کشف بقایای پستخانه ایرانی ۲۵۰۰ ساله در ترکیه +عکس
کد خبر: ۱۵۵۵۴۸
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2019 September 04    -    ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

کاوش‌های باستان‌شناسان در تپه «‌اولزو»‌ واقع در استان «‌آماسیه» به کشف بقایای یک پستخانه ۲۵۰۰ ساله ایرانی منجر شد.

به نقل از حریت دیلی نیوز، سیزدهمین دوره از کاوش‌های باستان‌شناسان در تپه «‌اولزو»‌ از بیست و چهارم ماه جولای امسال آغاز شد.تاکنون حدود ۱۰ بنا درجریان‌ کاوش در این تپه کشف شده است.

«سوکت دونمز» استاد دپارتمان باستان‌شناسی دانشگاه استانبول، که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را برعهده دارد بیان کرد،‌ این تیم باستان‌شناسی بقایای بنایی را که حدود ۱۲۰ متر مربع را در برمی‌گیرد و به نظر می‌رسد در گذشته به عنوان یک پستخانه مورد استفاده قرار می‌گرفته است، کشف کردند. به گفته سرپرست این تیم باستان‌شناسی،‌ این بنای ۲۵۰۰ ساله به دوران حکومت ایرانیان در این منطقه تعلق دارد.

«دونمز»‌بیان کرد: «هر ساله شاهد اکتشافات مهمی در این منطقه هستیم. این منطقه از لحاظ باستان‌شناسی از اهمیت بالایی برخوردار است. از سال ۲۰۱۰ تاکنون آثار و بقایای کشف شده در این منطقه، با معماری و سبک ایرانی مرتبط بوده‌اند. اهمیت این منطقه به ورود ایرانی‌ها به این مکان و ساخت بناهایی با استفاده‌ از سبک معماری ایرانی است. آن‌ها یک آتشکده در این منطقه بنا کردند و سپس شهر خود را اطراف آن توسعه دادند. یک عبادتگاه جاده‌های سنگی و تالارهای ستون‌دار نیز در نزدیکی این آتشکده وجود دارد. این سالن ستون‌دار، اولین بنای متعلق به دوران حکومت ایرانی‌ها بوده که در منطقه آناتولی کشف شد.

تالارهای ستون‌دار دیگری که متعلق به عصرهای دیگر باشند پیش از این کشف شده‌اند اما این تالار که قدمت آن به قرن پنجم می‌رسد بسیار حائز اهمیت است. اینکه این تالار درست مقابل آتشکده قرار دارد این فرضیه را به وجود می‌آورد که این تالار به عنوان مکانی برای گردهمایی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.»

کشف بقایای پستخانه ایرانی ۲۵۰۰ ساله در ترکیه

«دونمز» در مصاحبه با «دیلی صاباح» بیان کرد: «ایرانیان اولین تمدنی بودند که سیستم پستی را به منطقه آناتولی آورند. آنان امپراطوری گسترده‌ای داشتند که از یونان تا آسیای مرکزی و مصر را در برمی‌گرفت. این مناطق توسط حکمرانان اداره می‌شد. آنان باید اطمینان حاصل می‌کردند که اخبار را به طور صحیح از پایتخت به شهرهای اطراف مخابره می‌کنند به همین دلیل سیستم‌های جاده‌ای متفاوتی را در اطراف مرزهایشان بنا کردند.»

کشف بقایای پستخانه ایرانی ۲۵۰۰ ساله در ترکیه

«دونمز» معتقد است ایرانی‌ها موقعیت‌های مکانی بخصوصی را برای ساخت پست‌خانه در نظر گرفتند.

پس از آن که این منطقه کاوشی در سال ۱۹۹۸ کشف شد،‌ کاوش‌ها در تپه «اولزو» ‌از سال ۲۰۰۷ آغاز شد. کاوش‌های این دوره با همکاری ۵ استاد دانشگاه، ۳ باستان‌شناس و ۱۵ کارآموز باستان‌شناسی و یک دانشجوی مرمت بناهای تاریخی از دانشگاه‌های مختلف تا آخر این ماه ادامه خواهد داشت.

ایسنا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
9
14
بله ترکیه امروزی روزگاری پیش از آنکه بخشی از امپراتوری روم باشد بخشی از ایران و شاهنشاهی هخامنشی بود، قابل توجه تحریف کنندگان تاریخ
پاسخ ها
علی
| |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
و البته هخامنشيان هم آن را به زور نيزه و شمشير به قلمرو خود ضميمه كرده بودند.... اين هم محض اطلاع بدانيد...
ناشناس
| |
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
هخامنشیان تورک بودند و خود خبر نداشتند
همان طور که در نقشه های پان تورک ها فندلاندی ها و مجارها و کره ای ها تورک به زعم آن ها هستند
اگر دست پان تورک ها می رسید سرخپوست ها رو هم تورک اعلام می کردند
ناشناس
| |
۰۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۴
تحريف كنندگان مورد نظر شما ( تحريف تاريخ حتي همين صد سال پيش چه برسه گذشته هاي دورتر ) بهتر از هركسي ميدونن دارن دروغ ميگن ولي اميال تجزيه طلبانه شون باعث شده تاريخ و هويت يك ملت و يك منطقه وسيع جغرافيايي را ناديده بگيرن و سعي بر جعل آن كنند و در مواردي با وارونه نشان دادن مسائل حتي فرار رو به جلو هم بكنن
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
1
6
کارشناس ترکیه ای میگه مال ایرانه عده ای از هموطنان منفی میدن جل الخالق
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۴
0
5
پستخانه نه ، در درس تاريخ مدرسه و بحث ايران باستان، يادمه اسمش چاپار و چاپارخانه بود
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار