بهترین روش طبخ قارچ برای حفظ ارزش غذایی آن
کد خبر: ۲۴۵۴۹۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2022 May 22    -    ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۵
قارچ یکی از خوراکی‌های مغذی و سرشار از فیبرها، ویتامین‌ها، املاح و پروتئین است و منبع غنی از ترکیبات بیواکتیو مانند بتاگلوکان محسوب می‌شود. از آنجا که قارچ معمولا پیش از مصرف طبخ می‌شود، توجه به روش‌های پخت صحیح برای حفظ ارزش تغذیه‌ای آن نیز اهمیت دارد.

سلبریتی های هالیوودی و ماجرای زخم هایی که از گذشته به یادگار دارند«تابناک با تو» - قارچ یکی از خوراکی‌های مغذی و سرشار از فیبرها، ویتامین‌ها، املاح و پروتئین است و منبع غنی از ترکیبات بیواکتیو مانند بتاگلوکان محسوب می‌شود. از آنجا که قارچ معمولا پیش از مصرف طبخ می‌شود، توجه به روش‌های پخت صحیح برای حفظ ارزش تغذیه‌ای آن نیز اهمیت دارد. در ادامه این مطلب با مناسب‌ترین روش‌های پخت این سبزی آشنا خواهید شد که به ترتیب عبارتند از:

بهترین روش طبخ قارچ برای حفظ ارزش غذایی آن

طبخ قارچ با روغن یا آب

مطالعات مختلفی در مورد تاثیر روش‌های مختلف پخت بر حفظ املاح، مقدار بتاگلوکان و عملکرد آنتی‌اکسیدانی چند نوع قارچ انجام شد. به این ترتیب که قارچ‌های پخته و خام منجمد شده، مقدار آنتی‌اکسیدان‌ها و دیگر ترکیبات مغذی آن‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد، قارچ‌های سرخ‌شده مقدار کمتری پروتئین و نشاسته دارند، اما سطح روغن و انرژی در آن‌ها بالاست. آب‌پزکردن نیز سطح بتاگلوکان را بیشتر می‌کند، اما مقدار پروتئین‌ها کاهش می‌یابد. هر دو روش سرخ‌کردن و آب‌پزکردن تاثیر آنتی‌اکسیدانی قارچ را کم می‌کند و کاهش پروتئین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها در هر دو روش به دلیل حل‌شدن ترکیبات حلال در آب و روغن است.

گریل‌کردن یا طبخ در فر

زمانی که قارچ کبابی می‌شود یا در مایکروویو حرارت می‌بیند، مقدار قابل‌توجهی از پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها در آن حفظ می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت که این دو روش مانع از تحلیل ارزش تغذیه‌ای قارچ می‌شود و افزودن مقدار کمی روغن برای طبخ قارچ به این روش‌ها نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند و حتی به‌نظر می‌رسد عملکرد آنتی‌اکسیدانی را افزایش می‌دهد.

منبع: مجله سلامت

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱
0
1
ان شاء الله همه بتونند بخورند
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار