اختصاصی تابناک باتو؛ زیتون میوهی قدرتمند و خوشمزهای است که میتواند برای بدن انسان مفید باشد و مزایای بسیاری همچون جلوگیری از پوکی استخوان، جلوگیری از سرطانهای متعدد، کاهش التهاب و ورم مفاصل، بهبود سیستم گوارش، تسکین واکنشهای آلرژیک، بهبود جریان خون، محافظت در برابر بیماریهای قلبی، افزایش عملکرد شناختی، مبارزه علیه عفونتها و کاهش فشار خون دارد. امروز برای شما روش تهیهی یک نان خوشمزه که مادهی اصلی آن، زیتون است را قرار دادهایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آرد: 4 پیمانه
آب: 2 پیمانه
روغن زیتون: سه چهارم پیمانه
زیتون خرد شده: 2 پیمانه
مایه خمیر: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
شکر: کمی
طرز تهیه:
آرد را الک کرده و نمک را به آن اضافه میکنیم.
در ظرفی جداگانه، آب را به همراه نمک و مایه خمیر، ریخته و خوب مخلوط میکنیم. سپس مواد را به مدت پنج دقیقه کنار قرار میدهیم تا مایه خمیر، عمل آید.
پس از آن، روغن زیتون را افزوده و خوب مخلوط میکنیم.
حال نوبت آرد است. آرد را کم کم و در چند مرحله به مواد قبلی اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا خمیری یکدست، به وجود آید.
خمیر را به مدت دو ساعت کناری قرار میدهیم.
پس از گذشت دو ساعت، زیتون خرد شده را به خمیر اضافه کرده و بار دیگر آن را ورز میدهیم.
قالب مستطیلی شکل عمیقی را انتخاب کرده و آن را چرب میکنیم. سپس آن را آرد پاشی کرده و خمیر را داخل قالب میریزیم. نیم ساعت صبر میکنیم تا بار دیگر، خمیر استراحت کند.
در همین حال، فر را با دمای 180 درجهی سانتیگراد روشن میکنیم و سپس قالب را در فر قرار میدهیم. وقتی روی نان، طلایی رنگ شد، آماده است. قالب را از فر خارج کرده و پس از سرد شدن، نان زیتونی را از آن جدا میکنیم.
ترجمه و تنظیم: تابناک باتو
منبع: tareekaa ـ majalesalamat