طرز تهیه آش سبزی محلی شیراز
کد خبر: ۵۳۳۰
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: 2015 July 20    -    ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳
آش سبزی یکی از آش های سنتی و بسیار قدیمی بخصوص در شیراز است که اغلب بعنوان نذری مورد استفاده قرار میگیرد ، این آش با روغن داغ ، پیاز داغ ، آبلیمو و نان سنگک سرو میشود.
طرز تهیه آش سبزی محلی شیراز


موادلازم:

گوشت گوسفند

۷۵۰گرم

100 گرم / 320 کالری

برنج

۳۸۰گرم

100 گرم / 360 کالری

عدس

۱۸۰گرم

100 گرم / 340 کالری

نخود

۱۸۰گرم

100 گرم / 360 کالری

لوبیاچیتی

۱۸۰گرم

100 گرم / 327 کالری

لوبیاسفید

۱۸۰گرم

100 گرم / 340 کالری

مرزه خشک

۲قاشق غذاخوری

100 گرم / 15 کالری

پیازداغ

۴ قاشق غذاخوری

100 گرم / 164 کالری

پودر گشنیز

به میزان لازم

100 گرم / 279 کالری

پودر زیره سیاه

به میزان لازم

100 گرم / 15 کالری

پودر دارچین

به میزان لازم

100 گرم / 0 کالری

زردچوبه

به میزان لازم

100 گرم / 0 کالری

نمک ، فلفل

به میزان لازم

100 گرم / 0 کالری

روغن

به میزان لازم

100 گرم / 900 کالری

ترخون

۵۰گرم

100 گرم / 45 کالری

تره خرد شده

۲۰۰گرم

100 گرم / 25 کالری

طرز تهیه :

*. تخم گشنیز را قبل از پودر کردن کمی تفت می دهیم تا بو داده شود و عطر آن بهتر باشد. برنج و حبوبات را حتما از شب قبل خیس می کنیم.ظرف مناسب را روی حرارت می گذاریم و داخل آن مقداری آب می ریزیم و برنج را اضافه می کنیم. در ظرف را می گذاریم تا به مدت ۲ساعت با حرارت کم بپزد و لعاب بیندازد.گوشت را با زردچوبه و نمک و پیاز می پزیم و بعد ریش ریش می کنیم.

*. حبوبات را جداگانه می پزیم. عدس را هم جداگانه می پزیم.بعد از ۲ساعت که برنج پخته شد، نصف حبوبات پخته شده را به آن اضافه می کنیم. نصف عدس را هم به مواد اضافه می کنیم.سبزیجات را هم به مواد اضافه می کنیم، سبزی این آش باید کمی درشت خرد شود.نصف گوشت پخته شده را هم اضافه می کنیم سپس در ظرف را می بندیم تا با شعله کم جا بیفتد.

*. گوشت و حبوباتی را که کنار گذاشتیم با هم مخلوط می کنیم و کاملا آسیاب می کنیم تا له شود و موقع اضافه کردن به آش، آن را لعابدار کند.بعد از مدتی مواد کوبیده شده را به آش اضافه می کنیم و می گذاریم دوباره با حرارت کم بپزد.بعد از ۴۰دقیقه که مواد کوبیده شده هم با بقیه مواد پخت، نصف پیازداغ و ادویه و نمک و سبزی خشک را اضافه می کنیم و به مدت ۲۰دقیقه روی حرارت کم می گذاریم.با پیازداغ یا کمی از حبوبات که کنار گذاشته بودیم روی آن را تزیین می کنیم.

خواص ترخون :

*. من اشتهاآور و جاذب رطوبات معده و سینه مى باشم . براى تسکین درد معده و رفع یبوست و دردهاى رماتیسمى و اعصاب مفید مى باشم . جوشانده ى من به مقدار 25 گرم تا 30 گرم در هزار تجویز مى شود. زیاده روى در خوردن من خون را تیره و شهوت را کم مى نماید.

آکاایران


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۹
0
5
خوشمزه ترین صبحانه ای که می توان در ایران یافت همین آش سبزی شیرازی می باشد. هر وقت به شیراز سفر کردید می توانید در صف آش سبزی بایستید و یک صبحانه تازه خوشمزه با نان سنگگ نوش جان کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۰
البته الان تو همه شهرها این آش را می پزند
ولی خوب تو خود شیراز با اون صفاش بیشتر می چسبه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۱
3
1
آش سبزی خیلی خوشمزه ست ولی
سرشیر و عسل سبلان با نان بربری خوشششمزه تره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
0
0
لطفا فرق این آش رو با آش شله قلمکار بنویسید.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۴
آش سبزی از سبزی های معطر ترخون و مرزه و گیشنیز و تره تشکیل شده بهمراه نخود و عدس و لوبیا.و به همین دلیل عطر سبزی خاص و دلپذیرتری داره که خیلی مطبوعه ولی آش شله قلمکار از انواع حبوبات بهمراه ماش تشکیل شده و اسفناج هم داره که ترکیبش شاید برای همه خیلی جالب نباشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار