ابتکار جالب صربستان برای کاهش آلودگی هوا
کد خبر: ۲۳۰۴۸۵
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2021 December 08    -    ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۵
یک «درخت مایع» در پایتخت صربستان قرار گرفته است که راه‌حل جدیدی برای تصفیه هوا و کاهش انتشار دی‌اکسید کربن در مناطق شهری محسوب می‌شود.
یک «درخت مایع» اخیرا در مقابل یکی از شهرداری‌های بلگراد، پایتخت صربستان قرار گرفته است که راه‌حل بیوتکنولوژیکی کاملا جدید برای تصفیه هوا و کاهش انتشار دی‌اکسید کربن در مناطق شهری محسوب می‌شود.
 
ابتکار جالب صربستان برای کاهش آلودگی هوا
 
این «درخت مایع» با نام لیوکوئید۳ (LIQUID 3) در موسسه تحقیقات چند رشته‌ای دانشگاه بلگراد طراحی شده است.
 
بیش از نیمی از جمعیت صربستان در شهرها زندگی می‌کنند و این رقم به طور مرتب در حال افزایش است. این موضوع به شدت بر تراکم سکونتگاه‌ها، کیفیت زندگی، افزایش شمار وسایل نقلیه در خیابان‌ها، آلودگی و افزایش گازهای گلخانه‌ای مضر تاثیر می‌گذارد.
 
درختان و مناطق سبز نشان دهنده تصفیه طبیعی هوا در مناطق شهری است اما گاهی کمبود فضای آزاد برای کاشت درخت وجود دارد.
 
فتوبیوراکتور یک راه حل بیوتکنولوژیکی کاملا جدید برای تصفیه هوا و تولید اکسیژن است. فتوبیوراکتور در حوزه زیست فناوری استفاده می‌شود و روشی برای تولید ریزجلبک‌ها است که قابلیت فتوسنتز کننده دارند.
 
در یک آکواریوم ۶۰۰ لیتری حاوی آب، جلبک‌هایی قرار دارند که از طریق فتوسنتز اکسیژن خالص تولید می‌کند. این پروژه به‌صورت چند منظوره طراحی شده است. این درخت مایع که به شکل مکعب طراحی شده است، بخشی نیمکت مانند دارد که رهگذران می‌توانند برای شارژ تلفن‌های خود از آن استفاده کنند. این مکعب همچنین مجهز به یک پنل خورشیدی است که به وسیله آن نیمکت در طول شب روشنایی دارد.
 
ریزجلبک‌ها در هر دستگاه «درخت مایع» جایگزین دو درخت ۱۰ ساله یا ۲۰۰ متر مربع چمن می‌شوند.
 
مسئولان شهری بلگراد می‌گویند که هدف آن‌ها جایگزینی برای جنگل نیست بلکه از این سیستم برای پر کردن فضاهایی استفاده می‌شود که در آنجا امکان کاشت درخت وجود ندارد.
 
یکی از افراد دخیل در این ابتکار گفت که آن‌ها از جلبک‌های تک سلولی آب شیرین استفاده می‌کنند که در حوضچه‌ها و دریاچه‌های صربستان وجود دارند و می‌توانند در آب‌های لوله‌کشی رشد کنند و در برابر دماهای بالا و پایین مقاوم هستند. این سیستم نیازی به تعمیر و نگهداری خاصی ندارد.
 
این طرح به‌عنوان یکی از ۱۱ راه‌حل‌های نوآورانه و هوشمند در پروژه‌های توسعه شهری سازمان ملل شناخته شده است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
0
3
كاش اينجا هم بكار گرفته شود
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
0
1
مشکل ذرات معلق رو حل نمی کنه فقط غلظت گازهای co و ... رو کمتر می کنه
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
باز هم مفيده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۷
0
1
بله، دانشجویانش بدنبال دانش هستند راه نمی افتند شعار مرگ بر این و آن دهند دغدغه خوابگاه و کتاب و غذا و ایاب و ذهاب ندارند و ...
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار