نکات مهم برای خرید برنج مرغوب
کد خبر: ۱۱۵۱۱۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2018 July 15    -    ۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰

متاسفانه واردات برنج های خارجی نیز این کار را دشوارتر کرده است. اکثر این برنج ها خوب قد کشیده و عطر و بوی خوبی نیز دارند؛ اما پس از پخت طعم خوبی نداشته و مثل دانه‌های پلاستیکی سفت می شوند؛ در مطلبی درباره انواع برنج صحبت کرده بودیم اما در این مقاله قصد داریم تا نکات مهم برای خرید برنج مرغوب را در اختیار شما قرار دهیم.

نکات مهم برای خرید برنج مرغوب

برنج کهنه بهتر از برنج نو است. این به خاطر این است که برنج هم مانند دانه‌های دیگر مقداری آب دارد که پس از برداشت، آب آن شروع به تبخیر شدن می‌کند. بنابراین هر چقدر دانه برنج خشک تر، سفت و فشرده تر باشد، حین پخت آب بیشتری جذب کرده و به اصطلاح بیشتر ری می کند.

برنجی مرغوب است که یکدست باشد؛ به این معنی که مخلوطی از دانه‌های چاق و لاغر، کوتاه و بلند، ریز و درشت و زرد و سفید نباشد.

اگر چه برنج کهنه بهتر از نو است؛ اما باید در مراحل نگهداری آن دقت شود تا برنج کپک نزده و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی را ندهد.

هر چه دانه های شکسته با به اصطلاح نیم‌دانه‌تر بیشتر باشد، برنج کیفیت کمتری دارد. برنج های نیم دانه برای پخت آش، شله زرد، سوپ و ... مناسب اند.

برنج مرغوب رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و نه خیلی زرد، سفید و شفاف است. ظاهر آن باریک و قلمی است و بعد از پخت عطر و طعم بی نظیری دارد.

برای این که برنج مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهید؛ یکی از راه ها این است که تعدادی از دانه های آن را زیر دندان خرد کنید. اگر دانه ها به سختی خرد شد، نشانه این است که برنج خشکتر بوده و کیفیت بالاتری دارد. همچنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دارد و نشاسته بیشتری در آن حس خواهید کرد.

برای این که عطر برنج را تشخیص دهید؛ یک راه جالب، دمیدن هوای گرم از دهان به مقداری از دانه‌ها است. راه بهتر چشیدن برنج برای فهمیدن عطر و بوی آن است.

این که برنج در چه موقعیت جغرافیایی و بسته به نوع این که از کوه آبیاری شده یا از آب های زیرزمینی یا سد‌ها، دارای کیفیت متفاوتی بوده و در مرغوب بودن آن موثر است.

بهترین و رایج ترین روش شناخت برنج مرغوب، نمونه گرفتن از مغازه دار و پخت نمونه برنج است.

انواع برنج ایرانی

برنج های هاشمی، طارم، دودی، صدری، دم سیاه و ... در اقصی نقاط کشور تولید می‌شوند؛ اما با توجه به رضایت مشتری و فروش بازار می توان تشخیص داد که برنج شمال به خصوص استان گیلان، مازندران و گلستان بهترین نوع برنج هستند.

برنج منطقه گیلان به دو دسته برنج گرم و سرد تقسیم می‌شود. برنج نوع گرم دارای کیفیت بالاتری بوده و با اسامی صدری، هاشمی، دم سیاه و ... به فروش می رسد. برنج های نوع سرد نیز با نام های فشتال، طارم و ... در بازار عرضه و معرفی می شوند.

برنج طارم مازندران نیز بیشترین گونه کشت شده در این منطقه است که شامل محلی، هاشمی، عطری، سنگسری، چینی و صدری است. علاوه بر نکات مهم برای خرید برنج مرغوب، نگهداری و انبار کردن برنج نیز بسیار مهم است که در ادامه به آن می پردازیم.

طریقه نگهداری و انبار کردن برنج

سطل های نگهداری برنج را دور از رطوبت و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا رطوبت داخل برنج تبخیر شود.

اگر کیسه ها را کنار هم قرار می دهید، بین کیسه ها فاصله ای برای عبور هوا بگذارید تا برنج نم نگیرد.

از قرص های شیمیایی استفاده نکنید.

هر چند ماه یکبار برنج را زیرو رو کرده و مراقب حمله حشرات باشید.

برای جلوگیری از آفت زدگی، رخنه و حمله حشرات از مقداری نمک و چند دانه سیر استفاده کنید.

در صورت آفت زدگی، پیش از تخم گذاری بیشتر حشرات، برنج را در هوای آزاد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید پهن کرده و با الک کردن برنج از آسیب بیش از حد جلوگیری کنید.

بیتوته

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۴
0
0
تابناك عزيز
سلام
مطلب بسيار خوبي بود و به اطلاعات عمومي من اضافه كرد. از اين بابت سپاسگزارم.
دلم مي خواد يه روزي كه خيلي نزديك مي تونه باشه تمام شاليزارهاي ايران دوباره كشت و كار كنه و اين محصول بي نظير برنج ايراني رو كه در دنيا لنگش پيدا نمي شه اول در داخل تامين كنه و البته با قيمت مناسب و ديگه اينكه دنيا خريدار اين جنس ناب باشه و از اين موهبت الهي لذت كافي و وافي ببره! حيف بازار ايران كه برنج ايراني توش ناياب شه با قيمت نامناسب و بالا و از رونق بيفته و اونوقت برنج هاي نامرغوب پاكستاني، تايلندي،‌ هندي و چيني جاش رو پر كنه! ميان ماه من تا ماه گردون!
حيف هست كه سر سفره كارگر ايراني و هر ايراني اين محصول ارزشمند بركت اون سفره نباشه! حيف است كه توي سفره ايراني هر برنجي باشه به غير از ايراني!!!!
انشاءا... ديگه نبينم اين روزگار خفت رو كه مال نامرغوب جهان زينت سفره ايراني باشه! و بركت و دسترنج كارگر و محصولش سهم رقباي بي اصالت و متقلب شه!
انشاءا...
گر چه براي جهان جهاندار يكتا آرزوي بركت فراوان دارم. اما روزي اي كه با تقلب و بهره وري از دسترنج مردمان زحمتكش سهم نامردمان شود را آرزو ندارم و براي هر كس و هر چيزي در اين جهان بركت و رحمت واقعي او را فارغ از آشوب و دشمني آرزو دارم. به اميد رحمت و بركت عام و بي نظير آفريدگار عالم. الهي آمين.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار