سوغات آقای سفیر، غذای محبوب تهرانی ها شد
کد خبر: ۳۳۶۳۹۴
تاریخ انتشار: 2025 March 09    -    ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۱

سوغات آقای سفیر، غذای محبوب تهرانی ها شد

استانبولی از غذاهای محبوب تهرانی‌ها بود؛ غذایی که با ورود گوجه به ایران رونق گرفت و سوغات سفیر قاجار بود.استانبولی که برخی آن را دمی گوجه هم می‌نامند، بسیار باب طبع پایتخت‌نشینان قرار گرفت. در زمان قاجار فردی به نام مشیرالدوله سفیر ایران در استانبول بود.

استانبولی از غذاهای محبوب تهرانی‌ها بود؛ غذایی که با ورود گوجه به ایران رونق گرفت و سوغات سفیر قاجار بود.استانبولی که برخی آن را دمی گوجه هم می‌نامند، بسیار باب طبع پایتخت‌نشینان قرار گرفت. در زمان قاجار فردی به نام مشیرالدوله سفیر ایران در استانبول بود.

 او بعد از آمدن به تهران، پادشاه و برخی از درباریان را به خانه دعوت کرد و همسرش این غذای خوشرنگ را که از زنان ترک یاد گرفته بود، برایشان طبخ کرد. از آن زمان به بعد این پلو به استانبولی‌پلو معروف شد و به روش‌های مختلف مثل اضافه‌کردن سیب‌زمینی یا لوبیاسبز طبخ می‌شود. برخی نیز از گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی برای پخت آن استفاده می‌کنند.

5149619

 
همشهری آنلاین
آخرین اخبار