مردم در سال ۲۰۱۷ چه چیزهایی را در گوگل جستجو کرده‌اند؟
کد خبر: ۹۴۵۶۱
تاریخ انتشار: 2017 December 15    -    ۲۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۲
مهم‌تر از آن متوجه خواسته‌ها و کنجکاوی‌هایی می‌شدیم که در بطن جامعه وجود دارند، اما رسما انکار می‌شوند. هیچ توطئه‌ای در قسمت پیشنهادات جستجوی گوگل که بر مبنای همان عبارات جستجوشده توسط کاربران تنظیم می‌شود، وجود ندارد. برای مثال اگر شما چگونه، روش …، چرا .. را تایپ کنید، به جستجوهایی می‌رسید که نمایانگر سرخوردگی‌ها، آشفتگی‌ها و کنجکاوی‌های مردم است.
مردم در سال ۲۰۱۷ چه چیزهایی را در گوگل جستجو کرده‌اند؟ 
مردم در سال ۲۰۱۷ چه چیزهایی را در گوگل جستجو کرده‌اند؟  به گزارش «تابناک باتو»؛ مردم دنیا در سال ۲۰۱۷ بیشتر چه چیزهایی را در گوگل جستجو کرده‌اند؛ اگر گوگل ایران را از فهرست کشورهایی که نتایج پرجستجویشان را نشان می‌داد حذف نمی‌کرد؟

گوگل یک بار دیگر در نزدیکی پایان سال میلادی، آنچه را مردم در سال بیشتر جستجو کرده‌اند، به صورت تفکیکی و مرتب ‌شده اعلام کرده است.

شاید از نظر عده‌ای مرور کلیدواژه‌های پرجستجو بیهوده به نظر برسد. اما دید من سه فایده دارد؛

۱-به صاحبان سایت؛ سئوکارها و روزنامه‌نگارها امکان می‌دهد که بر اساس بازار تقاضای محتوا، مطلب تولید کنند.

۲- نشان‌دهنده دغدغه‌ها، امیدها؛ آرزوها، کنجکاوی‌ها و سرگرمی‌های مردم است.

۳- حتی در مواردی خود واقعی جامعه و نه پوسته رسمی جامعه که خیلی‌ها فکر می‌کنند، همه به آن مقید هستند، می‌بینیم.

در بخش نخست این پست کمی در عبارات پرجستجوی سال ۲۰۱۷ دقت می‌کنیم.

– برای من خیلی جالب بود که آی‌فون ۸ و آی‌فون X توانسته‌اند نه‌تنها در فهرست محصولات مصرفی محبوب پرجستجوی مردم قرار بگیرند، بلکه در میان ۱۰ کلیدواژه جستجوشده برتر سال هم قرار گرفته‌اند. هیچ شرکت دیگری نتوانسته با گجت‌هایش اینقدر کنجکاوی مردم را برانگیزد. جالب است که آی‌فون ۸ بیشتر از آی‌فون X جستجو شده. شاید به خاطر قیمت بالای آی‌فون X.
 
مردم در سال ۲۰۱۷ چه چیزهایی را در گوگل جستجو کرده‌اند؟ 

-خیلی جالب است که اسپینرها بی‌خاصیت در میان نتایج پرجستجو هستند. این می‌تواند بازتابی از بیهودگی‌طلبی مردم باشد. راستش را بخواهید در قسمت رسانه هم محتواسازانی که تنها می‌خواهند از بعد ظاهری موفق باشند باید مقید بودن به محتواسازی واقعی را کنار بگذارند و همسو با مردم در پی تولید محتویات بیهوده برآیند. وقتی اسپینر اینقدر محبوب می‌شود، هر چیز دیگری هم می‌تواند محبوب شود.

-در بخش افراد محبوب در جستجو، جالب است که تنها نام فیلیپ کوتینیوی برزیلی؛ بازیکن حال حاضر لیورپول قرار گرفته است.

-چقدر دردناک است که نام کوین اسپیسی را در فهرست افراد بیشتر مورد جستجو قرارگرفته می‌بینیم.

-هاوری وینشتین با آن افتضاح بزرگی که در هالیوود به بار آورد؛ مسلما باید جایی در فهرست برای خودش پیدا می‌کرد.

-در بخش اخبار جهانی محبوب، چیزی که توجه من را جلب کرد حضور بیت‌کوین بوده. الان دیگر عموم مردم در مورد بیت‌کوین‌ کنجکاوند و دوست دارند بدانند که بیت‌کوین چیست و چطور می‌توانند آن را بخرند و ثروتمند شوند!

-برخلاف تصور، هنرپیشه‌های خیلی مشهور نام‌آشنا صاحب مکان‌های یک تا ده بیشترین جستجوها در قسمت هنرپیشه‌ها نیستند. برای مثال بازیگر سریال بیگ بنگی تئوری، خانم کالی کوکو، در فهرست قرار دارد.

-در بخش محصولات مصرفی فناورانه، بعد از آی‌فون ۸ و آی‌فون Xریال نوبت می‌رسد به نینتندوی سوییچ و بعد از آن گلکسی S8‌ و ایکس باکس ایکس را می‌بینیم.

-در بخش خوانندگان؛ از بین خواننده‌های کهنه‌کار مشهور فقط ماریا کری و لینکین پارک توانسته در فهرست قرار بگیرد و بقیه فهرست را جوان‌تر پر کرده‌اند.

مردم در سال ۲۰۱۷ چه چیزهایی را در گوگل جستجو کرده‌اند؟ 
-باید یک پست را شخصا به علا محبوبیت سریال Stranger Things اختصاص بدهم. در نگاه اول شاید هر کسی تصور کند که این سریال نباید سریال موفقی باشد، اما حالا هم در نتایج جستجو در صدر قرار گرفته و هم واقعا آمار بینندگان آن بالاست.

-همان طور که می‌شد حدس زد، فیلم‌های عامه‌پسند در گوگل در سال پیش بیشتر جستجو شده‌اند.

-یک قسمت جالب، آن چیزهایی است که مردم بیشتر در پی پیدا کردم راه و روش انجام‌شان بوده‌اند. در این قسمت کاربران جهانی بیشتر لاغر شدن و آب کردن چربی شکم به همراه چیزهای فناورانه را جستجو کرده‌اند.

در بالا یک نگاه خیلی سریع به عبارات پرجستجوی سال ۲۰۱۷ در میان کاربران جهانی کردیم. اما شما می‌توانید با کنجکاوی در عبارات پرجستجوی هر کشور؛ چیزهای جالبی در مورد آن کشور پیدا کنید.

اما باز هم به صورت غیرمنطقی گوگل نام ایران را در فهرست کشورهایی که نتایج کلی جستجویشان را قرار می‌دهد، قرار نداده.

هرچند که به حکم تجربه اگر چنین فهرستی نمایش داده می‌شود؛ ما واکنش‌های زیر را انجام می‌دادیم:

۱-از ابتدایی بودن جستجوهای ناامید می‌شدیم.

۲-مهم‌تر از آن متوجه خواسته‌ها و کنجکاوی‌هایی می‌شدیم که در بطن جامعه وجود دارند، اما رسما انکار می‌شوند. هیچ توطئه‌ای در قسمت پیشنهادات جستجوی گوگل که بر مبنای همان عبارات جستجوشده توسط کاربران تنظیم می‌شود، وجود ندارد. برای مثال اگر شما چگونه، روش …، چرا .. را تایپ کنید، به جستجوهایی می‌رسید که نمایانگر سرخوردگی‌ها، آشفتگی‌ها و کنجکاوی‌های مردم است.

۳-احتمالا اگر نتایج ایران از سوی گوگل منتشر می‌شد، بخشی از نتایج را بنا به مصالحی نمی‌توانستیم بازتاب بدهیم. هم به خاطر جستجوهای پرمسئله سیاسی و هم کلیدواژه‌های جنسی!
یک پزشک
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار