محمد حسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گویی با اشاره به
عوارض مصرف چای معطر به ویژه چای های وارداتی نامرغوب و کله کورچه ای اظهار
داشت: مواد افزودنی که برای معطر شدن چایی بوسیله کارخانه های سازنده
اضافه می شود بستگی به نوع اسانس و میزان مواد بکار رفته در چایی سبب بروز
مشکلات و بیماری های مختلفی می شود.
وی بیان کرد: هر چه قدر چایی از
اسانس و مواد افزودنی کمتری برخوردار باشد سالم تر بوده و خاصیت بیشتری
برای افراد دارد ولی اگر چایی به خاطر رنگ و عطرش مواد افزودنی زیادی در آن
بکار گرفته شود سرطان زا می شود.
عزیزی عنوان کرد: افرادی که از چایی های معطر و کله مورچه ای نامرغوب استفاده می کنند در طولانی مدت دچار سرطان های مختلف می شوند .
وی
ادامه داد: اغلب چایهایی که روی بستهبندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و
تهیهشده از برگچههای بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت
بالایی برخوردارند.
عزیزی متذکر شد: این برگها نرمی و لطافت
بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر و طعم بیشتری دارند و جزو
چایهای درجه یک محسوب میشوند. برگهای کمی درشتتر، چای درجه دو و چایی
که از برگهای بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوتهها تهیه شده باشد چای درجه سه
نامیده میشود که تلختر است.
وی اظهار داشت: چای کلهمورچه و
باروتی سریع رنگ میدهند و چهبسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال
مردم قرار گرفتهاند، همچنین چای کله مورچه از مخلوط کردن خردهها و پودر
کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه میشوند. به این نوع چای رنگ سنتزی میزنند
پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات میشود که همین نشانهها و
خصوصیات مشخص میکند این نوع چایی حاوی مواد رنگی و بیکیفیت است.
وی
گفت: ارگانیک بودن چای ها ملاک بر سالم بودن آنها نیست و افراد باید چای
های فله ای را حتما از مکان های بهداشتی تهیه و خریداری کنند.
باشگاه خبرنگاران