راز‌های کثیفِ محصولات غذایی
کد خبر: ۲۵۰۱۵۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2022 July 11    -    ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۱
بخش دوم

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

در این عصر اطلاعاتی که در آن به سر می‌بریم، به‌نظر می‌رسد مردم بیشتر از قبل به آنچه روزمره مصرف می‌کنند، آگاهی دارند. ما متوجه شده‌ایم که برخی از موادِ غذایی، مانند مارگارین، که پیش‌از‌این گفته شده بود جایگزینِ سالمی است، درواقع خیلی ناسالم‌تر از ماده‌ای است که به جای آن جایگزین شده است.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی«تابناک با تو» - در این عصر اطلاعاتی که در آن به سر می‌بریم، به‌نظر می‌رسد مردم بیشتر از قبل به آنچه روزمره مصرف می‌کنند، آگاهی دارند. ما متوجه شده‌ایم که برخی از موادِ غذایی، مانند مارگارین، که پیش‌از‌این گفته شده بود جایگزینِ سالمی است، درواقع خیلی ناسالم‌تر از ماده‌ای است که به جای آن جایگزین شده است.

برای مثال، ممکن است با کشفِ راز‌های کثیفی که پشتِ غذا‌هایی مانند نکتارِ آگاوا، کیکِ برنج و دسر‌های فاقدِ چربی است، شوکه بشوید. بیاید این فهرستِ شگفت‌آور از غذا‌های ناسالم را با هم مرور کنیم:

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

گرانولا

لارا دِوگان، پزشک عمومی، می‌گوید از گرانولا (شامل جو پوست‌کنده، مغز دانه‌ها، عسل یا شیرین‌کننده‌های دیگر مانند شکر قهوه‌ای و گاهی اوقات برنج پوست‌کنده) استفاده نمی‌کند، چون این بارها کالری بالایی دارند، اما احساس سیری ایجاد نمی‌کنند. یک بار گرانولا در حدود ۲۰۰ کالری انرژی دارد که ناشی از شکر بالاست. بارهای گرانولایی که شکر کمتری دارند، شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که در مقایسه با شکر برای سلامتی شما بهتر نیست. این بارها علی‌رغم مواد تشکیل‌دهنده‌شان شما را به مدت طولانی سیر نگه نمی‌دارند.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

بستنی‌های رژیمی

بستنی‌هایی که ادعای رژیمی بودن دارند و کمتر از ۴۰۰ کالری در هر وعده به بدن وارد می‌کنند، به‌نظر رویایی هستند. اما مشکل این است که کالری پایین آن‌ها ناشی از استفاده از موادی مانند اریتریتول، صمغ کاروب و صمغ گوار است. اریتروتول جذب پایینی در روده کوچک دارد، برای همین کالری کمتری جذب بدن می‌شود. اما این مواد می‌توانند در طولانی مدت به سیستم هاضمه صدمه بزنند.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

اسموتی‌های آماده

اگر خودتان در خانه اسمتونی تهیه کنید بسیار عالی است و می‌تواند در طول روز مواد غذایی لازم برای بدن را تأمین کند. اما بسیاری از اسموتی‌های آماده که در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند مقدار بالایی شکر دارند. مقدار میوه این اسموتی‌ها آنقدر کم است که اصلاً ارزش غذایی ندارد و نمی‌تواند فیبر لازم را تأمین کند. بهتر است به جای مصرف این اسموتی‌ها خود میوه را بخورید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

آب‌میوه

اگر آب‌میوه مصرف می‌کنید باید مطمئن شوید که ۱۰۰‌درصد آن میوه است. در برخی از آب‌میوه‌ها، شکر قبل از میوه قرار دارد و فقط ۱۰ تا ۱۵‌درصد آب میوه واقعی در آن است. حتی آب‌میوه با ۱۰۰ درصد میوه، آب‌میوه‌ای است که میوه‌هایش فیبر خود را از دست داده‌اند. بهتر است همیشه خودِ میوه را مصرف کنید و کمتر آب‌میوه مصرف کنید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

گوشت‌های فراوری‌شده

سازمان بهداشت جهانی گوشت‌های فراوری‌شده را در طبقه مواد سرطان‌زا قرار داده و دریافته است که خوردن ۵۰ گرم گوشت فراوری‌شده در روز خطر سرطان روده را تا ۱۸‌درصد افزایش می‌دهد. متخصص تغذیه، جوی مک‌کارتی، توصیه می‌کند در وعده ناهار از موادی که نیترات و نیتریت، بتا هیدروکسی اسید (بی‌اچ‌ای) و هیدروکسی تولوئن بوتیل‌دار (بی‌اچ‌تی)، اسانس دود، شربت ذرت و اسپارتام دارند، پرهیز شود.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

هات‌داگ‌ها

در میان انواع گوشت‌های فراوری‌شده، هات‌داگ‌ها مواد سرطان‌زایی دارند که می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. بعلاوه، هات‌داگ چربی اشباع‌شده و سدیم بالایی دارد. یک عدد هات‌داگ یک‌چهارم نیاز روزانه به سدیم را تأمین می‌کند و حاوی ۴ گرم چربی اشباع‌شده است. هات‌داگ‌ها کربوهیدارت پایینی دارند، اما یک عدد هات‌داگ ۵‌گرم پروتئین دارد که برای تأمین پروتئین بدن ناکافی است. ازآنجایی که هات‌داگ‌ها از تلفیقِ گوشت‌های مختلف درست شده است ممکن است باعث ایجاد آلژی شود.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

طعم‌دهنده‌های خورشت

طعم‌دهنده‌های آماده را در خورشت‌ها و سوپ‌ها استفاده می‌کنیم، اما آن‌ها هیچ ارزش تغذیه‌ای ندارند و درعوض سرشار از نمک هم هستند. روغن هیدروژنیزه شده، رنگ غذا، مونوسدیم گلوتامات، مالتودکسترین و ترت بوتیل هیدروکینون از موادِ پرخطری است که در این طعم‌دهنده‌ها استفاده می‌شود. بهتر است خودتان طعم‌دهنده‌ها را درست کنید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

مرغی که با آنتی‌بیوتیک تغذیه شده

سازمان بهداشت جهانی گزارش می‌دهد که مصرف آنتی‌بیوتیک در حیوانات به ایجاد ابرباکتری‌ها در بدنِ انسان‌ها کمک می‌کند. خوراندن آنتی‌بیوتیک به مرغ‌ها در هر مقطعی می‌تواند خطر بیماری در انسان را با ایجاد باکتری‌های مقاوم به دارو افزایش دهد. باید مطمئن باشید مرغی که مصرف می‌کنید آنتی‌بیوتیک مصرف نکرده است. مرغ‌ها باید اغذیه ارگانیک و طبیعی داشته باشند و در محیط آزاد تغذیه شده باشند.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

پاستیل‌های میوه‌ای

نگذارید نامشان فریبتان بدهد. پاستیل‌های میوه‌ای همان آب‌نبات‌ها هستند. پاستیل‌های میوه‌ای سرشار از شربت گلوکز، طعم‌دهنده‌های طبیعی و مصنوعی، رنگ غذا، اسید سیتریک، روغن و موم هستند. در پاستیل‌های میوه‌ای قدری ویتامین وجود دارد البته بستگی دارد که چه برندی باشند. اما مقدار کربوهیدراتِ آن‌ها به قدری بالاست که ارزش مصرف کردن ندارد.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

کره مارگارین

کره مارگین در سال‌های پایانی قرن ۱۹ در فرانسه اختراع شد و گمان می‌رفت از آنجا که چربی اشباع‌شده آن کمتر است، می‌تواند جایگزین سالم‌تری برای کره حیوانی باشد. این درست است، اما فرایند فراوری این محصول آن را به چربی ترانس بالا تدبیل می‌کند که دقیقا برای سلامتی شما بدتر است. امروز کره‌های مارگارینی با چربی ترانس پایین تولید می‌شوند، با‌این‌حال هنوز طعم‌دهنده‌های مصنوعی و مواد شیمیایی در آن‌ها استفاده می‌شود تا شکل بهتری پیدا کنند. این کره‌ها را باید به مقدار کم و در حد متعادل مصرف کنید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

