زمان آمادهسازی: 15 دقیقه
زمان استراحت: 40 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
نفرات سرو: 4 نفر
مواد لازم
مایه خمیرترش / 5 گرم
شکر / ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم / 1 پیمانه
روغن زیتون / 2 قاشق سوپخوری
آرد گندم (الکشده) / 3 پیمانه (۳۲۰ گرم)
گوشتِ چرخکرده (مخلوط گوسفند و گوساله) / 500 گرم
گوجهفرنگی (بدون پوست و ریز خردشده) / 10 عدد
پیاز (رندهشده) / 5 عدد
ادویه بهارات المان تکنیک (پودر شده) / 1 قاشق چایخوری
دارچین (پودر شده) / 2/1 قاشق چایخوری
فلفل تند قرمز (پودرشده) / 2/1 قاشق چایخوری
کره (خردشده) / 2 قاشق سوپخوری
ماست / 2 قاشق سوپخوری
ارده / 1 قاشق سوپخوری
رب انار المان تکنیک / 1 قاشق سوپخوری
دانه کاج٭ (تفتدادهشده) / 4 قاشق سوپخوری
نمک / به مقدار لازم
* دانه کاج را میتوانید از عطاریها خریداری کنید و در صورت عدم دسترسی به آن، میتوان از مغز گردو یا بادامزمینی تفتدادهشده، استفاده کرد.
روش تهیه1. برای تهیه خمیر پیراشکی، مایه خمیرترش، شکر و آب ولرم را مخلوط کنید، سپس آن را به مدت 10 دقیقه در محیطی گرم قرار دهید تا استراحت کند؛
2. پس از این مدت، روغن زیتون و آرد را بهتدریج به آن بیفزایید، ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید (در صورت نیاز، کمی آب به آن اضافه کنید)، سپس روی خمیر را پوشانده و به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید؛
3. در این فاصله، گوشتِ چرخکرده، گوجهفرنگی، پیاز، ادویه بهارات، دارچین، فلفل تند قرمز، کره، ماست، ارده، ربانار، دانه کاج و مقداری نمک را در ظرفی مناسب بریزید و با دست کاملاً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند؛
4. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛
5. پس از استراحتِ خمیر، آن را ورز دهید. روی سطحی صاف، کمی آرد بپاشید. از خمیر، به اندازه گردو جدا کرده و آن را روی سطح آردپاشی به فرم دایرهای با قطر هشت سانتیمتر پهن کنید. روی هر خمیر، به اندازه یک قاشق سوپخوری از مخلوط گوشت بریزید و با دو انگشت، گوشههای آن را جمع کنید؛
6. پیراشکیها را روی سینی فر چربشده بچینید و آن را به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده، قرار دهید تا بپزد و روی آنها طلاییرنگ شود. پس از این مدت، سینی را از فر بیرون آورید، پیراشکیها را در ظرف موردنظر بچینید و به همراه ماست سرو کنید.
فکر بکرمیتوانید خمیر پیراشکیها را قبل از قراردادن در فر، به وسیله قلمموی آشپزی به کمی روغن زیتون یا زرده تخممرغ آغشته کنید.