روزی که دایناسورها مردند+عكس
کد خبر: ۷۴۰۸۳
تاریخ انتشار: 2017 May 23    -    ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۶
شصت و شش میلیون سال پیش دایناسورها بر جهان حکومت می کردند تا اینکه یک شبه ناپدید شدند. بسیاری معتقدند که این اثر یک سیارک بود که موجب انقراض تقریبا یک شبه آن ها شد اما هیچکس تاکنون نتوانسته بود این را ثابت کند و فوق العاده است که یافته های جدید این را ثابت می کند.

پس از چندین دهه تحقیق درباره علت چنین انقراضی، تیمی از دانشمندان بین المللی به رهبری پروفسور مورگان و گیولیک تلاش کردند تا در نهایت این راز را حل کنند. نتایج تحقیقات این تیم در مستندی به نام «روزی که دایناسورها مردند» در BBC2 اخیرا پخش شد. این مستند در سه قاره فیلمبرداری شده بود. دانشمندان چندین میلیون پوند صرف حفاری و کاوش در اعماق دهانه چیکسولوب کردند، دهانه ای که در شبه جزیره یوکاتان در 24 مایلی ساحل مکزیک امروزی قرار دارد. آن ها نزدیک به یک و نیم کیلومتر حفاری در سنگ های سخت حفاری کردند تا بقایای دفن شده را به دقت بررسی کنند و قضاوت کنند که پس از برخورد فاجعه بار سیارک دایناسورها نابود شدند.
 
پس از هشت هفته کار شدید، بیش از 160 هسته سنگ باموفقیت استخراج شدند و برای بررسی به دانشگاه برمن آلمان برده شدند. نتایج شگفت انگیز بود و تیم بر این باورند که تحقیقاتشان اکنون می تواند این موضوع را ثابت کند. این سیارک هنگام برخورد 14.5 کیلومتر طول و حدود 64300 کیلومتر بر ساعت سرعت داشته است و به محض برخورد با دریا آن را بخار کرده است.
 
باوجود اینکه این سیارک نسبت به زمین بسیار کوچک بوده، مانند یک دانه شن در مقابل یک توپ بولینگ، اما سوراخی به عمق 32 کیلومتر و قطر 190 کیلومتر در زمین ایجاد کرده و دریای اطرافش را به بخار تبدیل کرده و زمین زیرش را خرد کرده است. سنگ های عمق پوسته زمین نیز کیلومترها به هوا پرتاب شده و برجی بلندتر از هیمالیا شکل داده اند. همه این ها در فضا در ده دقیقه اول پس از برخورد اتفاق افتاده اند.
 
این زنجیره ای ویرانگر از رویدادها را برای دایناسورها آغاز کرد، سنگ آسمانی بزرگی با حرارت 10 هزار درجه که همه چیز را تا شعاع 1000 کیلومتری خود سوزاند و جهان را تکان داد و بخار عجیبی که از دهانه بیرون می آمد جو را آلوده کرد. خروج مواد از دهانه ماده ای به نام گچ سولفات را همه جا منتشر کرد که مانع رسیدن نور خورشید به زمین می شد و زندگی را غیرممکن کرد. هم چنین حفاری ها نشان می دهد که اثر سیارک باعث ایجاد بزرگترین سونامی تاریخ شده است. بامقایسه سنگ های تحت تاثیر سیارک و انفجار هسته ای، دانشمندان کشف کردند نیروی سیارک ده میلیارد برابر انفجار هسته ای هیروشیما بوده است. آتش به سرعت همه جا را فراگرفته است. اگر این سیارک چند لحظه زودتر یا دیتر برخورد می کرد ممکن بود به جای آب های کم عمق ساحلی با اقیانوس عمیق برخورد کند. به این دلیل که زمین سرد و تاریک شده بود، دایناسورها شانس کمی برای زنده ماندن داشتند. در نهایت غذا تمام شد و همه حیوانات مردند. تنها نیم میلیون سال پس از انقراض دایناسورها، زمین پر از پستانداران با اشکال و اندازه های مختلف شد.
 
روزی که دایناسورها مردند 
 
روزی که دایناسورها مردند 
 
روزی که دایناسورها مردند 
 
روزی که دایناسورها مردند 
 
روزی که دایناسورها مردند 
 
روزی که دایناسورها مردند 
 
روزی که دایناسورها مردند
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار