کامبیز نوروزی، حقوقدان در روزنامه اعتماد نوشت: بدحجابی از نظر حقوقی اصطلاحی غلط است و چنین جرمی در قوانین ما تعریف نشده است. بدحجابی به این معناست که کسی حجاب دارد، اما حجاب او بد است. اگر او حجاب دارد، دارد. خوب یا بد بودن حجاب او تأثیری در این ندارد که او حجاب دارد.
وقتی بدحجابی نمیتواند جرم باشد، نمیتواند جرم مشهود هم باشد. اما بیایید فرض کنیم که بدحجابی جرم است و ممکن است جرم مشهود هم باشد. چگونه یک مامور پلیس میخواهد تشخیص بدهد زنی که میبیند بدحجاب است؟
با کدام معیار قطعی میتواند بگوید این زن بدحجاب است؟ این معیارها سلیقهای و شخصیاند. قانون با معیارهای شخصی کاری ندارد.
به هر روی تجربه نشان داده است که در کشمکش تعارض میان عرف و الزامهای حقوقی و سیاسی معمولاً قدرت عرف سیطره داشته و توانسته است در طول زمان غلبه بیابد. در حکمرانی نزاع با عرف عاقبت خوش ندارد.
اصطلاح بد حجابی کلا غلطه
آنچه در قانون هست بی حجابی است که حتی یک تار موی بیرون از روسری را هم شامل میشه
خودتون را نزدید به ندانستن
اصطلاح بد حجابی کلا غلطه
آنچه در قانون هست بی حجابی است که حتی یک تار موی بیرون از روسری را هم شامل میشه
خودتون را نزدید به ندانستن
ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۷۵ بیان می دارد که:
هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میگردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمیباشد ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
تبصره – زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.
اینم ماده اش که توی تبصره به حجاب شرعی اشاره کرده و حجاب شرعی هم تعریف خودش را را دارد که در توضیح المسایل آمده است