«تابناک با تو» - با ما همراه باشید و طرز تهیه اکبر جوجه، یکی از غذاهای مشهور و پرطرفدار ایرانی را بیاموزید، غذایی لذیذ که قطعا با طعم خود، شما را شگفتزده خواهد کرد.
اکبر جوجه یکی از انواع غذاهای پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوگاه میباشد. این غذای خوشمزه که یکی از اصیلترین غذاهای ایرانی است که توسط علی اکبر کلبادی نژاد ابداع شده است. برای تهیه این غذای خوشمزه از مرغهای جوان با وزن کم استفاده میشود و به همین دلیل اکبر جوجه دارای بافتی نرم و بسیار لطیف میباشد.
روش پخت این غذا به این شکل است که ابتدا گوشت مرغ را با مواد طعم دهنده طعم دار میکنند، سپس آنرا در مخلوطی از کره و روغن به صورت شناور سرخ میکنند که باعث میشود این غذا کالری بالایی داشته باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی شمالی باما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
مرغ کوچک ۱ عدد
زعفران دم کرده یک چهارم فنجان
کره ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
آبلیمو نصف لیوان
رب انار نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن مایع ۱ لیوان
دستور پخت اکبر جوجه
مرحله اول
برای تهیه اکبر جوجه خوشمزه ابتدا مرغ را میشویم، سپس از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار قرار میدهیم. توجه داشته باشید که برای تهیه اکبر جوجه به هیچ عنوان نباید پوست روی مرغ را جدا کنیم.
مرحله دوم
نکته مهم در مورد اکبر جوجه این است که در رستورانهای اکبر جوجه از جوجه مرغ استفاده میشود و اگر میخواهید اکبر جوجه شما مانند رستوران شود حتما از جوجه مرغ استفاده کنید، یا حداقل از مرغها کوچک استفاده کنید.
مرحله سوم
پیاز را به صورت حلقهای خرد میکنیم و به کاسه حاوی مرغ اضافه میکنیم. در ادامه سیرها را خرد کرده و به کاسه اضافه میکنیم. در ادامه آبلیمو را به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و خوب مواد را مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
مواد طعم دهنده را با دست روی تمام قسمتهای گوشت مرغ ماساژ میدهیم تا گوشت مرغ به خوبی طعم دار شود. پس از اینکار روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود.
مرحله پنجم
توصیه ما این است که هر زمان میخواهید اکبر جوجه درست کنید حتما از شب قبل گوشت مرغ را طعم دار کنید. طعم دار کردن گوشت مرغ یکی از مهمترین دلایلی است که باعث میشود اکبر جوجه شما خوشمزهتر و لذیذتر شود.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت مرغ طعم دار شد آنرا از یخچال خارج میکنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و روغن مایع را به آن اضافه میکنیم. حرارت زیر قابلمه باید متوسط باشد تا علاوه بر اینکه روغن نسوزد، گوشت مرغ مغز پخت شود.
مرحله هفتم
قطعات گوشت مرغ را در روغن داغ قرار میدهیم و پس از اینکه دو طرف قطعات مرغ طلایی شد و مرغ مغز پخت شد آنرا از قابلمه خارج میکنیم. در مرحله بعدی باید حدود ۵ دقیقه گوشت مرغ را در کره تفت دهیم تا لذیذتر شود.
مرحله هشتم
البته میتوانیم برای اینکه وقت کمتری صرف شود، کره را به قابلمه حاوی روغن اضافه کنیم تا جوجهها در مخلوط کره و روغن سرخ شوند. پس از اینکه کره به خورد گوشت مرغ رفت مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله پس از اینکه جوجهها به طور کامل سرخ و طلایی شدند، آنها را در توری فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در پایان اکبرجوجهها را در ظرف مورد نظرمان میکشیم و به همراه کته زعفرانی و رب انار ترش سرو میکنیم.
نکات پخت اکبر جوجه
استفاده از روغن مناسب
مناسبترین روغن برای سرخ کردن اکبر جوجه روغن مخصوص سرخ کردنی میباشد. به دلیل اینکه اکبر جوجه باید در روغن شناور سرخ شود اگر از روغن خوراکی استفاده شود روغن زیادی جذب مرغ میشود، اما روغنهای سرخ کردنی جذب کمتری دارند.
به همین دلیل روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن اکبر جوجه مناسبتر هستند. نکته دیگر اینکه روغن مخصوص سرخ کردنی به راحتی نمیسوزد و برای سرخ کردن مناسبتر است و به همین دلیل باعث سیاه شدن مرغ نمیشود.
نکات سرخ کردن اکبر جوجه
یکی از نکات مهمی که هنگام سرخ کردن قطعات مرغ را باید در نظر داشته باشید این است که حتما خردههای پیاز را از گوشت مرغ جدا کنید، زیرا پیاز خیلی سریع میسوزد و علاوه بر اینکه بر طعم غذا تاثیر میگذارد باعث میشود زیبایی ظاهری اکبر جوجه هم کمتر شود.
اکبر جوجه در سرخ کن
روش درست کردن اکبر جوجه در سرخ کن بسیار ساده است و نکته خاصی ندارد. برای درست کردن اکبر جوجه در سرخ کن ابتدا مخلوط روغن مایع و کره را داخل سرخ کن میریزیم، سپس جوجهها را درون سرخ کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم به طور کامل طلایی شوند.
برنج مناسب اکبر جوجه
اکبر جوجه معمولا با دو نوع برنج آبکش شده ساده و کته سرو میشود. البته برای اینکه اکبر جوجه را به سبک مازندارنی سرو کنیم حتما باید آنرا با کته سرو کنیم.
منبع: برترینها