نوشیدنی‌های ورزشی

این نوشیدنی‌ها ورزش شما را خنثی می‌کنند. به جای استفاده از آن‌ها از مخلوط‌های الکتروتیتِ خانگی استفاده کنید که شرک کمی دارند و بعد از ورزش به شما انرژی می‌دهند.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

کمپوت میوه

بعضی گمان می‌کنند که کمپوت میوه جایگزین مناسبی برای میوه است، چون خراب نمی‌شود. اما دقیقاً برعکس است. کمپوت میوه در شربت ذرت نگه‌داری می‌شود که یعنی شکر زیادی به میوه‌ها اضافه شده است. این میوه‌ها همچنین در آب‌میوه نگه‌داری می‌شوند که میزان شکر را چندبرابر می‌کند، بدون آنکه فیبر لازم به بدن برسد. بهتر است که به جای همه این‌ها میوه بخورید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

چیپس‌های تنوری

چیپس تنوری از چیپس سرخ‌کرده سالم‌تر نیست و هر دو سرشار از مواد غیرطبیعی و نگهدارنده هستند. بهترین کار این است که چیپس را در خانه تهیه کنید تا مواد مضری مانند لسیتین، دکستروز، آناتو در آن‌ها نباشد. خیلی ساده یک سیب‌زمینی را پوست بکنید و ورقه‌ورقه کنید، روی آن را روغن و مقداری طعم‌دهنده بزنید و در فر بگذارید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

کره بادام‌زمینیِ چرب‌زدایی‌شده

چربیِ بادام‌زمینی، چربی اشباع‌نشده است که برای سلامتی مفید است، اگر این چربی را از کره بادام‌زمینی بگیرند یعنی فواید خود را از دست داده است. کارخانه‌ها گاهی از حلال‌های مضر استفاده می‌کنند تا چربی را از کره بادام‌زمینی جدا کنند که در اینصورت آنچه به جای می‌ماند بقایای شیمیایی است. به دنبالِ کره بادام‌زمینیِ طبیعی باشید و از چربی آن نترسید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

چای سرد با طعم‌دهنده

چای سرد با طعم‌دهنده همه آن مواد خوب شامل آنتی‌اکسیدان‌ها را از دست می‌دهد و جای آن را شربت ذرت با فروکتوز بالا، شکر، سوکرالوز، رنگ غذا و. می‌گیرد. چای رژیمی می‌تواند شامل مواد مضری مانند اسپارتام باشد که از شکر بهتر نیست. اگر چای سرد می‌خورید، بهتر است یک نوعِ فاقد شرینیِ آن را تهیه کنید و به آن عسل یا لیمو اضافه کنید تا مصرف شکر خود را در پایین‌ترین حد نگه دارید.

راز‌های کثیفِ محصولات غذایی

نوشیدنی‌های انرژی‌زا

تعجبی ندارد که نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای سلامتی مضر باشند، اما کمتر درباره خطرات آن‌ها برای دندان‌ها مطلب گفته شده است. برطبق مطالعه‌ای که توسط دانشگاه مریلند انجام شده است، نوشیدنی‌های انرژی‌زا ۱۰ برابر بیشتر از نوشیدنی‌های معمولی برای دندان‌ها ضرر دارند. بعلاوه، نوشیدنِ کافئین زیاد می‌تواند فشار خون را بالا ببرد، اضطراب، بی‌خوابی و اثراتِ منفی دیگر ایجاد کند.

منبع: فرادید

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شریفی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۱
0
3
تقریبا هر چیزی کهما مصرف میکردیم رو شما نوشتین توی این لیستتون
آخرین اخبار