مواد لازم:گوشت خورشتی 400 گرم
برنج 4 لیوان
پیاز 2 عدد
شکر 2 قاشق غذاخوری
زرشک 1/2 لیوان
خلال پسته 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام 4 قاشق غذاخوری
خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
پودر هل 1 قاشق چایخوری
زیره 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه ، کره ، زعفران دم کرده ، نمک ، فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و پس از اینکه نرم شد آبکشی کنید ، داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید ، چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.
پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس گوشت هایی که ریز خرد کرده اید اضافه کنید ، پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد زردچوبه ، فلفل و پودر دارچین را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
رب گوجه فرنگی را با 4 لیوان آب مخلوط کنید تا رقیق شود سپس به گوشت اضافه کنید ، پس از اینکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت بپزد و آب آن کشیده شود ( به این صورت عصاره گوشت جذب خودش میشود و گوشت نرم تر میشود ).
کره را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود سپس زرشک شسته شده را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا زرشک سرخ شود سپس شکر ، گلاب ، زیره ، پودر هل ، خلال پسته ، خلال بادام و خلال پوست پرتقال را به آن اضافه و مخلوط کنید.
پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با مقداری کره ذوب شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید ، برنج سفید را در دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی ، گوشت و مخلوط زرشک تزیین و سرو کنید ( میتوانید نصف این مواد را لابلای برنج بریزید ).
ایران کوک