اپل شیوه عجیبی در کنار گذاشتن محصولات قدیمیتر خود از بازار داشته و این دستگاهها را با برچسب «قدیمی» یا «Vintage» نامگذاری میکند. این کمپانی بهتازگی دو گوشی آیفون XS Max و آیفون ۶S Plus خود را در دسته محصولات قدیمی قرار داده است تا صاحبان این دو مدل آیفون دیگر قادر به دریافت خدمات تعمیراتی و سختافزاری نباشند.
اپل عموما گوشیهای خود را پس از گذشت پنج سال در دسته Vintage قرار میدهد که معنی و مفهوم آن سختتر شدن تعمیرات، کمیاب شدن قطعات سخت افزاری و شانس پایینتر پیدا کردن اجزای آنها در بازار است. در حال حاضر تعداد زیادی از گوشیها و تبلتهای اپل در دسته محصولات قدیمی این کمپانی قرار گرفتهاند که از جمله خاطرهانگیزترین آنها میتوان به آیفون ۴ و آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی اشاره کرد.
بد نیست بدانید که بهجز محصولات قدیمی، اپل دستهبندی دیگری تحت نام «منسوخ» یا «Obsolete» نیز دارد که به محصولات با سن بالاتر از 7 سال خود اطلاق میکند؛ هرچند برخی محصولات این کمپانی کوپرتینویی زودتر در این دستهبندی قرار میگیرند.
صاحبان این دو مدل آیفون از این پس بهسختی قادر به تعمیر گوشیشان خواهند بود!
به گزارش MacRumors، گوشی آیفون 6 اس پلاس با حافظه 32 گیگ جدیدترین دستگاه «قدیمی» یا Vintage اپل است و کوپرتینوییها از این پس علاوه بر عدم پشتیبانی نرم افزاری از آن، ارائه سرویسهای خدماتی و تعمیراتی و پخش اجزای مختلف آن را نیز متوقف خواهند کرد. لازم به ذکر است که این گوشی اپل در سال 2015 رونمایی شد و عمری طولانیتر از بسیاری گوشیهای دیگر اپل داشت. علاوه بر این، اتفاقی مشابه نیز برای آیفون XS Max اپل رخ داده و این گوشی نیز اکنون از چرخه پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزای این کمپانی خارج شده است.
از طرف دیگر، اپل واچ ۲ هم دیگر دستگاه اپل است که عمر مفید هفت ساله خود را طی کرده و اکنون به یک دستگاه منسوخ تبدیل شده است. البته امکان تعمیر این گجت پوشیدنی در تعمیرگاههای شخص ثالث وجود دارد؛ اما خود کمپانی اپل از این پس مسئولیت تعمیر آن را بر عهده نخواهد گرفت.
با منسوخ شدن یکی از دستگاههای اپل، احتمال تعمیر آن در صورت خرابی بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کرده و از آن مهمتر، ارائه آپدیت برای آن متوقف شده و بسیاری قابلیتهای جدید و جذاب اکوسیستم اپل برای آنها قابل استفاده نخواهد بود. به همین جهت کوپرتینوییها به مشتریان خود توصیه میکنند که پیش از رسیدن عمر گجتهای خود به پنج سال نسبت به تعمیر آن اقدام کنند.
در همین خصوص بد نیست بدانید که اپل سابقا میانه خوبی با افرادی که تعمیرات گجتهای خود را خودشان بر عهده میگرفتند نداشت و در سال ۲۰۲۱ با کاهش برخی محدودیتها اجازه انجام برخی تعمیرات جزیی توسط خود کاربران را صادر کرد.
این محدودیت هفت ساله دستگاههای اپل و قرار گرفتن آنها در دسته محصولات «قدیمی» یا «منسوخ» البته در خصوص برخی مدلهای مک بوک صدق نکرده و این دستگاهها قادرند تا ده سال نیز از پشتیبانیهای فنی اپل برخوردار شوند. تصمیم نهایی در این خصوص البته توسط خود اپل گرفته شده و از یک محصول تا محصول دیگر متفاوت است.
کجت نیوز