«شورجا خورشت» از غذاهای بسیار خوشمزه ای است که مردم شهرستان نقده و حومه آن در استان آذربایجان غربی، آن را تهیه می کنند. در روزگاران پیشین، این خورش از غذاهای مجلسی و گران قیمتی بوده که فقط در خانه های اشراف و ثروتمندان برای سرو در مجالس تهیه می شده است. با ما همراه باشید تا سری به آشپزخانه خان ها و خان زاده های قدیم بزنیم.
مواد لازم:
· مغز ران گوسفند (خردشده)- 450 گرم
· پیاز بزرگ (نگینی خرد شده)-1 عدد
· سیر (کوبیده شده)- 4 حبه
· روغن مایع- به مقدار لازم
· تخم مرغ- 4 عدد
· ماست پرچرب- 1 پیمانه
· زعفران- 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
· نمک و فلفل قرمز (پودر شده)- به مقدار لازم
طرز تهیه:
1-گوشت را به همراه پیاز و سیر در قابلمه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و آب آن کاملا کشیده شود، سپس یک لیتر آب به آن افزوده و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت سه ساعت و نیم بپزد؛
2-در ظرفی، تخم مرغ ها را با همزن دستی، هم بزنید تا زرده و سفیده آن کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند. ماست، زعفران، نمک و فلفل قرمز را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود؛
3-در 30 دقیقه آخر پخت گوشت، مخلوط ماست را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کرده و بگذارید روی حرارت ملایم بماند تا آب خورش کاملاً کشیده شده و جا بیفتد. پس از جا افتادن، شورجا خورش را در ظرف موردنظر ریخته و به همراه چلو سرو کنید.
در صورت تمایل، می توانید 30 گرم زرشک خیس و آبکش شده را در تابه ای حاوی روغن گرم تفت دهید و هنگام سرو به خورش بیفزایید.
منبع: لحظه نما