«تابناک با تو» - هرکدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است و در هر فصل باید میوههای همان فصل را مصرف کرد تا از بیماریها پیشگیری شود.
در اینجا شما را با خواص ۴ میوه معروف پاییزی آشنا میکنیم.
خواص بالنگ
۱ - دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ میگویند.
۲ - طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرینمزه و سرد وتر است، ولی سردی آن زیادتر از تری آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.
۳ - بالنگ ترش، ملطف و صافکننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی (استفراغ) صفراوی است.
۴ - بالنگ ترش برای خفقان قلب، تقویت کبد، معده و تسکین حرارت احشا مفید است.
خواص لیموترش
۱ - لیموترش سرد و خشک است.
۲ - ملطف و از بین برنده خلطهای غلیظ و لزج است.
۳ - برای سردرد، سرگیجه و ورمهای حلق مفید است.
۴ - برای خفقان ناشی از سودا، جوشش خون، التهاب معده و قی صفراوی مفید است.
۵ - برای سردمزاجان، اعصاب و سرفه زیانآور است و مصلح آن شکر و عسل است.
۶ - طبیعت لیموی شیرین، سرد وتر است و از نظر منافع، بسیار ضعیفتر از لیموترش است، اما مضر اعصاب نیست.
خواص نارنگی
۱ - طبیعت آن سرد وتر است.
۲ - نارنگی مفرّح قلب است و خفقان قلب را از بین میبرد.
۳ - موجب تسکین تیزی خون و صفرا میشود و تشنگی را نیز کم میکند.
۴ - گُرگرفتی کبد و معده را کم میکند و ادرارآور است.
خواص نارنج
۱ - ترش و طبع آن سرد و خشک است.
۲ - نارنج ترش لزوجتی دارد که برای نزلههای سینه و سرفههای گرم مفید است مخصوصاً اگر با پوست از وسط دو نیم کرده و پس از درآورن تخمهای آن مقداری نبات کوبیده بر آن پاشیده شود و تا حدّ جوش حرارت داده شود، سپس میل شود.
منبع: خبرفوری