شیوع باکتری‌های گوشت خوار در ایالات متحده
کد خبر: ۲۹۲۵۵۶
تاریخ انتشار: 2024 January 30    -    ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۹
باکتری‌های گوشت خوار یعنی به صورت دقیق‌تر عفونت با Vibrio vulnificus در سراسر ایالات متحده به دلیل تغییرات اقلیمی در حال افزایش است. درگیری باکتری‌های گوشت‌خوار شبیه یک فیلم ترسناک به نظر می‌رسد، اما تهدیدی رو به رشد – و بالقوه کشنده – برای مردم است.

شیوع باکتری‌های گوشت خوار در ایالات متحده در حال افزایش است (فاشئیت نکروزان)، اما چطور می‌شود از آنها پیشگیری کرد؟ (یک پزشک)

شیوع باکتری‌های گوشت خوار در ایالات متحده در حال افزایش است (فاشئیت نکروزان)، اما چطور می‌شود از آنها پیشگیری کرد؟ (یک پزشک)«تابناک با تو» - باکتری‌های گوشت خوار یعنی به صورت دقیق‌تر عفونت با Vibrio vulnificus در سراسر ایالات متحده به دلیل تغییرات اقلیمی در حال افزایش است.

درگیری باکتری‌های گوشت‌خوار شبیه یک فیلم ترسناک به نظر می‌رسد، اما تهدیدی رو به رشد – و بالقوه کشنده – برای مردم است.

در سپتامبر ۲۰۲۳، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، توصیه‌های بهداشتی را به پزشکان و مقامات بهداشت عمومی درباره افزایش موارد باکتری‌های گوشت‌خوار که می‌توانند باعث عفونت‌های جدی زخم شوند، منتشر کرد.

“گوشت خواری” به چه معناست؟

انواع مختلفی از باکتری‌ها وجود دارند که می‌توانند زخم‌های باز را عفونی کرده و باعث ایجاد بیماری نادری به نام فاشئیت نکروزان شوند. این باکتری‌ها فقط به سطح پوست آسیب نمی‌رسانند بلکه سمومی را آزاد می‌کنند که بافت زیرین از جمله ماهیچه‌ها، اعصاب و رگ‌های خونی را از بین می‌برند.
هنگامی که باکتری‌ها به جریان خون می‌رسند، به بافت‌ها و سیستم‌های اندام بیشتری دسترسی پیدا می‌کنند. در صورت عدم درمان، فاشئیت نکروزان می‌تواند کشنده باشد، گاهی اوقات در عرض ۴۸ ساعت.

گونه‌های باکتریایی استرپتوکوک گروه A، شایع‌ترین مقصر ابتلا به فاشئیت نکروزان است. اما آخرین هشدار CDC به یک مظنون دیگر اشاره می‌کند، نوعی باکتری به نام Vibrio vulnificus. سالانه تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد HFJGH ویبریو ولنفیکوس در ایالات متحده گزارش می‌شود، اما میزان مرگ و میر بالا است و از هر ۵ نفر یک نفر به خاطر ابتلا با این باکتری فوت می‌کند.

شیوع باکتری‌های گوشت خوار در ایالات متحده در حال افزایش است (فاشئیت نکروزان)، اما چطور می‌شود از آنها پیشگیری کرد؟ (یک پزشک)

چگونه مبتلا به باکتری‌های گوشت خوار می‌شویم؟

Vibrio vulnificus عمدتاً در آب گرم دریا زندگی می‌کند، اما می‌تواند در آب‌های شور، در مناطقی که اقیانوس با آب شیرین مخلوط می‌شود هم یافت شود.

بیشتر عفونت‌ها در ایالات متحده در ماه‌های گرمتر، بین ماه‌های مه و اکتبر رخ می‌دهد. افرادی که در این آب‌ها شنا می‌کنند یا ماهی می‌گیرند، می‌توانند از طریق زخم یا زخم باز باکتری را منقبض کنند.

Vibrio vulnificus همچنین می‌تواند از غذا‌های دریایی برداشت شده از این آب‌ها، به‌ویژه صدف‌ها وارد بدن شود. خوردن چنین غذا‌هایی به صورت خام یا نیم پز می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود و استفاده از آن‌ها در حالی که زخم باز است می‌تواند محل ورود باکتری‌ها برای ایجاد فاشئیت نکروزان باشد. در ایالات متحده، Vibrio vulnificus عامل اصلی مرگ و میر ناشی از غذا‌های دریایی است.

چرا عفونت‌های باکتریایی گوشت خوار در حال افزایش است؟

Vibrio vulnificus در آب‌های گرم ساحلی در سراسر جهان یافت می‌شود. در ایالات متحده، این مناطق شامل مناطق جنوبی خلیج فارس نیز می‌شود. اما افزایش دمای اقیانوس‌ها به دلیل گرم شدن کره زمین، زیستگاه‌های جدیدی را برای این نوع باکتری ایجاد می‌کند، طوری که اکنون می‌توان آن‌ها را در امتداد ساحل شرقی تا شمال نیویورک و کانکتیکات یافت. یک مطالعه اخیر نشان داد که عفونت‌های زخم Vibrio vulnificus بین سال‌های ۱۹۸۸ و ۲۰۱۸ در شرق ایالات متحده هشت برابر شده است.

تغییرات اقلیمی همچنین به طوفان‌های قوی‌تر و موج‌های طوفان دامن می‌زند که با افزایش موارد عفونت باکتری‌های گوشت‌خوار مرتبط است.

گذشته از افزایش دمای آب، تعداد افرادی که بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر عفونت شدید دارند، از جمله افراد مبتلا به دیابت و کسانی که دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، در حال افزایش است.

شیوع باکتری‌های گوشت خوار در ایالات متحده در حال افزایش است (فاشئیت نکروزان)، اما چطور می‌شود از آنها پیشگیری کرد؟ (یک پزشک)

علائم فاشئیت نکروزان چیست؟ چگونه درمان می‌شود؟

علائم اولیه زخم عفونی شامل تب، قرمزی، درد شدید یا تورم در محل آسیب است. اگر این علائم را دارید، بدون تأخیر به پزشک مراجعه کنید. فاشئیت نکروزان می‌تواند به سرعت پیشرفت کند و باعث ایجاد زخم، تاول، تغییر رنگ پوست و چرک شود.

درمان باکتری‌های گوشت خوار مسابقه‌ای باید سریع انجام شود. پزشکان آنتی بیوتیک‌ وریدی استفاده می‌کنند تا باکتری‌ها را از بین ببرند. در بسیاری از موارد، بافت آسیب دیده باید با جراحی برداشته شود تا از گسترش سریع عفونت جلوگیری شود. این گاهی اوقات منجر به قطع اندام آسیب دیده می‌شود.

محققان نگرانند که درمان تعداد بیشتری از موارد غیرممکن می‌شود زیرا در برابر Vibrio vulnificus مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد شده.

چگونه از خودمان محافظت کنیم؟

CDC چندین توصیه برای کمک به جلوگیری از عفونت ارائه داده است.

به افرادی که بریدگی تازه دارند، مثلا سوراخ شدن پوست و باقت زیرجلدی یا خالکوبی جدید، توصیه می‌شود از آبی که می‌تواند حاوی ویبریو ولنیفیکوس باشد، دوری کنند. در غیر این صورت، زخم باید به طور کامل با باند ضد آب پوشانده شود.

افرادی که زخم باز دارند نیز باید از دست زدن به غذا‌های دریایی یا ماهی خام خودداری کنند. زخم‌هایی که در حین ماهیگیری، تهیه غذا‌های دریایی یا شنا ایجاد می‌شوند باید فوراً و به طور کامل با آب و صابون شسته شوند.

هر کسی ممکن است به فاشئیت نکروزان مبتلا شود، اما افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های شدید هستند. این افراد شامل افرادی می‌شود که دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند یا افرادی که از قبل بیماری‌هایی مانند بیماری کبد، سرطان، HIV یا دیابت دارند.

مهم است که به خاطر داشته باشید که فاشئیت نکروزان در حال حاضر بسیار نادر است. اما با توجه به شدت آن، باید از آن آگاهی داشته باشیم.

منبع: یک پزشک

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار