«تابناک باتو» اوماج یک حلوای محلی خوشمزه میباشد که اصولا توسط تبریزیها طبخ میشود و در مراسمات عزاداری استفاده میشود، همچنین مانند حلوا زعفرانی در ماه رمضان نیز این حلوا برای افطاری در نظر گرفته میشود. در مطلب زیر طرز تهیه این حلوای خوشمزه ی محلی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
مواد لازم حلوای اوماج
شیر: یک فنجان
آرد گندم الک شده: یک لیوان
شکر: یک لیوان
آب: یک لیوان سر خالی
روغن مایع: نصف لیوان
زرد چوبه: یک قاشق چایخوری
گلاب: ۱/۳ لیوان
زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه حلوا:
ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و یکی دو جوش بزند. بعد آن را کنار بگذارید. سپس یک لیوان آرد را با زردچوبه مخلوط کنید و در سینی بریزید و بعد یک فنجان شیر را چندین بار روی آرد اسپری کنید و هم بزنید تا زمانی که کل آرد به شکل گلوله گلوله و یا خرده نان بشود.
سپس یک ساعت در سینی پهن کنید تا آرد خشک شود و در طی این مدت چند بار آرد را زیر رو کنید؛ و بعد در غذاساز یا خرد کن بریزید تا یکدست شود. به این آرد در اصطلاح (اوماج) میگویند.
نصف لیوان روغن را داخل قابلمهای بریزید و داغ کنید و بعد اوماج را اضافه کنید و با حرارت کم خوب هم بزنید تا از رنگ سفیدی در بیاید و به رنگ کرم شکلاتی در بیاید.
حالا شربت، زعفران و گلاب را اضافه و هم بزنید تا حلوا جمع شود.
حلوا را با حرارت کم به مدت یک ساعت دم کنید و هر ده دقیقه هم بزنید تا ته نگیرد.
حلوای اوماج آماده شده را به سلیقه دلخواه شکل دهید و با خلال پسته تزیین کنید.
نمناک