فرهود جلالی، نوازنده و خواننده درگذشت
کد خبر: ۲۱۶۶۳۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: 2021 July 09    -    ۱۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
bato-adv
bato-adv
 فرهود جلالی کندلوسی، فعال فرهنگی و مدیر موسسه فرهنگی هنری پارپیرار که نزدیک به سه دهه تلاش‌های اثرگذاری برای احیاء فرهنگ بومی مازندران انجام داد و نقش پررنگی در برجسته‌سازی آیین‌های مازندران طی دو دهه اخیر داشت، بعدازظهر پنجشنبه ۱۷ تیر در سن ۵۶ سالگی درگذشت.
 
زنده‌یاد جلالی کندلوسی، همکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نوازنده و خواننده موسیقی مازندران، بعدازظهر دیروز در سفر به زادگاهش (روستای کندلوس) بر اثر ایست قلبی درگذشت. پیکر او امروز در زادگاهش به خاک سپرده خواهد شد.
 
فرهود جلالی، نوازنده و خواننده درگذشت
 
جلالی کندلوسی، شاعر، نوازنده لَلِه‌وا و خواننده موسیقی بومی مازندران بود و در دهه ۷۰ و ۸۰ با انتشار آلبوم‌های پارپیرار ۱، ۲، ۳ و ۴ که شامل شعرخوانی‌های محلی او بود، نظر علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر مازندرانی را به خود جلب کرد. او علاوه بر چهارگانه پارپیرار که به ترتیب پارپیرار ۱ (۱۳۷۸)، ناری‌ناری‌کا (۱۳۸۰)، شیوَنگ( ۱۳۸۲) و اسری نام داشتند، در سال ۱۳۸۳، آلبوم «از کپاچین‌های البرز» را نیز منتشر کرده بود.
 
جلالی کندلوسی که سال ۱۳۶۶ برای تحصیل در رشته علوم اجتماعی وارد دانشگاه تهران شد، از نخستین افرادی بود که پایان‌نامه دانشگاهی‌اش به مطالعات فرهنگ بومی مازندران اختصاص یافت. او سال ۱۳۷۱ پایان‌نامه‌اش را با موضوع فرهنگ و آداب و رسوم دهکده کندلوس ارائه کرد.
 
علاقه او به فرهنگ بومی مازندران سبب شد تا سال ۱۳۷۶ همراه با برخی هنرمندان غرب استان، انجمن فرهنگی کجور را تشکیل دهد و اقدام به برگزاری برنامه‌هایی مانند جشنواره، شعب شعر و نمایشگاه با موضوع فرهنگ و موسیقی مازندران کند.
 
شهرت این فعال فرهنگی علاوه بر انتشار آلبوم‌های او، به دلیل احیاء و برپایی جشن‌های سنتی و آیین‌های بومی مازندران در تهران و همچنین پیگیری‌های گسترده او برای برپایی مستمر همایش مازندرانی‌های مقیم تهران و تجمیع ظرفیت مازندرانی‌های ساکن پایتخت برای توسعه فرهنگی و اجتماعی استان بود.
 
او سال ۱۳۸۲ با هدف گسترش فعالیت‌های فرهنگی در تهران و همچنین تولید آثار مرتبط با فرهنگ و هنر مازندران موسسه فرهنگی هنری پارپیرار را تاسیس کرد که خروجی آن برپایی ده‌ها رویداد بزرگ فرهنگی و تولید و انتشار آثار فرهنگی مختلف بود.
 
مدیر موسسه فرهنگی هنری پارپیرار، طی حدود بیست سال ده‌ها جشن بزرگ مبتنی بر آیین‌های بومی مازندران مانند جشن‌های تیرماسیزه شو، ۲۶ نوروزما، جشنواره شعر و موسیقی مناطق تبری زبان و جشن سلام مازندرانی را برگزار کرد و به واسطه‌ برپایی همین جشن‌ها به مرور در یک دهه اخیر جریان برپایی جشن‌های مشابهی در سراسر مازندران نیز شکل گرفت.
خبرآنلاین
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
0
2
خدايش بيامرزاد و روانش شاد باد، با دست خالي زحمات بسياري براي فرهنگ مازندران كشيد، در اغلب برنامه هاي ايشان حضور داشتم، افسوس كه زود دنيا را ترك كرد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
0
2
روحش شاد اسطوره ای منطقه ای در ادبیات که جا داشت فعالیتهایش بیشتر نمود پیدا میکرد..نقش فوق العاده در زنده کردن فرهنگ و ادبیات اصیل مازندران داشت کاری که حتی میشه گفت یک تنه سنگینیشو بدوش میکشید..برار ته اسم و رسم و ته کار فراموش نبونه...روحش شاد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
0
2
اللهم اغفر المؤمنین و المؤمنات
و المسلین و المسلمات
الاحیاء منهم و الاموات
خدا بیامرزدشون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
0
باز هم پای کرونا در میان است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv