دامغانی ها این غذا را بیشتر در فروردین ، اردیبهشت و خرداد می پزند و رشته ها را هم خودشان دسته جمعی دورهم درست می کنند. رشته پلوی مردم این شهر یک غذای سنتی و رسمی است و کلاً دستور پختش با بقیه غذاها فرق می کند. اگر دلتان یک غذای مجلسی و لذیذ می خواهد حتماً این پلوی سنتی را امتحان کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
4 پیمانه برنج
2 عدد بادمجان
به مقدار لازم نمک، فلفل و روغن
250 گرم رشته پلویی
250 گرم کدوحلوایی
1 ق س گردغوره یا رب انار
300 گرم گوشت قرمز یا مرغ
1 عدد سیب زمینی
طرز تهیه:1. برنج را طبق روش پخت چلوی ساده در قابلمه آب جوش بریزید و در آخرین لحظات رشته را اضافه کنیدو بعد از 2دقیقه آن را آبکش کنید.
2. کف قابلمه مسی کمی روغن بریزید و سیب زمینی حلقه شده، کدوحلوایی و بادمجان را داخل آن بچینید و روی آنها کمی نمک بپاشید.
3. حالا فیله مرغ خام را که با گرد غوره ، نمک و فلفل مزه دار کرده اید روی آن هابچینید.می توانید مرغ را کف قابلمه هم بچینید. شعله راکم کنید تا نسوزد سپس برنج آبکش شده را روی آن بریزید و با شعله ملایم 45 دقیقه بگذارید تا دم بکشد و مرغ ها بپزند.
جور دیگه
- دامغانی های قدیمی از برنج استفاده نمی کنند و رشته را به تنهایی در آب جوش می ریزندو بعد از یک جوش آن را آبکش می کنند و با آب و روغن دم می کنند. در تصویر هر دو مدل آمده است.
- تهرانی ها از خرمای هسته گرفته و کشمش به همراه گوشت ماهیچه لابه لای رشته پلو استفاده می کنند.
مجله آشپزی مثبت