چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟
کد خبر: ۱۴۰۵۸
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2015 October 10    -    ۱۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶
چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مطلب به شما کمک می کند تا این کار را به بهترین وجه انجام دهید:
اصولا زیتون ها به سه صورت كنسروی - شكسته و بی هسته هستند .

چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟

زیتون شكسته زیتونی است كه مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون كنسروی است (روغن كشی نشده است) و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزپین كردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.

در هرحال همه ی زیتون ها یك تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمك و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود .( میتوان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمك بریزیم )

در آخر كه طعم مطلوب را پیدا كرد مجدا زیتون ها را در آب نمك بریزید شوری آن به اندازه ای باشد كه خوراك آن برای شما مطبوع است (نه بی نمك و نه شور) و مثلا اگر در سطل های پلاستیكی سایز ماست های سه كیلویی می ریزی .روی آن 1 یا 2 قاشق روغن زیتون و گلپر (یك قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنك می گذارند وسعی كن این جای خنك یخچال نباشد

معمولا زیتون ‌های سبز یا زیتون‌هایی كه اندكی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلول‌های قلیایی می‌خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می‌خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول كم‌نمك (مخلوط آب، نمك و سركه) نگه می‌دارند یا اینكه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب‌نمك انجام می‌دهند.

زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می‌توان عمل آورد، اما به دلیل وقت‌گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف‌كنندگان، زیتون آماده را ترجیح می‌دهند. بعضی از زیتون‌ها پس از عمل آوردن سیاه می‌شوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار ‌گیرد، رنگش به سیاهی می‌زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می‌شود.
در مورد محلول های قلیایی خوراكی ( تركیب آب و بی كربنات ها مثل جوش شیرین و آهك (كه برای مربای بالنگ استفاده می شود )

سیب سبز
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۸
1
17
با نهایت احترام...
بسیار ناشیانه نوشتید...
من زیتون کارم از طارم...
به هیچ عنوان زیتون شکسته روغن گیری نشده است........
برای روغن کشی از زیتونف حتما زیتون به شکل خمیر در می اید...
این فرایند (در حال حاضر) کاملا مکانیزه و بهداشتی می باشد...
زیتون شکته (صرفا برای تخلی گیری به روش سنتی می باشد) و با زیتون بی هسته ( همان به اصطلاح کنسروی است که با استفاده از یک قلیا مانند سود naoh با فرایند شیمیایی تلخی یری می کنند) متفاوت است.
هیچ کدام از اینها روغن گیری نشده است....
الهام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۸
0
2
زیتون شکسته روغن گیری نشده !!!در رودبار روش سنتی اش اینطور است که برای گرفتن تلخی از زیتون سبز ان را میشکنند تا در اب سرد به راحتی تلخی اش را از دست بدهد . روش گرفتن روغن کاملا فرق میکند . زیتون های سیاه ورسیده را در کارخانه خمیر واسیاب میکنند وبا حرارت وپرس های سنگین روغن گیری میکنند .
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۶
0
5
با سلام دوستانی که می خواهند زیتون خام(زیتونی که از درخت چیده شده ) را در منزل به عمل آورند می توانند این روش را امتحان کنند .البته من با زیتون خام یونانی امتحان کردم که بسیار خوشمزه شد.

1- زیتون ها را اگر درشت هستند یک برش کوچک بزنید و داخل بطری های نوشابه خانواده بریزید.

2- بمدت 20 روز داخلش آب بریزید و هر روز آبش را عوض کنید.

3- بعد از 20 روز آب نمک با شوری مناسب و در صورت تمایل کمی سرکه با تخم گشنیز کوبیده به آن اضافه کنید و تا یک سانتی بالای بطری و آن یکی دو سانت را با یک روغن مایع پر کنید و دربش را ببندید بعد از 30 تا 35 روز آماده مصرف است.
حامد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
0
0
زیتون شکسته چیه؟/ چطور بشکنیمش؟؟
مهناز جديدى
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۹
0
0
باسلا من مقدارى زيتون پرورده دارم كه زيتون ان تلخ است نمدانم چه كنم
ali amini
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۸
0
0
اطلاعات ناشناس از طارم کاملا دقیق وجامع بود جا داره اینجا ازشون تشکر کنم.مرسی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار