متخصصان موسسه تحقیقات مواد غذایی در آمریکا به این موضوع پی بردند که برخی مواد خوراکی بهطور طبیعی سلامت بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و سرطان حفظ میکنند.
مطالعات انجام شده در مورد رژیمهای غذایی مناسب حاکی از آن است که خوردن حجم قابلتوجهی میوه و سبزی برای حفظ سلامت بدن ضروری است که دلیل آن، فواید ناشی از ترکیبهای پلیفنولی است.
دکتر «پاول کرون» متخصص ارشد این مطالعه گفت: زمانی که سیب و چای سبز همزمان با هم مصرف شوند مقدار ویژهای از ترکیب پلیفنول در بدن تولید میکنند که در نتیجه به توقف فعالیت مولکولهای هشداردهنده به نام VEGF منجر میشود.
VEGF در بدن موجب میشود رگهای خونی در فرآیندی شکل بگیرند که به رگزایی معروف است و زمینه بروز سرطان را ایجاد میکند. فرآیند رگزایی همچنین در فراهم آوردن شرایط تولید پلاکهای تصلب شرایین که سرانجام به سکته قلبی و مغزی میانجامد، نقش دارد.
در این مطالعه متخصصان از رگهای خونی برای بررسی این تأثیر استفاده کرده و دریافتند حتی زمانی که دوز کمی از پلیفنول موجود در سیب و چای سبز استفاده شود بهطور کامل از فعال شدن VEGF جلوگیری میکند. این اولین مطالعهای است که توانسته با استفاده از خوراکیهای حاوی پلیفنول فعالیت VEGF را متوقف کند.
زمانی که سیب و چای سبز همزمان با هم مصرف شوند مقدار ویژهای از ترکیب پلیفنول در بدن تولید میکنند که در نتیجه به توقف فعالیت مولکولهای هشداردهنده به نام VEGF منجر میشود
در مطالعات گذشته نشان داده شده بود پلیفنول موجود در چای سبز از این توانایی برخوردار است تا سلولهای سرطانی را از بین ببرد و از رشد آنها جلوگیری کند چرا که پلیفنولها از آنتیاکسیدانهای طبیعی به حساب میآیند.
زمانی که سن فرد افزایش مییابد یا سلولهایش مورد حمله سلول سرطانی قرار میگیرد یک الکترون از دست میرود. آنتیاکسیدانها این الکترون از دست رفته را در اختیار سلولها قرار میدهند تا بتوانند به وضعیت سلامت گذشته خود بازگردند و فرصت مقابله با سرطان را به دست آورند.
تبیان