۵ علت رایج قرمزی چشم و راه‌های درمان آن
کد خبر: ۲۵۸۳۳۴
تاریخ انتشار: 2022 October 02    -    ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰
چشم ها دریچه ای به روح هستند. به همین ترتیب نیز دریچه ای برای تشخیص برخی از علائم اولیه تعدادی از بیماری ها را فراهم می کند.

چشم ها دریچه ای به روح هستند. به همین ترتیب نیز دریچه ای برای تشخیص برخی از علائم اولیه تعدادی از بیماری ها را فراهم می کند.

 
۵ علت رایج قرمزی چشم و راه‌های درمان آن

داشتن چشم‌های قرمز و خون‌آلود نسبتاً طبیعی است و معمولاً نشان می‌دهد که خسته هستید یا زیاد کار کرده اید. اما اگر شما هم احساس شن ریزه، سوزش یا ترشحات زرد آبکی در چشم خود دارید، ممکن است مورد جدی تری در جریان باشد.

در این مطلب می خواهیم به شما بگوییم که چه چیزی می تواند باعث قرمزی چشم شود و چه زمانی ارزش کمک گرفتن را دارد.

 

علت قرمزی چشم

قرمزی چشم یا ورم ملتحمه (عفونت چشم) بسیار شایع است و می تواند ناشی از انواع مختلفی از بیماری و مشکلات جسمی باشد:

  1. بیماری های التهابی و عفونی

قرمزی چشم اغلب به دلیل التهاب و شرایط عفونی، که گاهی اوقات باکتریایی هستند، ایجاد می شود. عارضه ویروسی باعث ترشح آبکی و عفونت باکتریایی باعث ترشحات زرد رنگ می شود.

  1. کووید-۱۹

کووید، که معمولا با عفونت ریه و قلب همراه است، می تواند علت عفونت چشم یا قرمزی چشم نیز باشد. قرمزی چشم از علائم و عوارض جانبی کووید-۱۹ باشد. کووید ۱۹ می تواند از طریق چشم وارد بدن شود و از پشت چشم به مغز برسد.

  1. بلفاریت

بلفاریت یک بیماری شایع چشمی است که بر پلک چشم تأثیر می گذارد. این بیماری در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود و قاعده پلک را ملتهب می کند.

بلفاریت می تواند منجر به قرمزی چشم نیز شود. این بیماری اغلب به دلیل نزدیک شدن بیش از حد محصولات زیبایی کثیف یا تاریخ مصرف گذشته به چشم است.

  1. آلرژی

حساسیت یا آلرژی هایی مانند گرده گل که باعث تب یونجه می شود، می تواند باعث قرمزی چشم شود. علاوه بر این، مایت های گرد و غبار و گاهی اوقات موهای حیوانات باعث واکنش‌های آلرژیک و قرمزی چشم شوند.

  1. لنزهای تماسی چشم

عوارض لنزهای تماسی چشم، از جمله تمیز نکردن آنها قبل از قرار دادن در چشم، می تواند باعث ساییدگی سطح چشم و ورود عفونت شود.

اخیراً، محققان دریافتند که استفاده مجدد از لنزها، استفاده از آنها در طول شب یا زیر دوش، خطر ابتلا به کراتیت آکانتاموبا (AK) را در افراد افزایش می‌دهد.

AK عفونت قرنیه یا لایه بیرونی شفاف چشم است. این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که انگل آکانتاموبا بین قرنیه و لنز تماسی به دام می افتد، به قرنیه می خورد و باعث درد شدید و در یک چهارم موارد کوری می شود.

چگونه قرمزی چشم خود را درمان کنیم؟

وقتی نوبت به درمان قرمزی چشم می‌رسد، باید این فرایند سریع و بسیار تمیز باشید.

بهداشت چشم را رعایت کنید، پلک‌ها را کاملاً تمیز کنید و قبل از تمیز کردن چشم‌ها یا استفاده از قطره یا پماد چشمی حتماً دست‌ها را بشویید.

برای این کار، استفاده از قطره های چشمی یا پماد حاوی دیمیدین پیشنهاد می شود که خطر افزایش و تکثیر باکتری ها را کاهش می دهد.

زمان تماس با اورژانس

اگر یکی از موارد زیر را تجربه کردید، فورا با مرکز فوریت های پزشکی یا اورژانس تماس بگیرید:

  • تغییر بینایی

  • سردرد شدید

  • چشم درد

  • تب

  • حساسیت غیر معمول به نور

  • اگر جسم خارجی یا ماده شیمیایی در چشم شما پاشیده شود

  • احساس می کنید چیزی در چشمان شماست

  • در داخل یا اطراف چشم ورم دارید

  • نمی توانید یک یا هر دو چشم را باز کنید یا باز نگه دارید

  • ناگهان هاله های نور در اطراف می بینید

  • حالت تهوع یا استفراغ دارید

  • روزیاتو
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار