ممنوعیت استفاده از روغن پالم در لبنیات پرچرب
کد خبر: ۶۵۹۸
تاریخ انتشار: 2015 August 02    -    ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰
دکتر رسول دیناروند اظهار کرد: همانطور که سال گذشته اعلام کرده بودیم مصرف روغن پالم هیچگاه ممنوع نبوده و هشداری که در سال گذشته در مورد این روغن داده شد به دلیل افزایش مصرف آن در کشور بود.

وی افزود: واردات روغن پالم به ۵۰ درصد کل نیاز کشور رسیده بود و این در حالی است که میانگین مصرف روغن پالم در دنیا حدود ۳۰ درصد است.

دیناروند گفت: بر این باوریم که چنانچه در ایران نیز در همین حدود بین المللی رعایت شود، بهتر است، عنوان کرد: همواره سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که  میزان اسید چرب اشباع را می بایست کاهش و اسید چرب ترانس را حذف کرد..

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس در روغن های جامد هیدروژنه وجود دارد و میزان اسید چرب اشباع هم در روغن پالم بالاست عنوان کرد:  وصیه سازمان جهانی بهداشت به کاهش آن می باشد.

دیناروند افزود: با کاهش مصرف روغن پالم می توانیم اسید چرب اشباع کمتری هم مصرف کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو، تصریح کرد: در سال گذشته سقف یک سومی که برای واردات در نظر گرفتیم را رعایت کردیم و امسال نیز وضع به همان منوال خواهد بود، یعنی سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی دهد.

دیناروند بیان کرد: البته به دولت پیشنهاد کردیم برای اینکه وارد کنندگان روغن تشویق به واردات روغن های پالم نشوند تعرفه آنرا بالاتر از بقیه روغن ها در نظر بگیرد که در صورت عملیاتی شدن این موضوع دیگر نیازی به کنترل مقدار واردات هم نیست و خود به خود واردات روغن پالم کم می شود.

وی تصریح کرد: اما تا زمانیکه تعرفه وضع نشده است سازمان غذا و دارو میزان واردات را کنترل می کند و اجازه نمی دهد از سقف ۳۰ درصد مورد نظر بیشتر بشود. همچنین در برخی فرآورده ها نیز امکان حذف روغن پالم وجود ندارد یعنی برخی فراورده ها همچون شکلات و بستنی جایگزین روغن پالم با روغن های بهتر میسر نیست و اگر با روغن جامد جایگزین شود زیان آن از روغن پالم بیشتر خواهد بود.

دیناروند در ادامه خاطرنشان کرد: عمده مصرف روغن پالم در روغن های مصرفی خوراکی خانوار است به ویژه روغن سرخ کردنی که آن هم به مقدار مشخص اجازه مصرف دارد، در مورد استفاده آن در لبنیات کماکان ممنوعیت وجود داردهیچ دلیلی نمی بینیم که روغن پالم به لبنیات هم وارد بشود زیرا که استفاده از روغن پالم باعث می شود که لبنیات پر چرب با قیمت کمتری وارد بازار شود.

وی در پایان افزود: قیمت پایین تر یک فرآورده پر چرب، معنای افزایش مصرف فرآورده های پرچرب را می دهد که مورد تایید وزارت بهداشت نیست و راه حل منطقی به نظر نمی آید. بنابراین لبنیات پر چرب می بایست با چربی طبیعی شیر تهیه شود لذا اجازه استفاده از پالم را در آنها نمی دهیم و چنانچه  واحدهای تولیدی لبنیات از روغن پالم استفاده نمایند، تخلف محسوب شده و با آن به شدت برخورد می شود.

شفاآنلاین
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار