«تابناک با تو» - دستور العمل ساده برای سرکه سیب در خانه برای هر کسی که برای یک رژیم غذایی سالم و یک سبک زندگی سازگار با محیط زیست تلاش میکند مفید است. ما غذاهای مختلفی درست میکنیم، اما به نظر من سرکه سیب یکی از لذت بخشترین مواد در هنگام چیدن سیب است. چون ما تقریبا هر روز از سرکه سیب استفاده میکنیم!
سرکه سیب، سس سالاد مورد علاقه من با کمی روغن زیتون یا آب لیمو است. در تابستان، من انواع نوشیدنیهای گوارا را بر اساس سرکه سیب درست میکنم. در نهایت، ما یک درخت سیب داریم که بیشتر از آن چیزی که میتوانیم تازه بخوریم، سیب به ما میدهد. من سیبهای خشک، پای سیب، مارمالاد سیب یا شیرینیهای سیب درست میکنم و هر بار هسته و پوست وجود دارد که ماده اولیه برای تهیه محصول ارزشمندی مانند سرکه سیب است.
حتی اگر به کمپوست کردن غذای اضافی به جای زباله عادت دارید، چرا در عوض آن را به سرکه سیب تبدیل نکنید؟
وقتی از سیب چیزی میپزم، ضایعات سیب را دور نمیریزم، بلکه آن را در فریزر قرار میدهم. وقتی مقدار کافی از آنها جمع شد، از آنها برای سرکه سیب همراه با انواع سیبهای بی کیفیت استفاده میکنم.
ساختن سرکه سیب کاملاً آسان است تا محصولی بی کیفیت و مشکوک از فروشگاه خریداری نکنید. بیایید به روند تبدیل سیب یا ضایعات سیب به سرکه سیب خانگی تخمیری، غنی از پروبیوتیک و طعمدار نگاهی بیندازیم.
چرا سرکه سیب درست کنیم؟
اول، مقرون به صرفه است وقتی سرکه سیب میخریم، یا محصولی با کیفیت بالا انتخاب میکنیم - ارگانیک، بدون فیلتر، اما گرانقیمت. یا سرکه میخریم که به سختی از سیب درست میشود.
تهیه سرکه سیب در خانه باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه میشود، به خصوص اگر از ضایعات سیب، سیبهای خانگی یا سیبهای ارزان قیمت خریداری شده در فروشگاه استفاده میکنید. در عین حال، از چندین سیب میتوانید مقدار زیادی سرکه دریافت کنید!
ضایعات را کاهش میدهد.
سرکه سیب عالی و همه کاره است
به طور خلاصه، یکی از مواد فعال کلیدی در سرکه سیب، اسید استیک است. به طور کامل تخلیه معده را کاهش میدهد، اشتها را کاهش میدهد، افزایش قند خون را کاهش میدهد، در نتیجه سطح گلوکز را تثبیت میکند، که برای بیماران دیابتی بسیار مهم است.
همچنین، سرکه سیب قابل تخمیر است!
میدانید غذاهای تخمیر شده چقدر برای سلامتی ما مفید هستند، درست است؟ غذاهای تخمیر شده نه تنها تند و خوش طعم هستند، بلکه سرشار از پروبیوتیک هستند. این بدان معنی است که آنها به هضم کمک میکنند و سلامت روده را بهبود میبخشند. آیا میدانستید که ارتباط مستقیمی بین سلامت روده بزرگ و سلامت عمومی ذهن و بدن وجود دارد؟
در نهایت، سرکه سیب را میتوان برای چیزهای بیشتر از غذا استفاده کرد! میتوان آن را رقیق کرد و به عنوان آبکش کننده مو استفاده کرد که مواد معدنی و سایر موادی که برای ما مفید نیستند (مثلاً از اتمسفر یا آب سخت) جمع شده توسط موها را حذف میکند و همچنین PH را متعادل میکند و قسمت بیرونی مو را التیام میبخشد.
بسیاری از گیاه شناسان و طبیعت شناسان از سرکه سیب رقیق شده در آب به عنوان یک تونیک طبیعی صورت یا به عنوان یک ماده استفاده میکنند.
طرز تهیه سرکه سیب تخمیری در خانه
درست کردن سرکه سیب در خانه دشوار نیست، اما زمان زیادی میبرد - تقریباً ۲ ماه. اما نگران نباشید، تقریباً کل فرآیند به طور مستقل و بدون مشارکت مداوم شما پیش میرود.
این دستور العمل که توسط پزشک متخصص طبیعی D.S. Jarvis ابداع شد، هنوز هم یکی از سادهترین و محبوبترین روشها برای تهیه سرکه سیب خانگی و ۱۰۰% طبیعی محسوب میشود. این فناوری در کتاب جارویس، عسل و سایر محصولات طبیعی (۱۹۸۵) توضیح داده شده است. دستور العمل من - با شرح دقیق تمام مراحل آماده سازی و عکسهای گام به گام، که برای کمک به کسانی طراحی شده است که برای اولین بار تصمیم به تهیه سرکه سیب در خانه دارند.
سرکه سیب با فرآیند تخمیر طبیعی تهیه میشود. علاوه بر سیب، از نان / مخمر و همچنین آب، عسل یا شکر استفاده میشود. به لطف مواد اولیه طبیعی، سرکه خواص مفید بی نظیری به دست میآورد، بسیاری از ویتامینها و عناصر کمیاب را حفظ میکند و به دلیل افزودن عسل، به عنوان منبع غنی پتاسیم عمل میکند.
تخمیر چگونه انجام میشود؟
فرآیند تهیه سرکه سیب را میتوان در دو جمله توضیح داد. سیب که با شکر یا عسل شیرین شده است به دلیل کار باکتریهای استیک برای مدت طولانی تخمیر میشود. نان و مخمر فرآیند تخمیر را تسریع میکنند و عسل کمبود پتاسیم را جبران میکند.
کل فرآیند را میتوان به طور مشروط به ۵ مرحله تقسیم کرد:
آماده سازی سیب ها. سیب تازه، آب و عسل (شکر) را تهیه کنید و مخلوط را گرم نگهدارید تا تخمیر شروع شود.
تخمیر فعال - ۱۰-۱۴ روز طول میکشد. درمخلوط سیب شیرین، فرآیند تخمیر شروع میشود. باکتریها به طور فعال تکثیر میشوند که قند را به دو ماده تبدیل میکنند: دی اکسید کربن و الکل.
استخراج و حذف پالپ. مخلوط حاوی الکل حاصل باید از خمیر خارج شود و بلافاصله شیرین کننده دیگری اضافه شود.
تخمیر بی صدا - ۴۰-۶۰ روز طول میکشد. باکتریهای استیک فعال میشوند که الکل حاصل را تخمیر کرده و میخورند و آن را به اسید تبدیل میکنند. در اینجا مشارکت شما الزامی نیست، فقط باید از دسترسی بدون مانع اکسیژن به مخمر اطمینان حاصل کنید.
سرریز. پس از اینکه باکتریهای اسید استیک کار خود را انجام دادند و تخمیر به پایان رسید، محصول نهایی را در بطریها بریزید.
انتخاب مواد غذایی برای سرکه سیب
برای سرکه سیب به سیبهای کامل نیاز دارید که تا حد امکان ریز شوند. ظاهر سیب مهم نیست. نکته اصلی این است که سیبهای رسیده و شیرین را انتخاب کنید، سپس سرکه از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود. میوههای سبز و ترش مناسب نیستند. برعکس، آنها باید تا حد امکان رسیده، حتی بیش از حد رسیده باشند، سپس تخمیر آسانتر میشود. در انواع شیرین قند طبیعی بیشتر است، به این معنی که درصد الکل موجود در مراحل اولیه افزایش مییابد و سرکه سریعتر تشکیل میشود.
عسل یا شکر را در طرز تهیه سرکه سیب در خانه اضافه کنیم؟
البته عسل بسیار سالمتر از شکر است، علاوه بر این، سرکه را با پتاسیم از دست رفته غنی میکند. میتوانید فقط با شکر سرکه سیب را درست کنید، اما من همچنان توصیه میکنم حداقل در مرحله دوم، عسل، البته مقدار کمی از عسل در دسترس شما، اضافه کنید. شما میتوانید تا حدی از هر دو محصول به هر نسبت استفاده کنید، با رعایت هنجار: هر ۱۰۰ گرم در هر ۱ لیتر آب در ابتدای آماده سازی، به علاوه ۵۰-۱۰۰ گرم در هر لیتر آب در مرحله دوم (برای تخمیر فعال). اگر سیبها ترش هستند، میتوان مقدار شیرین کننده را کمی افزایش داد.
خمیرمایه
برای فعال کردن فرآیند تخمیر، نان چاودار را به مخلوط اضافه میکنند. به جای آن میتوانید از مخمر خشک به مقدار ۱۰ گرم به ازای هر ۱ لیتر مایع استفاده کنید. اما میتوانید بدون مخمر انجام دهید، فقط از پوسته نان برای خمیر ترش استفاده کنید، همه چیز به طرز شگفت انگیزی تخمیر میشود. در صورت تمایل میتوانید یک مشت کشمش اضافه کنید.
چه ظروفی برای تهیه سرکه سیب در خانه مورد نیاز خواهد بود؟
ظروف لعابی یا شیشهای برای تهیه سرکه در خانه بهترین هستند. در مرحله اول تخمیر، ارزش آن را دارد که یک ظرف یا سطل بزرگ با پوشش لعابی برای محافظت از مخمر در برابر نور مستقیم خورشید و دسترسی به هوا استفاده کنید؛ و در مرحله دوم، زمانی که تخمیر آرام وجود دارد، استفاده از شیشه راحتتر است. ظرف باید جادار و دارای یک فضای خالی برای بالا آمدن کف مخلوط و ورود اکسیژن وجود داشته باشد. همچنین به یک قاشق چوبی با دسته بلند (برای هم زدن مخمر) و یک تکه پارچه تمیز نیاز دارید.
زمان کل آماده سازی: ۲ ماه
زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
بازده: ۱ لیتر
سیب رسیده - ۸۰۰ گرم
آب - ۱ لیتر
نان چاودار خشک - ۴۰ گرم (یا مخمر نان - ۱۰ گرم)
عسل یا شکر - ۱۰۰ گرم برای مرحله اول و ۱۰۰-۱۵۰ گرم برای مرحله دوم.
سیبها را شستم، گوشت کرم خورده و گندیده و دم را جدا کردم. نیازی به کندن پوست نیست، به سراغ درست کردن مخمر هم میروند.
سپس سیبها را به همراه پوست و دانهها روی رنده درشت له کردم. اگر حجم زیادی را تهیه میکنید، میتوانید با استفاده از چرخ گوشت، مخلوط کن یا غذاساز این کار را تسهیل کنید.
من بلافاصله تفاله سیب حاصل را در یک قابلمه قرار میدهم - حجم آن حداقل ۳ لیتر است (تفاله سیب در طی تخمیر و حباب زدن افزایش مییابد، بنابراین باید حداقل ۱۰ سانتی متر بالای قابلمه خالی باشد). در این مرحله از شیشه استفاده نکنید! اولاً دیوارها اجازه عبور نور را میدهند و ثانیاً مخمر به دلیل تماس اندک با اکسیژن، در مدت بیشتری در شیشه تخمیر میشوند.
من ۱ لیتر آب را اندازه گرفتم - گرم، اما نه خیلی داغ، از قبل جوشیده شده. ۱۰۰ گرم عسل (یا شکر) در آن حل کردم؛ و محتویات تابه را با آب شیرین پر کنید. با قاشق چوبی خوب مخلوط کنید؛ و نان چاودار را روی آن قرار دادم (البته بهتر است خانگی باشد، اگرچه از فروشگاه خریداری شده خوب است). در صورت تمایل، در این مرحله، میتوانید ۱۰ گرم مخمر خشک اضافه کنید، اما من آنها را اضافه نکردم و تخمیر بدون آنها خوب پیش میرود.
سپس به آرامی با قاشق مخلوط کرد و روی ظرف را با پارچه که در ۴ لایه تا شده بود بپوشانید. حتما محکم ببندید. مایع حاصل را به مدت ۱۰ روز در جای تاریک و گرم قرار دادم. دمای مطلوب ۲۵-۳۰ درجه بدون نور مستقیم است.
در طی این ۱۰ روز، توده سیب تخمیر میشود و کف میکند (کف اول جایی در روز دوم یا سوم به سطح میآید). هر روز باید با قاشق چوبی هم بزنید - من صبح و عصر هم زدم.
پس از ده روز، زمان برداشتن پالپ (فشرده کردن) است. شما به یک الک، گاز و یک شیشه ۱ لیتری نیاز دارید. ابتدا مخلوط سیب را دوباره روی الک قرار دادم و سپس مایع را از طریق پارچه در شیشهای که در چند لایه تا شده بود صاف کردم؛ بنابراین برداشتن پالپ بسیار سادهتر است. حتی سعی نکنید بلافاصله آن را از طریق گاز فشار دهید، کار نخواهد کرد، به سرعت آن را گل آلود میکند.
من عمدا آب میوه را در یک ظرف لیتری ریختم تا حجم آن مشخص شود. بر اساس هر ۱ لیتر مایع، ۱۰۰ گرم عسل (یا شکر) اضافه کنید، به شدت هم بزنید.
سپس مایع قندی را در یک شیشه تمیز بزرگتر (۲ لیتر) ریختم. اکنون مرحله تخمیر آرام آغاز میشود. شیشه را محکم با گاز بستم و در جای تاریک و حالا خنک به مدت ۴۰-۶۰ روز گذاشتم تا تخمیر شود. میتوانید آن را در جایی در کابینت آشپزخانه قرار دهید، نکته اصلی این است که در تمام این مدت مواد خام باید بی سر و صدا ثابت باشند و "نفس بکشند"، تمام فرآیندها کاملاً بدون مشارکت شما انجام میشود. در این مدت کف ابتدا به سطح میآید، سپس ته نشین میشود و مایع به تدریج سبک میشود.
میزان آمادگی سرکه با شفافیت آن مشخص میشود. البته کاملاً تمیز نخواهد بود، اما به طور محسوسی سبکتر میشود، همه در پایین شیشه ته نشین میشوند.
ممکن است یک لایه ضخیم مایل به سفید در بالا تشکیل شود - رحم سرکه یا مادر سرکه علامت رسیدن سرکه و خوبی آن است که میتوان سرکه را داخل بطری ریخته و مصرف نمود و چنانچه کپک خاکستری رنگ باشد باید آن کپک خاکستری از ظرف خارج و دور ریخته شود تا باعث گندیدن سرکه نشود.. باید با دقت برداشته شود.
سرکه تمام شده را داخل بطریهای تمیز ریختم. ظرف رو بستم و فرستادم یخچال. با گذشت زمان، یک رسوب کوچک ممکن است در پایین شیشه جمع شود، که یک هنجار در نظر گرفته میشود. قدرت سرکه خانگی ۴-۶ درصد است. سرکه سیب کاملاً آماده را میتوان در داخل خانه در دمای خنک مانند انبار نگهداری کرد. هم برای مصارف غذایی و هم برای مصارف آرایشی قابل استفاده است. سلامت باشید!
رحم سرکه یا مادر سرکه
رحم سرکه یا مادر سرکه چیست؟
رحم سرکه Mycoderma aceti، یک ماده لزج تشکیل شده از سلولز و باکتری اسید استیک است که در طی تخمیر مایعات الکلی ایجاد میشود و الکل را با کمک اکسیژن هوا به استیک تبدیل میکند.
در تولید سنتی، سرکه "مادر سرکه" بوده و هست و برای "پیوند" مخلوط الکلی برای تسریع تخمیر سرکه استفاده میشود.
اگرچه رحم سرکه، ملکه سرکه، مادر سرکه یا بچه سرکه ظاهری غیر اشتها آور دارد، اما کاملاً بی ضرر است.
مادر سرکه
پس از ۱۰ روز تخمیر، اضافه کردن شکر، مایع حاوی الکل را از طریق گاز در یک ظرف شیشهای صاف کنید - ظرف ۴۰-۶۰ روز نباید از جایی به مکان دیگر منتقل شود، حرکت داده شود یا تکان داده شود. در طول این زمان خواب، رحم استیک ممکن است (اما نه همیشه) تشکیل شود. گاهی اوقات ملکههای سرکه تنها به این دلیل میمیرند که ظرف حاوی آب سیب تخمیر شده به مکان دیگری منتقل میشود.
با ظاهری کمی کدر، محتویات ظرف چیزی نیست جز سرکه سیب ارگانیک واقعی، که برای نگهداری و استفاده در بطری، چوب پنبهبندی شده است. رحم سیب در مقدار کمی سرکه سیب باقی میماند، زیرا قبلاً رسوبات آن را فیلتر کرده بود. ملکه سرکه را میتوان برداشت و در تهیه سرکه سیب آینده در مخلوط آماده شده قرار داد. رحم سرکه فرآیند تخمیر را تسریع میکند، به محصول کیفیت دارویی بیشتری میبخشد و عطر و طعم سرکه سیب را به میزان قابل توجهی بهبود میبخشد.
رحم سرکه شبیه قارچ شفاف است و روی سطح مایع قرار دارد. رحم سرکهای پس از مرگ به ته ظرف فرو میرود و بی مصرف میشود و به همین دلیل دور ریخته میشود. سرکه سیب با مرگ مادر طرکه خاصیت درمانی خود را از دست نمیدهد.
منبع: سیارک
مطلب به این خوبی با نگارش بسیار ضعیفش واقعا حیف شد.