتر از متاهل‌ها

اما چیزی که نویسندگان را متعجب کرد، میزان فابینگ در افراد متاهل بود. احتمال فابینگ کردن افراد متاهل این آزمایش نسبت به افراد مجرد کمتر بود. نویسندگان این موضوع را ناشی از این دانستند که افراد متاهل کمتر تنها هستند و مسئولیت‌ها و نگرانی‌های بیشتری دارند. اما با وجود نتایج تحقیقات قبلی مبنی بر این که فابینگ همسر می‌تواند نشان‌دهنده ضعیف بودن رابطه زناشویی باشد، شرکت‌کنندگان مطالعه اخیر، دست‌کم از این‌که ازدواج آن‌ها را از وابستگی به تلفن‌هایشان رها کرده، خوشحال بودند. این مطالعه محدودیت‌هایی هم داشته است: شرکت‌کنندگان همگی جوان و بیشتر آن‌ها دارای تحصیلات عالی بودند، پس نتایج قابل ‌تعمیم به جمعیت گسترده‌تر نیستند.

منبع: صبح من

  

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار