«تابناک با تو» - بی نظمی در آشپزخانه روحیه را تضعیف میکند. خانمها نمیتوانند در آشپزخانهی کثیف آشپزی کنند و مجبورهستند قبل از شروع فالیت آن را تمیز کنند، این کارانرژی را از بین میبرد؛ بنابراین آشپزخانه نیاز به تمیزی و نظم اولیه دارد. آشپزخانه به عنوان شلوغترین مکان در خانه و فضایی که اغلب در آن بیشترینترین بی نظمیها ایجاد میشود.
آشپزخانه قسمتی از خانه شما است که بیشتر از سایر قسمت هاو اتاقها مورد استفاده قرار میگیرد. پس منطقی است که اگر آشپزخانه شما منظمتر و سادهتر باشد، زندگی شما راحتتر میشد. اگر ظروف و وسایل آشپزخانه به روش درستی چیده نشده باشند به راحتی از بین میروند. شما میتوانید ایدههای زیادی برای صرفه جویی در فضا برای نگهداری و چیدمان وسایل آشپزخانه خود پیدا کنید. دراین مقاله چند مرحله آسان برای نظم بخشیدن به آشپزخانه آورده شده است که باعث میشود زندگی شما راحتتر شود.
نکته شماره ۱: کابینت خالی
همه چیز را از هر کابینت بیرون بیاورید و کابیتها را تمیز کنید. اقلامی را که زیاد استفاده نمیشود، دور ریخته واقلام شکسته یا چیزهایی که فراموش کرده اید داشته اید را کنار بگذارید. این کار را برای هر کابینت و کشو انجام دهید و وسایل هرکدام راجداگانه در قسمتی روی زمین بچینید. فضای آشپزخانه در اکثر خانهها کم است، بنابراین هدف این است که فقط چیزهایی را داشته باشید که دوست دارید و از آنها استفاده میکنید.
نکته شماره ۲: کابینتها را منظم کنید
حالا که گروههایی را روی زمین چیده اید، تصمیم بگیرید که هر کدام باید کجا جایگذاری شود. وسایل مربوط به آشپزی باید نزدیک اجاق گاز باشد. ظروف نیز باید در نزدیکترین کشو به محل قرار داده شوند. ظروف شیشهای ممکن است نزدیک آبچکان ظرفشویی یا یخچال چیده شوند. این کار برای بهداشت لوازم آشپزخانه کمک زیادی میکند.
نکته شماره ۳: ظروف و دربها را با هم نگهداری کنید
ظروف بدون درپوش را دور بیندازید، و ظروف پلاستیکی باقی مانده را یا با درپوش روی آنها قرار دهید، یا دربها را در ظرف بزرگتری دیگر نگهداری کنید تا همه درکنار بمانند. همین کار را با دربهای قابلمه و ماهیتابهها انجام دهید. یک جعبه پلاستیکی بزرگ و شفاف آنها را به خوبی در کنار هم نگه میدارد.
نکته شماره ۴: ازدیوارها و فضای عمودی استفاده کنید
قلابهایی در زیر کابینتها قرار دهید تا لیوانها را از آنها آویزان کنید. این کار باعث میشود فضای زیادی از کابینت خالی شود. همچنین میتوانید قلابهای چسبی را در داخل درهای کابینت آویزان کنید تا ابزارهایی مانند پیمانههای اندازه گیری، دستکشهای فر یا سایر وسایل آشپزخانه را ازآنها آویزان کنید. برای آویزان کردن قابلمهها و تابهها از فضای دیوار یا قفسه سقفی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که هر فضایی که میتوانید برای آویزان کردن چیزی استفاده کنید فضای مسطح داخل کابینت را آزاد میکند.
استفاده از فضای دیوارهای بلااستفاده، روشی مفید و موثر برای مرتب نگه داشتن سطح کابینتها و در عین حال روشی مناسب برای دسترسی آسان به وسایل مورد نیاز است.
نکته شماره ۵: از جداکنندههای کشو استفاده کنید
جداکننده کشوها برای مرتب کردن وسامان دهی فضای کابینتها بسیار مناسب هستند. هر کسی به فضایی برای نگهداری چیزهای کوچک متفرقه نیاز دارد. جداکنندههای کشو به شما امکان میدهد برای هر گروه از وسایل فضای جدا گانهای داشته باشید و در صورت نیاز میتوانید وسایل مورد نیاز را به راحتی پیدا کنید.
نکته شماره ۶: از ظرف مینیمالیستی استفاده کنید.
اگر میخواهید فضایی تمیز و مرتب داشته باشید، از ظروف سبک مینیمال استفاده کنید. یک کوزه یا قوطی رنگ خنثی یک ظاهر جذاب برای یک آشپزخانه مدرن است.
نکته شماره ۷: وسایل مشابه را با موارد مشابه گروه بندی کنید.
نکتهی بعدی جمع آوری و سازماندهی ظروف مشابه با ظروف مشابه است. بااین کار به راحتی میتوانید وسایل مورد نیاز را پیدا کنید. به عنوان یک مثال، میتوانید قاشقهای چوبی را با قاشق چوبی، چاقوها با چاقو، آبکش با آبکش و… گروه بندی کنید.
چاقوها، پوست کن سبزیجات، هستهها و موارد مشابه ممکن است در یک گروه قرار گیرند. برای نظم بیشتر، وسایل کوچک مانند دستمال سفره و رومیزی را در سبدهای کوچک قرار دهید تا کابینتها بدون بی نظمی نگهداری شوند.
نکته شماره ۸: در مورد محل نگهداری ظروف و وسایل آشپزخانه تصمیم بگیرید.
هنگامی که ظروف و وسایل را به گونهای که در نکتهی قبل گفته شد، گروه بندی کردید، وقت آن است که تصمیم بگیرید این وسایل را کجا نگهداری کنید. شمابا آشپزخانه خود بهتر آشنا هستید، بنابراین در مورد محل نگهداری وسایل از سلیقهی خود استفاده کنید.
نکته شماره ۹: ایجادقفسه بندی باز روی دیوار
اگر مجموعهای از ظروف رنگارنگ وزیبا دارید، این ظروف را در کابینت پنهان نکنید. برای ایجاد قفسههای باز در آشپزخانه خود، کافی است درهای تعدادی از کابینتهای موجود را بردارید. از قفسههای باز برای مرتب چیدن بشقابها، لیوانها، کاسهها و سایر وسایل استفاده کنید. برای ایجاد جذابیت بیشتر، پشت کابینت را با کاغذ دیواری با طرح گرافیکی بپوشانید.
نحوه چیدمان وسایل کوچک سرویس آشپزخانه
برای چیدن وسایل کوچکی که در سرویس آشپزخانه موجود است ممکن است دچار سردرگمی شوید. در آشپزخانهها سرویس آشپزخانه پلاستیک سبکتر است و میتواند بدون مشکل در کابینتها قرار داده شود. اما سرویس آشپزخانه استیل با توجه به وزن و حجم بیشتری که میگیرند باید در فضای مناسبتر و بزرگتر قرا داده شوند. همچنین سرویس آشپزخانه پارچه ایی به راحتی قابلیت نگهداری به صورت فشرده را دارد. برای هر کدام از انواع سرویس آشپزخانه مکان مشخصی را برای نگهداری در نظر بگیرید.
نکات مهم در چیدمان وسایل سرویس آشپزخانه کوچک عبارتند از:
* فقط ظروفی را که واقعاً در آشپزخانه استفاده میکنید، بیرون بیاورید و نگه دارید.
* برای ایجاد نظم در کشوها، از یک جداکننده کشو استفاده کنید.
* از یک ظرف یا استند مناسب برای نگهداری ظروف روی میز استفاده کنید.
* برای آویزان کردن ظروف از فضای دیوار استفاده کنید.
شیوه کار شخصی شما مشخص میکند که کجا وسایل را در آشپزخانه نگهداری کرده و از آنها استفاده کنید، اما هدف این است که آشپزخانه و محتویات آن تا حد امکان به طور ساده و کارآمد به نیازهای شما برسد. اگر هر روز مقداری زمان و انرژی خود را صرف نظم دادن به وسایل آشپزخانه خود کنید، این کار در طولانی مدت به یک عادت خوب تبدیل میشود وهمیشه از فضای آشپزخانه لذت میبرید.
منبع: مجله قرمز