راهکار‌هایی برای از بین بردن جای زخم
کد خبر: ۳۰۲۳۳۳
تاریخ انتشار: 2024 January 17    -    ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۳
شکل‌گیری این محل‌های زخم و آسیب در واقع روشی ترمیمی است که بدن - وقتی پوست عمیق‌تر از لایه رویی آسیب دیده است- برای درمان زخم به کار می‌گیرد. اگر چه اسکار یا جای زخم بسیار شایع است، اما برخی از آن‌ها بیشتر به چشم می‌آیند و بسیاری از مردم می‌خواهند برای بهبود ظاهر پوست از شر آن خلاص شوند.

راهکار‌هایی برای از بین بردن جای زخم

راهکار‌هایی برای از بین بردن جای زخم (خبرفوری)«تابناک با تو» - جای زخم و آسیب‌دیدگی روی پوست (اِسکار پوست) زمانی ایجاد می‌شود که پوست عمیقا بریده شده یا به شکل دیگری آسیب دیده باشد. جای زخم ممکن است ناشی از آسیب‌های جزئی مانند خراش روی پوست یا آسیب‌های پوستی بزرگ مانند سوختگی باشد.

شکل‌گیری این محل‌های زخم و آسیب در واقع روشی ترمیمی است که بدن - وقتی پوست عمیق‌تر از لایه رویی آسیب دیده است- برای درمان زخم به کار می‌گیرد.

اگر چه اسکار یا جای زخم بسیار شایع است، اما برخی از آن‌ها بیشتر به چشم می‌آیند و بسیاری از مردم می‌خواهند برای بهبود ظاهر پوست از شر آن خلاص شوند.

برخی از این جای زخم‌ها به مرور زمان محو می‌شوند. اگرچه هیچ درمانی برای از بین بردن جای زخم وجود ندارد، با برخی از درمان‌های پزشکی و خانگی می‌توان ظاهر آن را - البته با توجه به نوع زخم - کاهش داد.

انواع محل زخم و نحوه شکل‌گیری آن‌ها

انواع متعددی از محل‌های زخم وجود دارد. این جای زخم‌ها از درون بافت زخم و آسیب پوستی شکل می‌گیرند تا شکاف‌های ناشی از زخم پوست را پر کنند.

این محل‌های زخم به علت‌های مختلفی مانند جراحت، عمل جراحی، عفونت یا التهاب بافت به وجود می‌آیند.

هرجا که پوست آسیب ببیند، جای زخم می‌ماند. محل این زخم‌ها صاف، فرورفته، توده‌ای یا رنگی و در هر فردی متفاوت است. به این ترتیب، هیچ دو محل زخمی کاملا شبیه به هم نیستند.

با توجه به اندازه زخم و عمق آن، علت زخم - جراحی، سوختگی یا آکنه - محل آسیب‌دیدگی در بدن و نحوه درمان زخم، ظاهر جای زخم ممکن است متفاوت باشد.

عواملی که بر ظاهر زخم اثر می‌گذارند:

راهکار‌هایی برای از بین بردن جای زخم (خبرفوری)

جای زخم کلوئیدی

جای زخم کلوئیدی نوعی محل زخم برجسته است که روی پوست ایجاد می‌شود و برخلاف موارد دیگر، بزرگ‌تر از زخمی است که آن را به وجود می‌آورد.

شکل‌گیری کلوئید ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد و هنگام رشد نیز دردناک شود یا خارش داشته باشد.

برخی پوست‌ها مستعد کلوئیدند و این نوع جای زخم معمولا بعد از مواردی مانند آکنه یا آبله مرغان، سوراخ کردن بدن از جمله در گوش، زخم ناشی از بریدگی، جراحی، خراش یا بیماری پوستی و همچنین خالکوبی به وجود می‌آید.

همچنین، پژوهش‌ها نشان داده است که ژنتیک در ایجاد کلوئید نقش دارد. در حدود ۳۳ تا ۵۰ درصد از افرادی که مستعد ایجاد کلوئیدند، یکی از بستگان خونی‌شان نیز چنین استعدادی داشته‌اند.

جای زخم هیپرتروفیک

جای زخم هیپرتروفیک اصطلاحی پزشکی برای جای زخم برجسته است. محل زخم هیپرتروفیک در روی پوست ایجاد می‌شود و ظاهری برجسته و سفت روی زخم ایجاد می‌کند که ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد تا صاف شود.

احتمال دارد این نوع جای زخم در هر جایی از بدن ایجاد شود، اما بیشتر در قسمت بالای پشت بدن، قفسه سینه یا شانه‌ها دیده می‌شود.

راهکار‌هایی برای از بین بردن جای زخم (خبرفوری)

محل زخم آتروفیک

این محل‌های زخم زیر پوست ایجاد می‌شوند و به پوست حالت فرورفته و حفره‌ای می‌دهند. محل‌های زخم آتروفیک بیشتر روی صورت دیده می‌شود. این جای زخم اغلب به دنبال از بین رفتن آکنه‌های شدید و آبله مرغان به وجود می‌آید. این محل‌های زخم معمولا با افزایش سن و شل شدن پوست بیشتر دیده می‌شود.

محل زخم انقباضی

محل زخم انقباضی یا اِسکار انقباضی زمانی ایجاد می‌شود که یک ناحیه بزرگ پوست آسیب می‌بیند یا از بین می‌رود، مانند محل زخم ناشی از سوختگی شدید.

در محل زخم انقباضی لبه‌های پوست به طرف هم کشیده می‌شوند که باعث سفت شدن پوست در آن ناحیه می‌شود و حتی ممکن است حرکت قسمت آسیب‌دیده بدن را سخت‌تر کند.

برای مثال، جای زخم انقباضی روی یک مفصل مانند زانو، خم شدن یا صاف کردن مفصل را دشوار یا حتی غیر ممکن می‌کند.

منبع: خبرفوری

برچسب ها: زخم ، راهکار ، جا ، جای زخم
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار