پیراشکی عربی، محبوب سرزمین شام
کد خبر: ۲۳۱۶۵
تاریخ انتشار: 2016 January 02    -    ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۲
bato-adv
bato-adv
فکر بکر: می‌توانید خمیر پیراشکی‌ها را قبل از قراردادن در فر، به‌ وسیله قلم‌موی آشپزی به کمی روغن زیتون یا زرده تخم‌مرغ آغشته کنید.
پیراشکی عربی، محبوب سرزمین شام

زمان آماده‌سازی: 15 دقیقه
زمان استراحت: 40 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
نفرات سرو: 4 نفر

مواد لازم

مایه خمیرترش / 5 گرم
شکر / ۱ قاشق چای‌خوری
آب ولرم / 1 پیمانه
روغن زیتون / 2 قاشق سوپ‌خوری
آرد گندم (الک‌شده) / 3 پیمانه (۳۲۰ گرم)
گوشتِ چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) / 500 گرم
گوجه‌فرنگی (بدون پوست و ریز خردشده) / 10 عدد
پیاز (رنده‌شده) / 5 عدد
ادویه بهارات المان تکنیک (پودر شده) / 1 قاشق چای‌خوری
دارچین (پودر شده) / 2/1 قاشق چای‌خوری
فلفل تند قرمز (پودرشده) / 2/1 قاشق چای‌خوری
کره (خردشده) / 2 قاشق سوپ‌خوری
ماست / 2 قاشق سوپ‌خوری
ارده / 1 قاشق سوپ‌خوری
رب انار المان تکنیک / 1 قاشق سوپ‌خوری
دانه کاج٭ (تفت‌داده‌شده) / 4 قاشق سوپ‌خوری
نمک / به مقدار لازم

* دانه کاج را می‌توانید از عطاری‌ها خریداری کنید و در صورت عدم دسترسی به آن، می‌توان از مغز گردو یا بادام‌زمینی تفت‌داده‌شده، استفاده کرد.

روش تهیه

1. برای تهیه خمیر پیراشکی، مایه خمیرترش، شکر و آب ولرم را مخلوط کنید، سپس آن را به مدت 10 دقیقه در محیطی گرم قرار دهید تا استراحت کند؛

2. پس از این مدت، روغن زیتون و آرد را به‌تدریج به آن بیفزایید، ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید (در صورت نیاز، کمی آب به آن اضافه کنید)، سپس روی خمیر را پوشانده و به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید؛

3. در این فاصله، گوشتِ چرخ‌کرده، گوجه‌فرنگی، پیاز، ادویه بهارات، دارچین، فلفل تند قرمز، کره، ماست، ارده، رب‌انار، دانه کاج و مقداری نمک را در ظرفی مناسب بریزید و با دست کاملاً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند؛

4. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم و گرم کنید؛

5. پس از استراحتِ خمیر، آن را ورز دهید. روی سطحی صاف، کمی آرد بپاشید. از خمیر، به اندازه گردو جدا کرده و آن را روی سطح آردپاشی به فرم دایره‌ای با قطر هشت سانتی‌متر پهن کنید. روی هر خمیر، به اندازه یک قاشق سوپ‌خوری از مخلوط گوشت بریزید و با دو انگشت، گوشه‌های آن را جمع کنید؛

6. پیراشکی‌ها را روی سینی فر چرب‌شده بچینید و آن را به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده، قرار دهید تا بپزد و روی آن‌ها طلایی‌رنگ شود. پس از این مدت، سینی را از فر بیرون آورید، پیراشکی‌ها را در ظرف موردنظر بچینید و به‌ همراه ماست سرو کنید.

فکر بکر

می‌توانید خمیر پیراشکی‌ها را قبل از قراردادن در فر، به‌ وسیله قلم‌موی آشپزی به کمی روغن زیتون یا زرده تخم‌مرغ آغشته کنید.

پیراشکی عربی، محبوب سرزمین شام



bato-adv
bato-adv
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv