تاثیر خودخواهی انسان‌ها بر رفتار جنسی سوسک‌ها
کد خبر: ۲۴۶۴۷۸
تاریخ انتشار: 2022 May 31    -    ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۴
نیویورک تایمز در گزارشی تاثیر آفت‌کش‌ها بر رفتار حشرات را بررسی کرده است.

یویورک تایمز در گزارشی تاثیر آفت‌کش‌ها بر رفتار حشرات را بررسی کرده است.

 

تاثیر خودخواهی انسان‌ها بر رفتار جنسی سوسک‌ها

در واکنشی به آفت‌کش‌ها، سوسک‌های ماده، ذائقه‌شان برای طعم شیرین را از دست داده‌اند که این بر نسل بعدی حشرات تأثیرگذار خواهد بود.

هنگامی که سوسک نر میل وافری به جفت‌گیری با سوسک ماده دارد، با پشت کردن به سمت او، بال‌هایش را باز می‌کند و برای او غذایی «خانگی» تدارک می‌بیند؛ ماده چرب و شیرینی که از غده پشتی او ترشح می‌شود. هنگامی که سوسک ماده به سراغ غذایی که برای او سرو شده می‌رود، سوسک نر خود را با یک آلت به او چفت می‌کند و با آلتی دیگر اسپرمش را در سوسک ماده رها می‌کند.

اگر همه‌ چیز به خوبی پیش برود، سکس سوسک‌ها حدود ۹۰ دقیقه طول می‌کشد اما حالا در برخی نقاط جهان که غلبه بر سوسک‌ها با استفاده از آفت‌کش معمولی دشوارتر است، سکس سوسک‌ها به‌ طرز عجیب‌ و غریبی آن طور که باید پیش نمی‌رود.

در سال ۱۹۹۳، دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی، به ویژگی‌ای در سوسک‌های آلمانی پی بردند. سوسک آلمانی، حشره‌ای است که در هر نقطه کره زمین، جز قطب جنوب وجود دارد. سوسک‌های آلمانی مورد پژوهش، به‌ شکل خاصی علاقه‌ای به گلوکز به عنوان نوعی شکر نداشتند که بسیار عجیب به نظر می‌رسید. اگر کسی از جدال با هجوم سوسک‌ها سررشته داشته باشد، می‌داند که سوسک‌ها عاشق شیرینی‌اند.

در این شرایط سوالی در ذهن حشره‌شناسان جرقه زد: این سوسک‌هایی که به شکر علاقه‌ای نداشتند و به فکر سلامتی‌شان بودند از کجا آمده بودند؟

به نظر می‌رسد که این سوسک‌ها تصادفا و به‌ دست انسان به این وضعیت دچار شده باشند.

دهه‌ها تلاش برای کشتن پیشینیان سوسک‌ها با پودرها و مایعات آغشته به سم شیرین، به این معناست: سوسک‌هایی که هوس شیرینی می‌کردند، سم می‌خوردند و کشته می‌شدند اما سوسک‌هایی که علاقه آنچنانی به شیرینی نداشتند از کام مرگ می‌گریختند و وقت کافی داشتند تا زاد و ولد کنند و ذائقه نه‌ چندان شیرین‌پسند خود را به نسل بعدی سوسک‌ها منتقل کنند.

آیاکو واداکاتسوماتا، استاد حشره‌شناس دانشگاه کارولینای شمالی، گفت که در اشاره به تکامل، معمولا ذهن انسان به سمت حیات وحش می‌رود اما در حقیقت، تکامل در جانداران کوچک ساکن آشپزخانه ما انسان‌ها هم روی می‌دهد.

واداکاتسوماتا و همکارانش لایه جدیدی به داستان سوسک‌ها افزوده‌اند. بر اساس تحقیقاتی که این ماه در مجله پزشکی «زیست‌شناسی ارتباطات» منتشر شد، ذائقه نه‌ چندان شیرین‌پسند سوسکی که نسل به نسل انتقال یافته است، به سوسک ماده اجازه می‌دهد از دام سم شیرین بگریزد. همچنین او را به اینکه منتظر سوسک‌ نر بماند تا با او جفت‌گیری کند کم‌میل‌تر کرده است.

برترین ها

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار