فراخوان غذاهای محلی نوروزی در «تابناک باتو»
کد خبر: ۳۱۳۶۸
تاریخ انتشار: 2016 March 21    -    ۰۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
در راستای انتقال هر چه زیباتر شور و اشتیاق مردم عزیز ایران به عید نوروز و همچنین نشان دادن همدلی و همراهی به منظور معرفی غذاهای محلی هر استان، سایت «تابناک باتو» از همه هموطنان عزیز دعوت می کند با شرکت در این فراخوان، تصاویر و توضیحات کوتاهی از معرفی غذاها و شیرینی های مرسوم در شهر خود را برای ما ارسال کنند.
طرز تهیه کاک یک شیرینی سنتی ایرانی

 آداب و رسوم هر ديار حكايتگر ذوق و سليقه مرد و زن آن دارد كه مي طلبد به فرهنگ سنتي آن سرزمين، توجه بيشتري شود تا نسل به نسل، اين يادگارهاي ارزشمند به آيندگان انتقال يابد و در تاريخ كهن آن ثبت و ضبط شود.

در راستای انتقال هر چه زیباتر شور و اشتیاق مردم عزیز ایران به عید نوروز و همچنین نشان دادن همدلی و همراهی به منظور معرفی  غذاهای محلی هر استان، سایت «تابناک باتو» از همه هموطنان عزیز دعوت می کند با شرکت در این فراخوان، تصاویر و توضیحات کوتاهی از معرفی غذاها و شیرینی های مرسوم در شهر خود را برای ما ارسال کنند.

فراخوان غذاهای محلی نوروزی با هدف زنده کردن آیین های نوروزی برای کودکان و نوجوانان و کمک به زنده نگه داشتن آیین ها و جشن های باستانی برگزار می شود.

علاقه مندان شرکت در این فراخوان شرکت کنند، می توانند عکس ها و مطالب پیرامون آن را به آدرس اینترنتی bato@tabnak.ir ارسال کنند.

در اینجا برای نمونه، طرز تهیه شیرینی کاک، سوغات خوشمزه کرمانشاه برای شما به همراه تصاویر آن آورده می شود. امید که مورد پسندتان باشد.

این شیرینی از ورقه‌های بسیار نازک خمیر است که با استفاده از ساچ های مخصوص درست می شود. شيرينی كاک، سبک، خوش مزه و پر انرژی است.

مواد لازم مناسب برای 8 تا 10 نفر

آرد: 300 گرم

آب ولرم: 50 میلی لیتر

روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد: 50 گرم

مایه خمیر فوری: یک قاشق چایخوری

تخم مرغ: یک عدد

نمک: 1/2 قاشق چایخوری

پودر قند: 160 گرم

پودر هل: یک قاشق چایخوری

پودر بادام: 1/2 پیمانه

دستور پخت

* ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپخوری پودر قند و 50 میلی لیتر آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا 10 دقیقه بماند و پف کند.


* روغن را آب (ذوب) کنید و در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم زنید و به روغن اضافه کنید.


* مایه خمیر آماده شده را کم کم به مخلوط روغن و تخم مرغ بیفزایید و به همزدن ادامه دهید.


* آرد را اضافه کنید و آنقدر هم زنید که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را 10 تا 15 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود 2 ساعت استراحت دهید.


* اگر خمیر شل بود، می‌توانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.


* خمیر آماده را لوله کرده و به اندازه های یکسان چانه کنید و چانه ها را با وردنه باز کنید و با وردنه‌ای ظریفتر نازکشان کنید. سپس ورقه‌های نازک خمیر را یک ماهیتابه بزرگ انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.


* پیش از آنکه خنک شوند، روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشار مناسب وردنه بکشید.


* در پایان با فاصله های 3 سانتی متری و به شکل اریب ببرید. کاک را در ظرف در بسته نگهداری کنید.

آشپزی مثبت

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار