صفراوي مزاج‌ها «چاي داغ» نخورند!
کد خبر: ۵۹۱۶
تاریخ انتشار: 2015 July 27    -    ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۰
يک پژوهشگر طب سنتي با بيان اينکه صفراوي مزاج‌ها بايد از نوشيدن گرمي‌جات پرهيز کنند، تاکيد کرد: نوشيدني‌هاي گرم موجب برهم خوردن تعادل صفروي مزاج‌ها مي‌شود. بر همين اساس عاقلانه‌ترين روش براي اصلاح مزاج، شناخت نوع مزاج و تطابق دادن تغذيه با آن است تا بيماري سرکوب شود و سيستم ايمني بدن تقويت شود.

دکتر فاطمه زارعي با اشاره به اينکه اين نوع افراد بايد از غذاهاي خنک و داراي PH زير 7.2 استفاده کنند، گفت: عرق کاسني و عرق شاه‌تره بهترين نوشيدني براي صفراوي مزاج‌هاست. همچنين مصرف ترشي‌جات که حالت اسيدي دارند از جمله ليموترش، زرشک، نارنج، گريپ فروت با عسل، ترنجبين، شيرخشت، کاهو، کيوي، آلو بخارا، آلوچه، اسفناج، تمبر هندي به صورت دم کرده، ليمو شيرين، پرتقال، نان جو و آش جو به منظور اصلاح مزاج‌هاي صفراوي بسيار مفيد است.

وي افزود: بهترين دارو براي اين افراد هندوانه، گرمک، کدو خورشتي، هويج فرنگي، روغن زيتون، سوپ جو، سبزيجات از جمله اسفناج، گشنيز و ليموترش است. همچنين سيب زميني بخار پز، قارچ، باميه، پياز، برگه هلو، برگه زرد آلو، مغز بادام خام تازه، برنج سفيد با روغن زيتون، کدو حلوايي با نخود فرنگي، عدس، ماش، جو دوسر، مخمر آبجو و ليمو عماني براي کبد افراد صفراوي مزاج بسيار مفيد است.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ساوه تخليه معده اين افراد به روش قي کردن دوره‌اي را بسيار مناسب دانست و گفت: مصرف موز، خربزه، آناناس و طالبي براي افراد صفراوي مزاج ممنوع است و بايد از مصرف آن خودداري کنند. همچنين نوشيدني‌هاي داغ به خصوص چاي که در ميان ايرانيان بسيار رايج است، به صفراوي مزاج‌ها توصيه نمي‌شود و آن‌ها مي‌توانند با شناخت مزاج خود و رعايت بايدها و نبايدها منجر به تقويت سلامتي خود شوند.

زارعي در پايان يادآور شد: نوجوانان در سن بلوغ، ازدواج، باردار شدن، زايمان، شنيدن ناگهاني خبر بد، يائسگي، بلند کردن هالتر در بدنسازي و مسابقه فوتبال همگي جزو بحران‌هاي صفراوي محسوب مي‌شوند و با پيدايش هر کدام از دوران زندگي يا افعال مختلف، فوق به ناگهان مقادير زيادي صفرا يعني هورمون‌هاي خوني گرم مزاج وارد خون شده و شخص را دچار يک نوع التهاب حرارتي شديد مي‌کند. بنابراين هرکسي در زندگي بارها و بارها دچار ترشح ناگهاني صفرا به خون مي‌شود.

دکترمن
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار