تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران
کد خبر: ۱۲۵۳۱۷
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
تاریخ انتشار: 2018 October 27    -    ۰۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
تفاوت رویکرد سینماگران ایرانی و هالیوودی در موقعیت‌های گوناگون، همواره مورد بحث بوده است. علاقه‌مندان به سینما اغلب در شرایط خاص، رفتار سینماگران ایرانی را با سینماگران هالیوود مقایسه می‌کنند تا به نتایج مختلف برسند.

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایرانتفاوت رویکرد سینماگران ایرانی و هالیوودی در موقعیت‌های گوناگون، همواره مورد بحث بوده است. علاقه‌مندان به سینما اغلب در شرایط خاص، رفتار سینماگران ایرانی را با سینماگران هالیوود مقایسه می‌کنند تا به نتایج مختلف برسند. از این رو اینبار در پنج برتر تصمیم گرفته ایم به «پنج تفاوت مهم سلبریتی‌های هالیوود و ایران» بپردازیم. شما هم اگر تفاوتی میانی سلبریتی‌های ایرانی و خارجی مشاهده کرده اید که در این مقاله نیست، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

۵- شبکه‌های اجتماعی:

سلبریتی اونا: تعداد زیادی از سینماگران مشهور از جمله آنجلینا جولی و جورج کلونی اصلاً عضو شبکه‌های اجتماعی نیستند و بخش دیگری هم که عضو هستند، اغلب در صفحات شان مطالب اجتماعی قرار می‌دهند. در اینجا می‌توانیم لئوناردو دی کاپریو را مثال بزنیم که چنانچه به صفحه اجتماعی اش در اینستاگرام مراجعه کنید بسیار معدود می‌توانید تصاویر خودش را پیدا کنید و اغلب مطالبی که منتشر کرده مربوط به محیط زیست و لزوم رسیدگی به آن است.

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

سلبریتی ما:، اغلب سلبریتی‌ها صفحات اجتماعی شان را مملوء از جزئیات سفر و خوشگذرانی هایشان به سراسر دنیا اختصاص می‌دهند و تصاویری رنگارنگ در این خصوص به ثبت می‌رسانند. ثبت تصاویر خارج از کشور با شرح توضیحات یکسانی نظیر: «یک روز خوب در یک جای اروپا» معمولاً از محبوب‌ترین روش‌های انتشار تصاویر سلبریتی‌های ماست! البته در این میان سلبریتی‌هایی هم وجود دارند که جسته و گریخته دغدغه‌های اجتماعی دارند و صفحات اجتماعی شان را به محلی برای عرضه پیام‌های اجتماعی و فرهنگی اختصاص داده اند.

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

۴- روابط با یکدیگر:

سلبریتی اونا: روابط یکدست و کاملی میان سینماگران در غرب وجود دارد و همه آن‌ها فارغ از اینکه رقیب هستند، همواره از یکدیگر پشتیبانی می‌کنند. به عنوان مثال می‌توان از رابطه میان دیکاپریو و تام هاردی اشاره کرد. در حالی دیکاپریو برای بازی در فیلم «بازگشته» انتخاب شده بود و می‌دانست که این اثر قرار است یکی از برترین‌های سال باشد، به کارگردان اصرار کرد تا دوستش تام هاردی را هم به پروژه اضافه کند و خود هاردی را هم به ضرب زور و کتک (!) مجاب کرد که در این فیلم بازی کند تا آینده کاری اش درخشان‌تر باشد! مثال‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد و بطور کل احترام فراوانی میان سینماگران در هالیوود برقرار است.

سلبریتی ما: معمولاً تا زمانی که پا روی دم دیگری نگذاشته اند دوستانی صمیمی هستند و به نیکی از یکدیگر یاد می‌کنند، اما دیده شده زمانی که اندکی توجه به دیگری افزایش می‌یابد، اطرافیان نزدیک به یکباره تغییر موضع داده و با کلماتی تند از دیگری یاد می‌کنند! مثال ناامید کننده در این میان اعتراض شدید و توهین آمیز بازیگر پیشکسوت، جمشید مشایخی در مراسم جشن منتقدان به همکار قدیمی اش عزت الله انتظامی است. این اتفاق تنها به این جهت رخ داد که ویدئویی در آن مراسم پخش شد که توجه ویژه‌ای به انتظامی شده بود و جمشید مشایخی نیز با دیدن کلیپ به روی صحنه رفته بود و گفته بود: «او فردی است که روزگاری در مقابل ملکه سابق ایران تنبک می‌زد!» در میان نسل جوان‌تر هم دیده شده که به عنوان مثال امیر آقایی، با نیش و کنایه به منوچهر هادی بابت ساخته‌های پرفروشش تاخته!

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

۳- جشنواره‌های سینمایی:

سلبریتی اونا: اتحاد عجیب و جذابی میان هنرمندان خارجی در جشنواره‌های خارجی و مخصوصاً در مراسم اسکار برقرار است. در طی سال‌های اخیر همواره هنرمندانی که رقیب یکدیگر در جشنواره‌های سینمایی بوده اند با صمیمت فراوان مراسم را به پایان رسانده اند و پس از آن نیز بار‌ها به یکدیگر بابت موفقیت شان تبریک گفته اند. در یک مثال جالب، سازندگان «لالا لند» که به اشتباه برای دریافت اسکار بهترین فیلم به روی صحنه رفته بودند، زمانی که متوجه شدند کاغذ اشتباه خوانده شده و فیلم برنده «مهتاب» است، در همان لحظه اعلام کردند که این جایزه برای برادران ما برای ساخت فیلم «مهتاب» است و تهیه کننده فیلم شخصاً آن را با احترام کامل به سازنده «مهتاب» تقدیم کرد و پس از مراسم نیز هیچ نشانی از اعتراض یا بیانیه‌های گوناگون نبود. آن‌ها پذیرفته بودند که برنده دیگری است پس جایزه را با احترام به او تقدیم کردند.

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

سلبریتی ما: در این خصوص در نقطه فاجعه به سر می‌بریم! تقریباً سالی نبوده که سلبریتی‌های ما در یک جشنواره دور هم جمع شوند و مراسم را با پشتیبانی از هم به پایان برسانند. شاید بتوان عیان‌ترین مثال را در این خصوص متوجه ابراهیم حاتمی کیا دانست. کارگردانی که در دوره‌های پیشین جشنواره زمانی که می‌دانست قرار نیست به فیلمش جایزه‌ای اختصاص داده شود، قهر کرده و به مراسم اختتامیه نمی‌آمد و در آخرین مورد نیز سال گذشته در اختتامیه جشنواره فیلم فجر به شدت به منتقدان و کسانی که از فیلمش انتقاد کرده بودند تاخت! جالب آنکه در همان مراسم هومن سیدی نیز چند بار ناراحتی خود را از عدم دریافت سیمرغ را به هیئت داوران نشان داد تا چندان تفاوتی میان نسل گذشته و امروز سلبریتی‌های ما نباشد!

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

۲- اعتراض مدنی:

سلبریتی اونا: حضور بسیار فعالی رو رویداد‌های اجتماعی دارند. جورج کلونی یکی از فعال‌ترین‌ها در این مورد است و بار‌ها به جهت اعتراض بازداشت شده که یکی از آن‌ها زمانی بود که به همراه معترضان در مقابل سفارت سودان تجمع کرده بود. از بازیگران نسل جدید نیز اخیراً شیلین وودلی، ستاره فیلم «ناهمتا» در جریان اعتراض به ساخت خط لوله انتقال نفت در منطقه داکوتای شمالی که موجب آلودگی محیط زیست می‌شد، به همراه دیگر معترضان بازداشت شد و این در حالی بود که او در تمام طول زمان اعتراض تا دستگیری، این لحظات را بصورت مستقیم با مردم در شبکه اجتماعی فیسبوک به اشتراک گذاشته بود!

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

سلبریتی ما: نافذ‌ترین اعتراضات اجتماعی شان را در صفحات توییتر و اینستاگرام بصورت ایجاد " هشتگ " بیان می‌کنند و کمتر دیده شده که خارج از اینترنت اعتراضی واقعی از آنان شاهد باشیم. در این میان می‌توان به مهناز افشار اشاره کرد که حساب فعالی در توییتر دارد و به اتفاقات اجتماعی واکنش نشان می‌دهد و پرویز پرستویی نیز در اینستاگرام وضعیت مشابهی دارد. با اینحال کمتر دیده شده که سلبریتی ما بصورت فیزیکی در جایی حضور داشته باشد!

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

۱- شفافیت مالی فعالیت:

سلبریتی اونا: تمام ساز و کار مالی سلبریتی‌ها در هالیوود شفاف است. بطور مثال می‌توان به فیلم «روزی روزگاری در هالیوود» که جدیدترین اثر کوئینتین تارانتینو است اشاره کرد که هنوز در مرحله ساخت است، اما جزئیات مالی آن پیش از آغاز فیلمبرداری بطور کامل منتشر شد. پس از رسوایی هاروی واینستاین، تارانتینو مشکلات بسیاری برای یافتن تهیه کننده داشت که سرانجام سونی موافقت خود را برای اختصاص بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری به تارانتینو اعلام کرد. نکته حائز اهمیت این است که جزئیات اختصاص بودجه به «روزی روزگاری در هالیوود» منتشر شده و تمام افراد می‌توانند با جستجو در اینترنت از سود یا شرایط مالی دیگر که در قرارداد ذکر شده مطلع شوند. در خصوص فیلم‌های دیگر که به اکران درآمده و سپس بصورت دیسک منتشر شده اند نیز در تمام موارد (اعم از اکران، انتشار DVD و...) جزئیات موجود و همیشه منتشر می‌شود. شاید دیدن تصویر بالا بد نباشد!

تفاوت های مهم سلبریتی های هالیوود و ایران

سلبریتی ما: این مورد نیز یک نقطه تاریک درباره سلبریتی‌های ما محسوب می‌شود. هم اکنون هیچ جزئیاتی از قرارداد‌های مالی فیلم‌های سینمایی منتشر نمی‌شود و درباره آثار پر هزینه‌ای مانند «به وقت شام» نیز هیچ شفافیت مالی صورت نگرفته است. یکی از مشهورترین موارد ابهام مالی در این خصوص نیز مربوط به سریال «شهرزاد» می‌باشد که حواشی فراوانی را نیز به همراه داشته و هیچوقت نیز به شفافیت نینجامید. سلبریتی ما اغلب قراردادهایشان را پشت درب‌های بسته می‌بندند و دریافتی هایشان برای جامعه و رسانه نامشخص است و این روند نیز در سال‌های اخیر تغییری به خود ندیده و کماکان همه چیز مجهول باقی مانده است.

مووی مگ

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
1
28
خب با این سطح پایین فرهنگ و شعور و بی ظرفیتی که در جامعه ما موج میزنه ، چه انتظاری میشه داشت ؟؟؟ سلبریتی های ما هم از بین همین مردم و با همین سطح درک و شعور هستن ، حالا یه ذره بالاتر یا پایین تر ....
تهرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
22
2
این همه سلبریتی که در جشنواره اعتراض کردند می توانستید نام آنها را هم ببرید
شما بهتر بود به جای سلبریتی نام حاتمی کیا رو روشن می بردید چون منظورتان در این مقاله فقط ایشان بود چرا این همه پیچ و تاب
و اصلا مشخص نیست شما جزو اصلاح طلبان هستید چون یک نمونه از فیلم آنها را مثال نزدید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
24
هنرمندها ي كشورهاي ديگه عقده ديده شدن ندارند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
0
رفتار مردم پی روی نخبگان
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
5
اونا با پول و چشم و ابرو و.... ستاره نشدن و تازه به دوران رسیده نیستن
غیر خودی
|
United States
|
۲۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
4
0
چرا از بیدارگریهای هنرمندان ایرانی چیزی نگفتین؟؟ چرا از سلبریتها این قدر عقده دارین؟؟ چرا اینقدر ترسیدین؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
4
0
خوب شما چرا گیر دادید به بعضی هاشون ، سلبریتی هایی مثل کیم کارداشیان ، جنیفر لوپز ، .... برید ببینید چه پست هایی می زارن
پرویز پرستویی ، و امثالهم ببینید چه پستی می زارن ، نسبت به اونا بخوای حساب کنی ایرانیا خیلی بهترن
مقایسه شما قابل انجام نیست ، مثل مقایسه مسئولین که میگن خارج بنزین ان تومن هست اینجا ارزونه
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
1
دلیل اصلی مشکلات فرهنگی رفتاری و هرآنچه که بعنوان یک پدیده رفتاری نابهنجار که اتفاقا هر روز هم شاهد گسترش و تنوع رفتارهای نادرست هستیم ؛ عمدتا ناشی از ساختار سیاسی مملکت هست که همواره تلاش شده کنترل همه چیز در اختیار بگیرد شما هیچ جای دنیا بجز دو سه کشور نمی بینید طرف بخواهد فیلم بسازد آهنگ بخواند موسیقی تولید کند اول برود و از دولت اجازه بگیرد. این خود نخستین گام برای ایجاد فساد رانت رشوه ریا کاری باند بازی و غیره است . دیگر اینکه متاسفانه هیچ برنامه مدون و مشخص هدفمند در سیستم آموزشی از مهدکودک تا دبیرستان نداریم . عمدتا سعی شده صرفا یک نگاه کلیشه ای دینی و ایدئولوژیک سطحی بشود که عریضه خالی نباشد. به هیچ وجه از فرهنگ و سنن ملی که اتفاقا بسیار غنی هم هست نه نامی برده میشود و نه اموزشی داده میشود . سوم اینکه مسئولان بگونه ای رفتار می کنند انگار یک تافته جدا بافته اند . گویی این ثروت ملی میراث خانوادگی شان است و اگر جایی خدماتی هم ارایه میدهند ملت را مورد لطف و عنایت قرارداده اند. بنابراین مردم اعتمادی به ایشان ندارند که هیچ مملکت را بی صاحب فرض نموده خود بدنبال حفظ گلیم خویش به هر روش و وسیله ای هستند. ضمنا کسانیکه فقط بلد هستند به مردم خرده بگیرند اساسا مردم ما خوب هستند هر چند کامل نیستند. مردمی نیک سیرت داریم . چرا در دهه 60همه چیز خوب بود چرا در بحران ها طبیعی به می کنند . واقعیت این است مردم گرفتار یک بی نظمی و بی برنامه گی دولتی بسر می برند که اینگونه رفتار می کنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۵
0
3
دلیلش خیلی ساده است انها به معنای واقعی کلمه celebrity یا یک نفر با شهرت واقعی هستند و این شهرت را با طی مراحل خاص و زحمت بدست اورده اند و نسبت به ان احساس مسئولیت دارند ولی در ایران ..چه عرض کنم
ناشناس
|
United States
|
۰۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
3
سلبرتی های اونها صرفا به خاطر طرفداری از یک کاندیدا خاص ممنوع التصویر نمیشوند. حتی افرادی چون رابرت دونیرو با وجود انتقاد های تند و بعضا توهین آمیز به ترامپ ممنوع الکار نمیشود. ولی باران کوثری ما به خاطر یک ابراز عقیده ساده از حضور در تلویزیون منع میشود! اگر میخواهید مقایسه کنید همه جوانب را مقایسه کنید!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
3
اخلاق آنطرف است و ادعا این طرف
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
3
ببخشید . میشه توضیح بدید سلبریتی های ما دقیقا چگونه میتوانند در اعتراضات مدنی شرکت کنند و زنده وسالم بازداشت شوند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
1
ماجرای گل گرفتن اقای نجفی را یادتون رفت بنویسین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
1
جهان سووووووووووووووووووووووووووووووووووم
ناشناس
|
United States
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
0
تمام مواردی که نوشتید صحیحی هستش ولی کاملآ مشخص هستش که از حاتمی کیا هم دل خوشی ندارید و هم به خودش هم به فیلمش حمله کردید در حالی که خیلی پروژه های پرهزینه تر و گرانتری هم تو این کشور کلید خورده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
0
1
در ایران اغلب کسانی که عقده حقارت و کمتر دیده شدن دارن و دوست دارن صرفا به جهت قیافه معروف بشن میرن و بازیگر میشن و سلبیریتی قلابی لقب میگیرن و بعد از معروفیت تازه عقده های حقارتشون را تو فضای مجازی باز میکنند تا به مردم بگن ما مثلا با فرهنگیم. در صورتی که ستاره های اون طرف آب انسانیت را سرلوحه قرار میدهند و پس از معروفیت و پولدار شدن به کارهای اجتماعی و مبارزه با فقر و تهیدستی روی می آورند و اغلب خود را قشری از مردم می دونند که در تلاشن که حتی قسمتی از داراییهاشون را در راه عام المنفعه خرج کنند. اما اینجا نه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
1
0
خیلی مغرضانه بود
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار