اهدای عضو محکومان به قصاص تکذیب شد
کد خبر: ۱۴۹۷۵۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2019 July 05    -    ۱۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۵

غلامحسین اسماعیلی اعلام کرد: تاکنون از ناحیه قوه قضاییه هیچ ابلاغیه، آیین نامه و دستورالعملی در مورد اهدای عضو توسط محکومان به قصاص، اعدام و سایر محکومیت‌های کیفری تصویب و ابلاغ نشده است.

رئیس جامعه جراحان در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه، خواستار حذف ماده ۴۷ آئین‌نامه اجرای احکام کیفری مبنی بر استفاده از اعضای بدن محکومین به اعدام شده است.

موضوعی که پیشتر سخنگوی قوه قضاییه درمورد آن توضیح داده بود و تاکید کرده بود تاکنون از ناحیه قوه قضاییه هیچ ابلاغیه، آیین نامه و دستورالعملی در مورد اهدای عضو توسط محکومان به قصاص، اعدام و سایر محکومیت‌های کیفری تصویب و ابلاغ نشده است.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، در تاریخ یکم تیرماه، در رابطه با اهدای عضو از ناحیه محکومان به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: تاکنون از ناحیه قوه قضاییه هیچ ابلاغیه، آیین نامه و دستورالعملی در مورد اهدای عضو توسط محکومان به قصاص، اعدام و سایر محکومیت‌های کیفری تصویب و ابلاغ نشده است.

او افزود: قطعا موضوع اهدای عضو به صورت داوطلبانه از ناحیه محکومان، نیازمند بررسی‌های فقهی، حقوقی، بهداشتی و پزشکی، اجتماعی و اجرایی است و اگر قرار باشد در این زمینه نفیاً یا اثباتا تصمیم گرفته شود، همه ابعاد آن بررسی خواهد شد.

اسماعیلی تاکید کرد: بر همین اساس، در آیین نامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو و … که اخیراً تصویب و ابلاغ شده است، این نکته مورد اشاره قرار گرفته که اگر فردی از محکومان شخصاً، داوطلب اهدای عضو، قبل و بعد از اجرای مجازات باشد، کمیسیونی مرکب از معاونت حقوقی قوه قضاییه، وزیر دادگستری و رئیس سازمان پزشکی قانونی، با بررسی جهات مختلف دستورالعملی را تهیه و ارائه کنند.

او خاطرنشان کرد: به طور طبیعی در آن دستورالعمل اینکه این درخواست قابل اجابت است یا خیر، و اگر قابل اجابت بود ضوابط فقهی، حقوقی، پزشکی و اجتماعی و اجرایی آن چگونه خواهد بود، تبیین خواهد شد و نهایتاً اینکه در حال حاضر در این موضوع هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.

مهر

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مجید
|
Spain
|
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۴
0
0
این کار بسیار خطرناک است.زیرا قطعات بدن قاتل و مجرم حامل اطلاعات ژنی او است و فرد گیرنده را دچار مشکل خواهد کرد و شوق ارتکاب جرمی شبیه به قاتل را در گیرنده پدید می آورد.
موضوع انتقال اطلاعات ژنتیکی در علم ژنتیک ثابت شده است.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
تروخدا داستان نسازيد!
ماجراي اطلاعات ژنتيكي درسته ولي
1- شما در حالت عادي از كجا ميدوني ژن اهدا كننده چيه؟
2- هرمحكومي لزوما ژنش از من يا شما بدتر نميتونه باشه!
3-با اين فرض پس نبايد اجازه بچه دار شدن به مجرمين بديم!
بازم بگم يا كافيه
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار