حکم مربای انگور از لحاظ شرعی چیست؟
کد خبر: ۳۷۷۵۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2016 May 24    -    ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
متن سئوال و پاسخ‌های مراجع عظام تقلید به شرح ذیل است.

*سئوال

در یک مجله ی آشپزی برای تهیه ی مربای انگور نوشته بود: انگور را بجوشانید،سپس آنرا صاف کرده،مجددا با شکر خوب بجوشانید تا قوام بیاید ،آیا این انگور مشکل پیدا نمی کند؟ آیا نجس می شود؟

*پاسخ مراجع عظام تقلید؛

 * آیت الله العظمی خامنه ای: اگر فقط مقداری از انگور تبخیر شود خوردن آن حرام است مگر اینکه دو سوم آن تبخیر شود و شیره شود.

*  آیت الله العظمی مکارم شیرازی:‌ خوردن چنین مربای انگوری اشکال دارد

*  آیت الله العظمی وحید خراسانی:  اگر انگور یا آب انگور به واسطه پختن جوش بیاید ، پاک ولى خوردن آن حرام است ، و اگر به غیر آتش جوش بیاید خوردن آن حرام و بنابر احتیاط نجس است.آب انگورى که به آتش جوش بیاید ، حرام مى شود ، و اگر آن قدر به آتش بجوشد که دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند ، حلال مى شود ، و در بالا گذشت که به جوش آمدن به آتش نجس نمى شود ، و اگر به غیر آتش جوش بیاید حرام و بنابر احتیاط واجب ،نجس مى شود ، و احتیاط واجب آن است که به غیر از سرکه شدن پاک و حلال نمى شود.

 * آیت الله شبیری زنجانی:‌ اگر انگور و آب انگور به خودى خود یا به سبب پختن جوش بیاید، خوردن آن حرام و بنابر احتیاط نجس مى‌باشد. مگر دو سوم آن به سبب جوشیدن کم شود

 * آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره): اگر آب انگور به وسیله پختن یا خود به خود جوش بیاید خوردن آن حرام می شود، ولی نجس نیست، لیکن اگر بعد از جوش آمدن به مقداری جوشانده شود که در اثر جوشاندن دوسوم آب انگوراز بین برود و تبخیر شود، خوردن آن حلال می شود.

منبع: جام

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
16
مثال بسیار جالب و قابل تعمقی است، احتمالا در گذشته فقها وقتی جوشاندن شیره انگور و جوشیدن انگور در خمره شراب را دیده اند تمایزی بین ایندو نوع جوشیدن قائل نشدند و گمان برده اند هر نوع جوش خوردن انگور انرا به مسکرات تبدیل می نماید و حکم به حرام بودن شیره انگور دادند. ایا امروز که می دانند جوشاندن انگور با جوشیدن در خم شراب تفاوت دارد نباید این حکم اصلاح گردد؟. این مساله در بسیاری موارد دیگر هم قابل تعمیم است و در نتیجه احکام اقایان وحید خراسانی و مکارم شیرازی شبهه دارد و احتمالا نادرست است. شیره انگور که برای بدن ضرری ندارد بنابراین یقینا حلال است.
پاسخ ها
ح م
| |
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
اونوقت الان شما درکدام یک از رشته های مرتبط تخصص دارید؟!
عبدالله
| |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
در زمان گذشته شرابخواری بشدت رواج داشت و عربها بخوبی فرق انگور جوشیده را با شراب می فهمیدند. هر کسی حتی کسانی که شراب نمیخورند نیز میدانند جوشیذن انگور غیر از شراب شدن آن است. بنابراین روایاتی که میگوید آب انگور نجس است در مورد آب انگور شراب نشده است. امام معصوم فرق اینها را میدانست و با این حال فرمود خوردنش حرام است. به عبارت دیگر علت حرمت آب انگور جوشیده ، شراب بودن آن نیست. بلکه حرام جدا و مستقلی است.
نکته دیگر اینکه علت حرام بودن بسیاری از امور بر ما پوشیده است و پذیرفتن حکم شارع در خالی که علتش بخاطر نقصان دانش بر ما پوشیده است ، هیچ منع عقلی ندارد.
ناشناس
| |
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۲
علما از خودشون که نمی تونن یه چیزی را حرام کنند همه چیز جلال است الا این که ایه یا روایتی در موردش باشه پس حرام شدن انگور جوشیده ربطی به شراب نداره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
4
مونده بودیم این مربای داخل یخچال رو چه بکنیم. ممنون که مارا از معضلی بس عظیم نجات دادید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
0
0
کلا مربای انگور حرام است؟؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار