ماده مخدر ناس چیست و چه عوارضی دارد؟
کد خبر: ۲۷۰۷۴۸
تاریخ انتشار: 2023 February 09    -    ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۴
 ناس یا نسوار ماده‌ اعتیادآوری است که امروز شاهد شیوع مصرف آن به خصوص در میان قشر جوان هستیم. این ماده از ترکیب برگ خشک شده تنباکو و آهک ساخته شده است. ناس حاوی نیکوتین بالایی ست که طعم و بوی بسیار تندی دارد

 ناس یا نسوار ماده‌ اعتیادآوری است که امروز شاهد شیوع مصرف آن به خصوص در میان قشر جوان هستیم. این ماده از ترکیب برگ خشک شده تنباکو و آهک ساخته شده است. ناس حاوی نیکوتین بالایی ست که طعم و بوی بسیار تندی دارد. این ماده مخدر در کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، سوئد، نروژ، هند و پاکستان محبوبیت بیشتری دارد اما در برخی از گزارش های پلیس این ماده در سیستان و بلوچستان، زاهدان، کرمان، اصفهان و تهران نیز به فروش می‌رسد.

 

ماده مخدر ناس چیست و چه عوارضی دارد؟

 
 

ناس چیست؟

ناس ماده ای سبزرنگ است که در ظاهر گیاهی به نظر می‌رسد، اما افزودنی‌های خطرناک زیاد دیگری نیز دارد. این ماده از برگ تنباکوی خشک‌شده تهیه می‌شود و فروشندگان پس از کوبیدن، آن را با آهک و دیگر مواد مخلوط کرده و پخش می‌کنند. همچنین با هدف ترغیب و وسوسه افراد، از طعم‌دهنده‌هایی برای خوشبو کردن مواد استفاده می‌کنند.

افراد در هنگام مصرف، این ماده را در قسمت جلوی دهان و میان لب و دندان می‌گذارند تا با بزاق دهان ترکیب‌شده و شیره‌ای از آن خارج شود. ناس از طریق بزاق و مخاط دهان جذب بدن می‌شود و به جریان خون راه می‌یابد. با ورود نیکوتین موجود در ناس در بدن، فرد احساس سرخوشی و خوشحالی کاذب می‌کند. بزاق تولید شده توسط این ماده را نباید قورت داد زیرا موجب تهوع و اسهال می‌شود.

این ماده به صورت پودر، آدامس و پاستیل توزیع می‌شود.

عوارض بلندمدت مصرف ناس چیست؟

عوارض بلندمدت این ماده شامل بی‌خوابی، عدم تعادل رفتاری، زودرنجی، اختلالات تمرکز، اختلالات رفتاری، تأثیر در مخچه، بیماری‌ های دهانی، سرطان حنجره، اختلالات و سرطان روده‌ بزرگ و نارسایی‌ های کلیوی و همچنین سرطان لثه می‌شود.

تنباکو خود به‌تنهایی سرطان‌زاست. حال وقتی این ماده با آهک نیز مخلوط می‌شود، اثرات مخرب شدیدتری را بر سلامت مصرف‌کننده می‌گذارد. دستگاه گوارش و کلیه‌های ما برای جذب و دفع آهک ساخته نشده و این ماده باید از طریق کلیه دفع شود و این باعث می‌شود نارسایی‌های جبران‌ناپذیر کلیوی در فرد ایجادشده و در آینده مجبور به دیالیز شود.

وابستگی روحی و روانی در ناس و حشیش خیلی بالاتر از وابستگی جسمی بوده و شبیه به وابستگی به سیگار است.

همچنین فروشندگان مواد مخدر باهدف رقابت و افزایش فروش خود، روزبه‌روز مواد افزودنی و مخدر غیرمجاز را در ناس اضافه کرده و ضربه‌های مهلکی را به افراد وارد می‌کنند.

چگونه مصرف ناس را ترک کنیم؟

تشخیص اعتیاد به مواد مخدر ناس به وسیله آزمایش خون و ادرار صورت می‌گیرد. در راستای ترک اعتیاد به ناس، رهایی از وابستگی روحی و فکری گام اول است. 

بهترین روش برای ترک اعتیاد به ناس، آشنایی فرد مصرف کننده با عوارض مواد مخدر و جایگاه انسانی اوست. زمانی که فرد متوجه شود با مصرف این دارو به صورت مستقیم سلامت جسمانی‌اش تحت تأثیر منفی قرار می‌گیرد، انگیزه ترک را به دست می‌آورد. 

با توجه به اینکه ترک ناس عوارضی چون بی‌قراری، استخوان‌ درد، دردهای عضلانی و کلافگی را به دنبال دارد، گام دوم این است که فرد پس از تصمیم به ترک، به پزشک مراجعه کرده و مشکلات خود را با او در میان گذاشته و برای طی کردن دوران درمان، از پزشکان، روانشناسان و روان‌پزشکان کمک بگیرد؛ زیرا پزشک می‌تواند باکم کردن علائم عدم مصرف به‌وسیله‌ دارو، ترک را برای او آسان‌تر کند.

گام سوم این است که مصرف‌کننده، پس از ترک باید از رفاقت و رفت‌وآمد باکسانی که او را به مصرف این مواد تشویق و ترغیب می‌کنند، خودداری کند.

در آخر اشاره به این نکته لازم است که برای تسهیل در ترک، افراد باید برای خود سرگرمی مفیدی ایجاد کرده و پس از ترک این ماده، از جایگزین‌های مفیدی چون آجیل، آدامس و شکلات استفاده کنند تا کمتر به مصرف این ماده تحریک شوند.

همچنین ورزش و پیاده‌روی باعث افزایش حس مطلوب به خود و اعتمادبه‌نفس شده و به افراد کمک می‌کند تا هرچه سریع‌تر از وادی مصرف ماده‌ خطرناکی چون ناس، فاصله بگیرند.

روزیاتو

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار