آش ترخینه شکمبه،غذای محلی اراکی
کد خبر: ۸۸۰۲
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
تاریخ انتشار: 2015 August 28    -    ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹
ترخینه ماده آماده شده ایی است که مخلوطی از دوغ - گندم پرک شده (بلغور) - گوجه - برگ چغندر - نمک و برخی سبزیجات که معمولا در فصل تابستان تهیه می شود.
مواد لازم :

* ترخینه خشک شده        ۲۵۰ گرم  

* سبزی آش و اسفناج       یک کیلو

* سیرابی گوسفند            یک عدد

* نخود و لوبیا                    ۱۰۰ گرم

  * نمک و زرد چوبه           به مقدار لازم 

آش ترخینه شکمبه،غذای محلی اراکی

توضیح : ترخینه ماده آماده شده ایی است که مخلوطی از دوغ - گندم پرک شده (بلغور) - گوجه - برگ چغندر - نمک و برخی سبزیجات که معمولا در فصل تابستان تهیه می شود و به این صورت تهیه می شود که در  مواد فوق را با هم مخلوط کرده و می پزند بعد از پخته شدن ماده ایی به غلظت خمیر تهیه می شود که آن را به صورت تکه هایی کوچک در می آورند و در مجاورت هوا و آفتاب خشک می کنند و نگهداری می کنند .

طرز تهیه :

ابتدا نخود و لوبیا را جداگانه‌ بپزید، سپس سیرآبی را که کاملا تمیز شده  داخل آن انداخته تا بپزد  بعد از گذشت ۳ تا ۴ ساعت  که سیرابی پخته شد  ترخینه ها را که قبلا درآب خیس کرده بودی به آن اضافه کرده  سبزی‌ آش‌ را نیز به‌ آن‌ اضافه‌کنید و بگذارید تا نیم ساعتی با دمای ملائم بجوشد مواظب باشید ته نگیرد . در مرحله‌ بعد پیاز داغ‌ را تهیه‌ کرده‌ ومقداری‌ از آن‌ را در آش‌ ریخته‌ و شلعه‌ اجاق‌ رامقداری‌ کم‌ کنید، تا آب‌ آن‌ کمی‌ تبخیر شود وآش‌ جا بیفتد. مقداری‌ از پیاز داغ‌ را برای‌ تزیین‌روی‌ آش‌ کنار بگذارید. پس‌ از آماده‌ شدن‌ آش‌،آن‌ را در ظرف‌ ریخته‌ و با پیاز داغ‌ و نعناع‌ داغ ‌تزیین‌ نمایید . سیرآبی را نیز از داخل آش درآورده و با قیچی یا چاقو تکه تکه کنید .

آشپزی سنتی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
25
2
اين غذا مختص شهرستان ملاير هست، والله دفه اوله ميشنوم اين غذاي اراكه!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
نوع طبخ شده در ملایر بدون سیرابی است
آخاله
| |
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
ترخینه نه و ترخنه ( Terkheneh )
و برای گلپایگان هست.
جالبه بدونین شهر اراک حدود صدو پنجاه سال قدمت داره ولی گلپایگان از مراکز صدر اسلام بوده و قدمت کم نظیری داره.
ناشناس از بروجرد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
11
9
این غذا نه مال اراک است و نه ملایر ! منطقه غرب کشور شامل کردستان ، لرستان ، قسمتی از همدان و مرکزی که دارای اقوام لر و کرد هستند وآب و هوای معتدل و مایل یه سرد دارند این غذا را درست می کنند و دلیل درست کردن ترخیننه هم به دلیل ذخیره برای زمستان که غذا کمتر بوده است انجام می شده است در استان مرکزی این غذا بیشتر در سربند وشازند وآستانه درست می شده است و در اراک هم خانواده های مهاجر ترویج داده اند
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
5
4
در شهرستان ازنا هم این خوراک طبخ میشه.سخن ناشناس بروجردی کاملا صحیحه
شهریار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
3
6
با سلام.با گفت که همه جایی ایران سرای من است و نباید هیچ تعصب بی جایی نسبت به غذا و آداب و....داشته باشیم و بگویم این رسم و عادت فقط مخصوص ما فلان جاهی است .یک اراکی بروجردی اصل
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
0
2
سخن آقای ناشناس از بروجرد کاملا درست است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
2
5
این غذا یکی از محبوب ترین غذاهای اراکی هست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
0
0
این غذا بدون سیرابی در فصل زمستان ودر شهر ایلام پخته میشود.
میثم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۹
2
2
با سلام
این غذا از آش های سنتی و قدیمی گلپایگان است البته نه مدل سیرابی دارش!
البته دلیلی نمیشه که شهرای دیگه نداشته باشن ولی سابقه ی طولانی هم در شهر خوب گلها یعنی گلپایگان دارد
بسیار بسیار لذیذ هم هست.
با تشکر
ارغوان عابدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۴
0
3
با سلام به دوستان گرامی این غذا متعلق به هر قوم یا شهری باشد بسیار لذیذ است من با پختن این آش شوهر عزیز ودوست داشتنی و بسیار ایرادگیرم را راضی کردم طبخ این غذا را به سایر دوستان به ویژه خانمهای عزیز توصیه می کنم . شاد باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۴
1
0
وای من عاشق این آش هستم، البته ما از نوع گلپایگانی اش را درست میکینم ولی میدونم که خیلی شهرهای غرب کشور هم این آش را دارند و درست میکنند.چه فرقی میکنه مال کجا باشه مهم اینه که همه ایرانی هستیم.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۴
0
0
درود.
آقایون خانوما دعوا نکنید. این غذا ایرانیه همین و بس.
حالا از هر شهر و دیاری یکی بپزه تا من بخورم نظر بدم.
مهرنیا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۰
0
0
ای بابا یه اش چقد داستان داره همه جای ایران سرای من است,ترخنه منو میبره به بچگی زمانی که مادربزرگم با دستاش ترخنه هارو درست میکرد^_^
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۷
0
1
ترخینه بسیار غذای خوشمزه و لذیذه،مال لرستان هست،شهرستان ازنا با سیرابی خیلی خوشگل و خوشمزه درستش میکنن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
0
0
چه حوصله ای دارید ها بجای اینکه چهارتا راهکار بدین
ناشناس
|
India
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
0
2
این یک غذای اراکی است اونم شازند اراک و ده مولا اراک
انصاری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
0
1
دوستان من خودم اراکیم ، به نقل ازمادربزرگم‌ میگه: آش تخینه دوغ جزقدیمی ترین غذاهای اراک هست و ماله اراکه اما؛من میگم‌ این غذاممکنه درشهرهای دیگه هم درست میشده شایدبه روش های دیگه اون قدیم که مثل الان‌ اینترنت وتلوزیون نبوده که مابدنیم درشهرهای دیگه چه غذاهای تهیه میشده اما مهم اینه که آشه ترخینه دوغ یه غذای ایرانی اصیله.من خودم ترخینه راباماست ترش زده شده وبلغورتهیه میکنم طعمش صدبرابرخوشمزه ترازترخینه های حاظری هست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
0
1
ترخنه با شکمبه غذای اراکی است
Gool nesa
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۰
0
0
سلام من این آش ترخینه راازمرحوم مادرشوهرم یادگرفتم بروجردی هابهش میگن گییه ترخینه بسیار خوشمزه است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
0
0
البته آدمهای ها در پخت آش و کلا هرنوع غذایی ماهر هستند اما این قبلا به ثبت ملایر رسیده
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار