طرز تهیه نان سه رنگ گوجه فرنگی و اسفناج
کد خبر: ۴۹۶۹۸
تاریخ انتشار: 2016 September 21    -    ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۲
پودر مایه خمیر، یك‌سوم پیمانه از آب ولرم و شكر را در كاسه‌ كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
نان سه رنگ گوجه فرنگی و اسفناج 
 
مواد لازم:
پودر مایه خمیر 12 گرم (حدود 3 قاشق چایخوری)
آب ولرم 330 میلی‌لیتر (یك و یك‌سوم پیمانه)
شكر یك و یك‌دوم قاشق چایخوری
آرد نان حدود 750 گرم
نمك یك و یك‌دوم قاشق چایخوری
كره‌ی آبكرده 6 قاشق چایخوری
اسفناج خرد كرده و یخ زده 150 گرم
آب سرد 2 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی خانگی 90 گرم

طرز تهیه:
پودر مایه خمیر، یك‌سوم پیمانه از آب ولرم و شكر را در كاسه‌ كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آن‌گاه دو پیمانه از آرد، نمك‌، مایه خمیر ورآمده و كره را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید.

سپس باقیمانده‌ی آرد و آب را كم كم بیفزائید تا خمیر مناسبی بدست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده،  6-8 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را در كاسه‌ی چربكرده قرار دهید، رویش را با سلیفون چربكرده بپوشانید و یك شب در یخچال نگه دارید. اكنون خمیر را سه قسمت كنید، به یك قسمت پوره‌ اسفناج و به قسمت دیگر رب گوجه‌فرنگی بیفزائید و تكه‌ آخر خمیر را ساده نگه دارید. اینك هر سه خمیر فراهم كرده را جدا جدا روی سطح آرد پاشیده، به اندازه‌ی تقریبی 20×25 سانتیمتر باز كنید و به ترتیب، خمیر دارای اسفناج را روی خمیر گوجه‌فرنگی و خمیر ساده را روی خمیر دارای اسفناج قرار دهید. اكنون دوباره روی خمیرها وردنه بكشید تا به اندازه‌ی تقریبی 25×30 سانتیمتر درآید. حالا خمیر را از طول رول كنید و در سینی چرب كرده بگذارید.

روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت كنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود. سپس با چاقوی تیز، 3برش سطحی اریب روی خمیر ایجاد كنید و مخلوط یك عدد سفیده‌ تخم‌مرغ و یك قاشق چایخوری آب، رویش بمالید. آن‌گاه سینی را در فر گرم كرده با دمای 180درجه‌ سانتیگراد قرار دهید و نان را به مدت تقریبی 35-40 دقیقه بپزید.

نکته1: اسفناج و آب سرد را در كاسه‌ی دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن كنید تا پوره‌ی یكدستی حاصل شود.

نکته2: پس از اضافه كردن پوره‌ی اسفناج یا رب گوجه‌فرنگی به هر یك از خمیرها اگر لازم بود مقداری آرد اضافی به آن‌ها بیفزائید تا خمیر، صاف و یكدست شود.
 
مجله آشپزی مثبت
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار