رییس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران با بیان اینکه قیمت شیرینی بر اساس کیفیت و رتبهبندی توسط قنادیها تعیین میشود، افزود: شیرینی فروشیهای درجه یک و دو و سه بر اساس مواد اولیه مورد استفاده و عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین میکنند، اما مردم میتوانند هرگونه گران فروشی شب یلدا را به شمارههای شماره تلفن ۶۶۹۴۴۴۱۱ و ۶۶۹۴۴۴۹۹ اتحادیه و البته ۱۲۴ وزارت صمت گزارش کنند.
وی ادامه داد: بحث نظارت برعهده واحدهای نظارتی و سازمان صمت استان تهران است، اما طبق روال همیشه در ایام خاص نظارتهای بازرسان اتحادیه قنادان نیز در بحث کیفیت و عملکرد تشدید میشود.
به گفته بهرمند، در مجموع بیش از ۳۵ هزار واحد قنادی و شیرینی فروشی دارای پروانه در سراسر کشور فعالاند که از این تعداد حدود ۲ هزار واحد پروانهدار در تهران فعالیت دارند.
وی با اشاره به برخی اقدامات غیرقانونی از سوی نانواییها، تصریح کرد: اخیراً مواردی مبنی بر تولید شیرینی از سوی نانواییها با استفاده از آرد یارانهای مشاهده شده که اقدامی کاملاً غیرقانونی است اما به نظر میرسد نانواها تافته جدا بافته بوده و کسی با آنها کاری ندارد.
رییس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران افزود: بر این اساس با توجه به اینکه اتحادیه ارتباطی با نانواها ندارد، به مردم توصیه میکنیم که شیرینی شب یلدا خود را از قنادیها و شیرینی فروشیهایی که پروانه فعالیت دارند، خریداری کنند چراکه بر این واحدها نظارت مستمر وجود دارد.
در جدول زیر میانگین قیمت شیرینی طبق بازدیدهای میدانی آمده است.
شیرینی |
قیمت |
تر و خامهای |
۱۴۰ تا ۱۸۵ هزار تومان |
دانمارکی، زبان و پاپیونی |
۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار تومان |
کیک یزدی |
۸۰ تا ۱۱۰ هزار تومان |
کیک یلدایی |
۱۵۰ تا ۲۱۰ هزار تومان |
مهر