مداحی برای هایده و مهستی؛ امری که عجیب شده!
کد خبر: ۲۲۴۳۲۲
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: 2021 October 02    -    ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
bato-adv
bato-adv
مصطفی داننده، روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای در یادداشتی به تحلیل اظهارات یکی از مداحان قدیمی پایتخت در یک برنامه اینترنتی پرداخت.
مصطفی داننده، روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای در یادداشتی به تحلیل اظهارات یکی از مداحان قدیمی پایتخت در یک برنامه اینترنتی پرداخت.
 
مداحی برای هایده و مهستی؛ امری که عجیب شده!
 
او نوشت:
 
* حاج اکبر مولایی از مداحان قدیمی پایتخت در یک برنامه اینترنتی که اتفاقا مجری آن هم محمد حسین پویانفر، مداح مشهور تهران است، درباره فضای محرم پیش از انقلاب می‌گوید: «هر هفته مرتب برای هنرمندان مشهور و خوانندگان جلسه روضه داشتم و هر هفته خانه یک‌ نفر مثلا خانه هایده، مهستی و دلکش روضه می‌خواندم.»
 
* شبکه‌های اجتماعی پر شد از این بخش از گفت‌وگوی این پیرغلام امام حسین(ع). خیلی از ما شاید باور نمی‌کردیم که هایده و مهستی هم در خانه‌شان برای شهید کربلا روضه به پا می‌کردند.
 
* البته تقصیری هم نداریم. چندصباحی است که دینداری و عشق به اهل بیت در ظاهر آدم‌ها خلاصه می‌شود.کسی اگر کمی ریش داشته باشد، یقه‌ای بسته و تسبیحی به دست داشته باشد، می‌گوییم او مومن است و اگر کسی خلاف این باشد در دسته بی‌دین‎‌ها قرار می‌گیرد.
 
* همین تعجب امروز ما از روضه خانگی هایده برای این است که فکر می‌کنیم امام حسین فقط برای آنی است که جای مُهر بر پیشانی دارد.
 
* آنقدر جامعه به خودی و غیر خودی تقسیم شده است که مردم باور نمی‌کنند، فلان خواننده هم می‌تواند عزادار نوه پیامبر باشد. باور نمی‌کند که فلان بازیگر هم می‌تواند در ماه رمضان روزه دار باشد.
 
* الان وقتی جوانی که ظاهر امروزی به نماز می‌ایستد، با خود می‌گویند، «به قیافه‌اش نمی‌خوره نماز بخونه!».
 
* کاش می‌توانستیم به این مرحله از درک برسیم که دین‌دار و مومن بودن به تقواست و نه به ظاهر.
 
* همین ظاهرگرایی‌ها باعث شده است که دین را ظاهری ببینیم. چه راست گفت مولوی در داستان موسی و شبان که «ما درون را بنگریم و حال را - كی برون را بنگریم و قال را؟»
 
* خیلی از ما ایران را دوست داریم. برای امام حسین گریه می‌کنیم و چه اشتراکاتی بالاتر از این که ما در کنار هم باشیم و اینقدر با فاصله با هم زندگی نکنیم. دو قطبی‌‎های ایجاد شده در جامعه را ببیند تا متوجه این اختلاف شوید. در جامعه‌ای مثل ایران، آدم‌ها مثل تک درخت‌های در کویر از هم فاصله دارند.
 
* چرا باید رفتن به ترکیه و کربلا تبدیل به یک نزاع اجتماعی در کشور شود؟پاسخ این سوال روشن است. چون نیازهای هم را درک نکردیم. فقط یاد گرفته‌ایم همدیگر را متهم کنیم. اعتقادی به احترام گذاشتن به حال یکدیگر نداریم.
 
*دوست داریم همه مثل ما باشند. مگر همه کسانی که به جبهه رفتند و با عراق جنگیدند، مثل هم بودند؟ مثل هم فکر می‌کردند؟
 
* مصاحبه این مداح قدیمی، تلنگر خوبی برای همه ما بود. ظاهر بین نباشیم، به عقاید یکدیگر احترام بگذاریم تا ببینم چقدر حال دل جامعه خوب خواهد شد.
 
* اگر یاد بگیریم که همه مثل ما نیستند، قطعا شاهد کم شدن ریا و ریاکاری در جامعه خواهیم بود. دیگر احتیاجی نیست برای گرفتن وام، و الضَّالِّينَ نماز را چنان بکشیم که نفس کم بیاوریم. کاش می‌شد در جای جای کشور این بیت حافظ را نصب کرد. «حافظا می خور و رندی کن و خوش باش ولی/ دام تزویر مکن چون دگران قرآن را»
عصر ایران
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
1
34
واقعاً درست گفت نويسنده اين مقاله....متشكرم
مراقب
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
29
11
قضاوت راجع به بندگان مختص خداوند است و ما حق تعیین بهشت و جهنم را برای کسی نداریم. اما در هر حال دو نکته قابل تامل است:
1. ابا عبدالله الحسین (ع) برای احیاء و اجراء احکام دین به شهادت رسید و از جمله احکام دین منع خوانندگی زنان و وجوب عفت و حجاب بانوان است.
2. وجود فخشا در فیلم های فارسی زمان طاغوت به ویژه ازسوی هنرپیشگان زن، قابل انکار نیست.
با این وصف، به همان میزان که برپایی روضه کار پسندیده ای است، انجام منکرات دین هم ناپسند است.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
عیب رندان مکن ای زاهد پاگیزه سرشت...که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت...
شما مراقب خودت باش...نیازی به مراقبت دیگران نیست...
ناشناس
| |
۰۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
قربون امام حسین ......ایشون راجع به نخوردن بیت المال و رانت خوری واختلاس وبی عدالتی هم حرف داشتند ...پس چرا به اونها عمل نمیشه توسط اقایون مسئول......دین اقایون خلاصه شده در حجاب ودوچرخه سواری خانمها .......الانم که به لطف مسئولان نالایق فحشا هزار برابر زمان شاه است.....چی میگی واسه خودت
مراقب
| |
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
عزیزان چرا موضوعات را با هم خلط می کنید؟ اگر کسی گفت در اسلام خوانندگی زن حرام است آیا این حرف یعنی اختلاس و رانت خواری حلال است؟ نه بخدا دین همان مقدار که راجع به حرمت خوانندگی زن حکم دارد یا راجع به وجوب حجاب زن حکم دارد، همان مقدار بلکه بیشتر راجع وجود عدالت در جامعه هم حکم دارد. اما هر کدام از این احکام سر جای خودش باید مورد توجه قرار گیرد. حال چون چند نفر از خدا بی خبر اختلاس می کنند، آیا این دلیل می شود همه احکام را تعطیل کنیم. آخر این چه منطقی است؟ ما باید به این رشد عقلی برسیم که تا تمام احکام دین در جامعه اجرا شود نه به خاطر یک بی دین، تمام دین را تعطیل کنیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
17
6
براساس ظاهر قضاوت غلط است اما رنگ رخساره خبر میدهد از سر درون. چه بهتر که ظاهر رو هم مثل باطن پاک کرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
4
1
چه تحلیل غلطی!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
2
5
الان که برعکس شده. یعنی هرکس ریش داره، یقه اش بسته تره، تسلیحش بزرگ تره و جای مهر روی پیشونیش عمیق تره احتمال مختلس بودنش بیشتره.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۲
لطفا توهین نکنید و مسایل را با هم قاطی نکنید. اصلاح جامعه با اجرای احکام خدا و تبعیت از سیره و زندگی امامان معصوم (ع) امکان پذیر است.
اولا در این موضوع بحث در باره خوانندگان زن زمان طاغوت است نه ریش و تسبیح.
ثانیا ریش و تسبیح از شعار دین است که برخی فقط در ظاهر از آن استفاده می کنند و برخی هم از روی ناآگاهی کلا آن را نفی می کنند. من و شما اگر راست می گوییم بیاییم به طور کامل به باطن و ظاهر دین هر دو عمل نماییم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
1
3
ای برادر نویسنده حتی نوشتن این متن هم از روی ریاس نگو نه که هیچکس باور نمیکنه صداقت دیگه مرده اگه باور نداری چشم هاتو ببند به اطرافت نگاه کن به درون خودت نگاه کن ببین چی میبینی
داوود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
4
3
اگر این روضه ها در اینان تاثیر گذاشته بود الان این خانم ها در آمریکا چکار داشتند وخوانندگی نمی‌کردند. پس همش نمایش بوده.
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv